Kurt Cobain: Ilustrovaný životopis

Kurt Cobain: Ilustrovaný životopis https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454924/bmid_kurt-cobain-ilustrovany-zivotopis-0Bm-454924.jpg 4 28 4

Nirvana se v 90. letech stala úkazem, který do popové hudby přinesl závan alternativy. Její hlavní tvář, zpěvák Kurt Cobain, byl nejen velmi nadaným umělcem, ale i bohémem s duší rozervanou depresemi a užíváním drog. Prostřednictvím ilustrovaného životopisu můžete legendě grunge nahlédnout přímo pod prsty, zúčastnit se jeho nejslavnějších koncertů, navštívit nespočet nezřízených mejdanů a prožít na vlastní kůži emoce, které se převtělily do písní, které dnes už považujeme za kultovní.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Biografie a memoáry

Vydáno: , CPress
Originální název:

Kurt Cobain: Una biografía , 2019


více info...

Přidat komentář

Knihotyna
19.07.2023 5 z 5

Co víte o Kurtu Cobainovi?
Já jsem věděla jen pár bodů: Nirvána, drogy, Courtney Love. A znala jsem jednu písničku, jejíž název jsem ovšem neznala.

A teď? Wau! Tolik informací. Mám obrázek jednoho umělce, kluka, který se narodil ve špatné čtvrti, v rodině si ho přehazovali jako horký brambor, byl problémový, rebel, psal texty, miloval kytaru, měl bolesti břicha, nechtěl být slavný, stal se symbolem jedné generace, nenáviděl svou nejslavnější píseň, toužil být sám, spousta myšlenek, věcí, lidí.

Jako u každého ilustrovaného životopisu musím opět zmínit to, že youtube je prostě pecka! Potřebujete se nutně podívat na záznam MTV Unplugged 1993? Není problém! Dokonce najdete i nějaké osobnější videa.

Každá z knih, které jsem zatím z této edice četla se krásně přizpůsobí umělci, o kterém pojednává. Kurtův životopis je laděn do černobílé barvy, geniální kresba a podoba všech zmíněných! Přepisy, škrty, odbočky, vpisy, rebelství! Čtete ne jen jeden příběh, ale vizuálně vám kniha dokresluje celý jeho život. V tónech a stylu, ve kterém se nesl.

Doporučuji!

Munchkin451
27.07.2021 4 z 5

Pokud jste fakt velkej fanoušek Nirvány(jako já), asi se nic novýho nedozvíte, ale i tak je kniha hezky zpracovaná, má krásné ilustrace a čte se dobře.


martinakraus
21.03.2021 4 z 5

Musím uznat, že miluju zpracování celé téhle řady ilustrovaných životopisů, Cobain není výjimkou. Tématická předsádka, obálka a ilustrace naprosto boží. Už proto se vyplatí si ji pořídit, protože je to skvost do knihovny. Obsahově nedokážu posoudit, jestli je informací moc nebo málo, ale jako někdo, kdo ještě nic o KC ani Nirváně nečetl, jsem dostala všeho tak akorát a věci, které mne zajímaly víc, jsem si dokázala dohledat. Rozhodně bych knihu doporučila, hvězdička do plného počtu shází čistě proto, že (na rozdíl třeba od Mercuryho) jsem nebyla tolik emočně zainteresovaná, což ale neznamená, že se mne kniha nějak nedotkla, protože to bych lhala.

dexterman
05.01.2021 4 z 5

Tak tady je nutné opravdu uvažovat . Nirvána a Kurt Cobain . Už toho bylo napsáno za ta léta opravdu hodně . Základní otázka tedy zní . Vyplatí se tohle číst ? Dozvíte se něco nového ? Pro kované fandy Nirvány bych řekl že tohle bude určitým způsobem zklamání . Pro občasné poslouchače ani tak ne . Je to dobře napsáno . Možná se dozvíte i něco co vám nebylo známo . Možná však taky ne . Já se pár věcí dozvěděl . Příběh nepřekvapí žádného velkého fandu této kapely . V podstatě je tady už to co bylo řečeno několikrát až na pár detailů . Nevím jestli jsou ony detaily smyšlené či ne . Nemám tak hodně načteno . Nicméně se mi líbí jak si autor hraje z charakterem Cobaina . Jakou formou je napsán a vyprávěn text . Nicméně i tiskařské nedokonalosti se zde najdou . Což může některé lidi přirozeně odradit . Za mne bych to doporučil spíše nekovaným fanouškům . I Ilustrace se povedla . Nehodlám však toto dílo srovnávat s Těžší než nebe . Tam je to přece jen podané celkově trochu jinak . Pokud tuto kapelu máte rádi klidně po tomto sáhněte . Já nelituji .

Štítky knihy

Kurt Cobain, 1967–1994 Nirvana

Autorovy knížky

David Aceituno
španělská
2020  80%Kurt Cobain: Ilustrovaný životopis

Kniha Kurt Cobain: Ilustrovaný životopis je v

Právě čtených1x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst13x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x