Kyberšikana - Průvodce novým fenoménem

Kyberšikana - Průvodce novým fenoménem https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181708/bmid_kybersikana-pruvodce-novym-fenomene-VFn-181708.jpg 4 9 5

Vydáno ve spolupráci s Masarykovou univerzitou. Kniha představuje relativně nový společenský jev, jemuž se v současnosti dostává velké pozornosti ve školství, v médiích i v akademickém světě. Čtenář se seznámí s jevy, které s kyberšikanou souvisejí (agrese a agresivní chování), s rozdíly oproti tradiční (školní) šikaně a s tím, jak je tato nová forma šikany formována specifickým charakterem online prostředí. Prostor je věnován i kyberšikaně v českém a světovém kontextu a jejímu mediálnímu obrazu. Podrobně jsou představeny charakteristiky jejích aktérů – obětí, agresorů i přihlížejících. Pozornost je upřena též na možné dopady kyberšikany a na způsoby, jakými se s ní její oběti vyrovnávají. Závěrečná část knihy je zaměřena na možnosti prevence a zvládání tohoto jevu na individuální, rodinné a institucionální rovině.... celý text

Přidat komentář

MarciLiška
27.11.2023 3 z 5

Knihu jsem si půjčila v knihovně....velmi dobře napsané - ucelené informace o problematice kyberšikany.

hu_87
02.08.2021 5 z 5

(SPOILER) Poměrně tenká, ale kvalitně zpracovaná publikace na čím dál aktuálnější téma. Je sice pravda, že leckomu může připadat, že leccos si člověk může odvodit pomocí selského rozumu (připomíná mi to dojem "po bitvě je každý generál"¨), protože mnohdy se nám něco zdá nadmíru jasné a přitom to tak být nemusí. Proto jsou potřeba výzkumy, výzkumy a výzkumy, které v knize zmíněné jsou. Knížka se čte snadno, do školy je to asi takový základ. Autorky se zaobírají mnoha oblasti z fenoménu kyberšikany - osobnosti (nebo rysech) agresora a oběti, následky kyberšikany, její projevy a zajímavé jsou různé psychologické efekty, které v lidech posilují pocit té anonymity, že na ně nikdo nemůže, že se na to nepřijde, případně - ani si neuvědomí, co můžou své oběti způsobit.
Takže za mě super.


krumlos
27.08.2020 odpad!

Naprosto zbytečná koupě. Bohužel.

Viky007
13.05.2018 4 z 5

Stručná, celkem pěkně zpracovaná, ale dle mého názoru nepřináší nic nového. Víceméně se zabývá tím, co si většina lidí dokáže odvodit selským rozumem. Jako četba do školy to nebylo špatné, ale vracet se k ní nejspíš nebudu.

Byxy123
25.03.2018 4 z 5

Tuto knížku jsem četla jen proto, že jsem ji potřebovala do školy. Je celkem dobře zpracovaná, jen s některými pasážemi jsem trochu nesouhlasila, ale to může být způsobeno, že je přeci jen trochu starší. Nicméně si myslím, že většina napsaného je i pro dnešní dobu více než aktuální.

Štítky knihy

kyberšikana kolektivní monografie

Autoři knihy

Alena Černá
česká, ? - 2016
Lenka Dědková
česká, 1983
David Šmahel
česká, 1974

Kniha Kyberšikana - Průvodce novým fenoménem je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x