Kůň mých snů

Kůň mých snů https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40506/kun-mych-snu-40506.jpg 4 29 8

Žofie má starostí až nad hlavu, protože její rodiče se nedávno rozvedli. Tatínek však mermomocí chce, aby se odstěhovala k němu a k jeho nové přítelkyni. Žofie váhá, ale když jí otec slíbí, že jí koupí vlastního poníka, souhlasí. A skutečně – na koňském trhu prodávají koně jejích snů – bílou islandskou kobylku. Žofie je nadšená a pojmenuje ji Smetana. Všechno ovšem není tak jednoduché, jak se na začátku zdálo. Tatínek byl sice ochoten zaplatit za koně, ale vydávat peníze za hodiny jízdy v jízdárně se mu nechce. Jeho přítelkyně je přímo posedlá úklidem. A Smetana má sice Žofii ráda, ale dělá si naprosto, co chce. Problémy přibývají, přestože maminka se Žofii snaží všemožně podpořit. Zaplatí jí hodiny jízdy sama. Žofie však objeví v jízdárně oznámení, po jehož přečtení propadne zoufalství. To, co už dávno tušila, ale nechtěla si připustit, se stane skutečností... Čtivě napsaný příběh o malé dívence s velkou láskou ke koním.... celý text

Hobby Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Sophie - Alles für ein Pferd , 2003


více info...

Přidat komentář

Lovehorses365
01.01.2024 4 z 5

Hezká knížka ale číst ji znovu mě neláká.....

Vendula39
31.12.2018 4 z 5

Zajímavá knížka z reálného života.


Reader-Hel
20.07.2017 3 z 5

Příjemné oddechové čtení. Spíše pro mladší, ale milovníky koní nezklame.

Napůlanděl
16.09.2015 5 z 5

Knihu jsem sice četla dávno, ale pamatuji si že konec mě velmi překvapil. Jinak doporučuji, bylo to super čtení :-)

rarášek
02.09.2015 5 z 5

Úžasná kniha o koních a přátelství :) Hrozně mě štvala její macecha Kateřina a otec, který si ji vzal do péče jenom aby naštval matku, taky pan Gregor a Kristýna. Obálka je rozhodně nádherná.
SPOILER: Pan Gregor se mi vůbec nelíbil, protože vůbec neposlouchal Žofii, která mu radila, aby Smetanu nepřekrmoval a nedbal jejích rad. A vůbec se mi nelíbila Kristýna, která byla nafoukaná a snobská a schválně Žofii nic neučila. Kdo se mi líbil, tak to byla kamarádka Hanka a trenérka Karolína. Nejsmutnější byl konec, kde se musela Žofie vzdát Smetany - Claire, aby mohla za svojí pravou majitelkou. Ale bylo dobré i to, že se přestěhovala zpátky k matce a mohla začít chodit na hodina ke Karolíně. :) A i Claire může vidět kdykoliv chce, takže i přese všechno, šťastný konec. :)

zuzanagelnarova
24.03.2015 5 z 5

Tahle knížka mně nejvíc zaujala tím, že mi to připadala skutečný, že by se to mohlo stát opravdu komukoliv.Vzadu v knížce byla kapitola s vysvětlivkami, které mi dost pomohla v té době když sem to četla dost dobře to autorka vysvětlila.
PS: Příšerně sem nesnášela tu prohnanou holku co mněla údajně ,, učit ,, Sofiji jezdit a její nevlastní matku

Linu
15.08.2013 4 z 5

Zajímavá. Pěkný děj. určitě si od autorky přečtu i jiné knihy.

kleria
09.01.2013 4 z 5

Moc pěkná kniha, dobře se čte.