Kůže zblízka

Kůže zblízka https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360557/bmid_kuze-zblizka-8UC-360557.jpg 4 15 5

Kůže je jako projekční plátno, které zviditelňuje náš žovot. Kůže nás denně zaměstnává: péče, stárnutí, alergie, antiaging, slunce... Má plochu asi dva čtvereční metry a chrání nás před přehřátím. Zahaluje všechno, co v sobě nosíme, je komunikačním prostředkem, je vysoce senzibilní. Žádné vzrušení ani sex se neobejdou bez kožních projevů. Ve své podnětné a zábavné knize vysvětluje dermatoložka Yael Adlerová všechno, co chceme vědět o kůži, a nevyhýbá se ani různým tabu, jako jsou vřídky, vrásky či plíseň. Dozvíme se také, proč sex člověka zkrášluje, muži nemají celulitidu a co důležitého i moudrého lze vyčíst z lidské kůže.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zdraví , Zdravotnictví

Vydáno: , Esence
Originální název:

Haut nah , 2016


více info...

Přidat komentář

Chytuš
17.02.2023 3 z 5

Zpočátku jsem byla nadšená - těšila jsem se na hloubkovou exkurzi na téma kůže, aneb jak je uvedeno už na obálce - vše o našem největším orgánu. První polovině knihy nemůžu vytknout nic - zajímavý výlet skrz kůži (včetně souvisejících pachů, chloupků, sekretů :-) V druhé polovině se autorka začala zabývat nemocemi kůže - a tady pro mě text začal skřípat. Autorka se totiž postavila do role mentora, který všechno ví a všechno zná - takže jsem se dozvěděla třeba to, že uchošťoury jsou fuj, fuj, navštívení sauny nebo bazénu bez pantoflí znamená jistou houbovou, případně bradavičnatou nákazu a lidé s tetováním jsou nezodpovědní týrači vlastní kůže. Zajímavé je, že například botox až tolik nevadí, protože tam míru aplikace stanoví moudrý lékař, zatímco tetování si určuje sám nezodpovědný sebeničitel... Výběrový je i výčet kožních problémů - například o takovém vitiligu v knize není ani ťuk.

hu_87
27.09.2021 5 z 5

Knížka je napsána dermatoložkou a možná si někdo myslí, že vzhledem k nakladatelství či obálce se nejedná o příliš odborné poznatky, ale opak je pravdou. Tuna zajímavostí, ať už se bavíme o zdraví nebo nemoci. Třeba jak se projevuje naše zdraví na naší kůži, něco o různých nemocech kůže nebo to, co všechno kolem nás má na svědomí nezdraví naší pokožky. Kůže je náš největší orgán a je bohužel často opomíjený. Takže jestli chcete napravit tuhle neznalost, sáhněte po téhle publikaci, určitě nebudete litovat.


Zuzka12627
29.07.2021 5 z 5

Tak takhle kniha je úžasná. Přehledná, srozumitelná a čtivá. Kůže jako taková je velmi složitá a zde je velmi hezky rozepsáno jak funguje, co ji ovlivňuje, jak můžeme i my pomoci, aby správně fungovala. Doporučuji všem.

J.books
10.08.2018 5 z 5

Skvělá kniha, konečně někdo sepsal jak to je a jak to není, logicky přehledně a bez příkras.

cubeice
22.04.2018 4 z 5

Kniha, která se umí dostat pod kůži. Velmi čtivě a srozumitelně psaná. Text doprovází několik názorných a zábavných ilustrací, které pomohou k pochopení nebo pobaví. Pravda - s přihlédnutím k tématicky obdobné literatuře jsou tady určité kontroverze (hormony obsažené v antikoncepci, které se uvolňují do vodovodní sítě), ale autorka sama připouští, že mnohé ještě neni známo, ověřeno, nebo existují různé přístupy a jak sama uvádí, tohle nemá být návod na kůži, ale spíše pokus osvětlit, co ta naše kůže vlastně je, jak funguje, co jí ovlivňuje a mnohé, co s ní souvisí. Hodnotím jako velmi povedené. (Jen v těch pár přehledových tabulkách se vyskytl nepřehlédnutelný grafický nedostatek související asi s převodem fontu písma.)

Štítky knihy

kožní choroby kůže (anatomie) dermatologie dermatovenerologie

Autorovy další knížky

Yael Adler
německá, 1973
2020  80%O tom se nemluví
2018  85%Kůže zblízka
2010  0%Kožní choroby

Kniha Kůže zblízka je v

Přečtených18x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst13x
Chci si koupit2x