Kudlanka

Kudlanka https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510567/bmid_kudlanka-hxp-510567.jpg 4 41 13

Téměř každá žena touží po svatbě a těší se, až od svého vyvoleného dostane zásnubní prsten. Klaudie to však vidí jinak – její zkušenosti s manželstvím jsou natolik tristní, že už o vdavky nestojí. Nevinný šperk s diamantem, s nímž ji partner požádá o ruku, tak odstartuje kolotoč temných událostí, na jejichž počátku stojí krvavá vražda Klaudiina potenciálního snoubence. Okolo mladé ženy je však těch mrtvol záhy mnohem více, a jedno úmrtí vypadá záhadněji než druhé. Kriminálka má brzy jasno - všechny nitky se postupně propojí právě u Klaudie, která se logicky stává hlavní podezřelou, a vyšetřovatelé hrdince šlapou na paty. Nepříjemné pro ně však je, že zcela chybí přímé důkazy k jejímu usvědčení. Pachatel po sobě důmyslně zametá stopy, mlží a šikovně policii tahá za nos. Inspektorka Márová s kapitánem Křížem se sice snaží, ale ani po několika měsících nejsou schopni nasadit vrahovi pouta a předat ho spravedlnosti. Případy brutálně zabitých lidí, ke kterým se ještě přičtou neobjasněné mordy z dávné či nedávné minulosti, tak možná zůstanou nepotrestány a viník se kriminalistům vysměje. Anebo ne?... celý text

Přidat komentář

Angelicca
10.03.2024 5 z 5

Mně se knížka líbila moc. Hlavní hrdinka byla na mě sice moc drsná, ale celkový příběh byl pěkný.

Allla9
14.02.2024 5 z 5

Tato knížka se Markétě Harasimové povedla nejvíce ze všech jejich knih. Zajímavé téma, perfektní zpracování a konec taky dobrý.


cornetka
12.02.2024 4 z 5

Je to zajímavá kniha, ve které je na mě až moc vražd za sebou. Nicméně zpracování se mi líbilo, ale skoro všichni mi byli nesympatičtí - nějak mi vadilo jejich chování. Kniha je ale čtivá a rychle se čte.

RoseDadas
07.11.2023 4 z 5

4,5*
V pořadí dvacátá osmá autorčina kniha je psychologickým dramatem, kde o mrtvoly skutečně není nouze. Jedná se o napínavé čtení od začátku až do konce. Kudlanka udržuje čtenáře po celou dobu v napětí a téměř do poslední chvíle není stoprocentně jisté, kdo vraždí.

Emma27
26.08.2023 4 z 5

Zajímavý strhující příběh , zatím jedna z nejlepších knih od autorky

Jiparis
23.08.2023 3 z 5

Do poloviny je děj napínavý a tajemný, v druhé části zklamání. Předvídatelné, přitažené za vlasy a konec jako v červené knihovně.

P3_tis
14.08.2023 3 z 5

Zajímavé rozuzlení a odhalení vraha, přesto jsem se nemohla tak nějak začíst. Zřejmě tomu pomohla i velmi nesympatická hlavní hrdinka, což ale byl určitě autorčin záměr.

knihomolka1197
27.07.2023

Velice napínavá kniha! Čtivá, i když někdy málo realistická...ale rozhodně nenudí..

LeSk
27.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Přišlo mě to až moc přitažené za vlasy, tolik vražd v "jeden" moment, no nevím nevím. A že policie vůbec na nic nepřišla? Také zvláštní. Čekala jsem asi více, než jen velmi extra nereálný příběh s dobrým koncem. Hlavní hrdinka naprosto negativní člověk, se kterým bych se potkat ani nechtěla. Podle ní bylo vždy vše špatně. Mám z knihy rozporuplné pocity.

Ann98
10.07.2023 5 z 5

Opět nezklamala. Znovu jsem dostala naservírovaný strhující příběh.
Příběh je propracovaný. Celou dobu jsem slepě tápala, kdo je ten pachatel. I když mě později skutečný vrah napadl, nemohla jsem mu přisoudit žádný motiv, tak jsem to nechala plavat. S tím si autorka opravdu vyhrála.
Teda, s čím jsem měla obrovský problém, tak byla samotná hrdinka. Ale je to čistě můj osobní problém, autorka tuto postavu vykreslila absolutně skvěle. S takto zápornou hlavní hrdinkou jsem se už dlouho nesetkala. Klaudiiny záporné povahové rysy a její veskrze žádná empatie udělaly své. S takovou postavou se nedá ztotožnit ani se do ni vcítit. Ani ostatní postavy mi nepřirostly k srdci. Autorka se tam držela v podobném duchu, i když byla střídmější.
Co mi dále vadilo, tak byly jakékoliv Klaudiiny dialogy nebo myšlenkové pochody. Ale to jde ruku v ruce s její osobností. Neříkám, že to není dobře, naopak. Je to důkaz, že to celé autorka měla dobře propracované. Jen mi to nebylo sympatické, nic víc.
Až do samotného konce jsem nevěděla, která bije a byl to pro mě docela šok.

Alena1957
28.06.2023 4 z 5

Opět dobrá detektivka od autorky Markéty Harasimové, dobře se četla, zápletka složitější, konec napínavý.

majík1
02.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Knihy Harasimové čtu ráda,ale toto bylo trochu moc přehnané.Moc mrtvol a vrah (jak to napsat,abych neprozradila děj)zkrátka přitažené za vlasy,ale přitažlivé a čtivé to bylo protože chcete vědět, jak kniha dopadne.

alnahu
29.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Knihy autorky Markéty Harasimové, mám ráda,její knihy se čtou jedním dechem,jsou čtivé a napínavé -určitě to není odpočinková četba.Tato byla opravdu zvláštní s velmi zajímavou zápletkou.Vše se točí kolem jedné ženy,která by se měla chystat na svatbu ,místo toho okolo ní umírají lidé-mrtvol je až dost a každé úmrtí vypadá zahadněji,ale vše se nakonec propojí a vše skončí u jedné osoby.

Láska dokáže zlomit srdce.
Nesmíme ale dovolit,aby ho ta rána navždy zatvrdila.