Kundrattoff

Kundrattoff https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66019/kundrattoff-muz-ktery-zazil-prilis-mnoho-66019.jpg 3 9 3

Hlavní protagonista příběhů René Kundrattoff vstupuje po bouřlivém mládí rozvráceném alkoholem do období středního věku, ale neumí se s tím vyrovnat. Jeho život je svět ulice, barů i hospod, paneláků i léčeben, ... Nevšední knížka všedních příběhů! Snad každý autor na začátku své kariéry čerpal z vlastních prožitků, z vlastního života, z životních situací své rodiny i přátel. Tato kniha sice není klasické autobiografické dílo (to už autor vydal pod názvem Cartel A), přesto vychází z autorových vlastních prožitků. Ten tak odhaluje jednu svoji životní etapu. „Ano, sestoupil jsem na dno, prožil jsem několik let na ulici i v léčebně, abych se nakonec stal vypravěčem příběhů lidí, které jsem potkal,“ říká. Toto období se pro něj stalo silnou inspirací a s jeho zážitky se setkáte v příbězích, obsažených v knize.... celý text

Žánr:
Literatura slovenská

Vydáno: , Jalna
více info...

Anna27
Anna27
01.09.2019 3 z 5

Musím říct, že se kniha četla dobře. Pokud si nepřipustíte, že autor čerpal z vlastních zkušeností, jako lečící se alkoholik s problémy jak ve vztazích, tak v práci, tak to není nic, co byste nezvládli přečíst. Rozhodně jsem ale ráda, že neznám člověka, co by tímhle stylem života žil.

Merlinit
Merlinit
19.03.2017 3 z 5

Nevadí mi přímočarost, přežiji i vulgaritu, drobné nechutnosti a jistou drsnost. Co mi skutečně vadí je pozérství trčící z příběhu tak výrazně, že jej devalvuje.


Trenka
Trenka
22.08.2015 4 z 5

Pokud nemáte rádi přímočarý, upřímný a jednoduchý styl umělců, žijících na okraji společnosti a pohoršujete se při vulgárních popisech milostných hrátek i s jejich náležitými nechutnostmi, jaké se od podnapilých, zralých žen na veřejných záchodcích dají čekat, raději se knize vyhněte obloukem. Jestli ale patříte k beatnické generaci, máte rádi sarkasmus a drsný humor, jste duše otevřená a tolerantní nebo už jste jen přečetli všechno od Bukowskiho, je pro Vás Kundrattoff tou pravou volbou a uspokojivou náhražkou za Henryho Chinaskiho, i když je to slabší odvar.

celá recenze na mém blogu: https://procjehavranjakopsacistul.wordpress.com/

Autorovy další knížky

Martin Andrey (p)
slovenská, 1972
2009  76%Miniromány
2008  62%Kundrattoff
2010  0%Niečo
2008  60%Cartel A

Kniha Kundrattoff je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst7x