Krysa v hlavě

Krysa v hlavě https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40879/krysa-v-hlave-40879.jpg 2 11 3

Lumír zvaný Brzda je vůdcem klukovské party, poté se dostane na učiliště a tam proběhne jeho proměna, protože je nucen uhájit svou čest, tak jak byl zvyklý z vesnice, kde bydlel. Ale město má jiné zákony, a Brzda brzy sletí do drog, a posléze se dostane pod kola automobilu, jehož střet je mu osudný.

Přidat komentář

matvalis
16.09.2018 5 z 5

ilustraci na přebalu knihy vytvořil Jiří Neuwirt, vynikající grafik, který v té době získal řadu ocenění. Úroveň textu byla znehodnocena hrubou chybou zaměstnanců nakladatelství, za což se vedení nakladatelství veřejně omluvilo v novinách (MS Den). Před předáním do tisku došlo k nešťastné záměně rukopisu za neopravený (rukopis v tzv. syrovém stavu po chvatném opisování strojopisného textu sazečem na PC s hrubými překlepy). Přitom 2 novely z knížky ("Teritorium" a "Signály") předtím získaly autorovi ocenění v celostátní soutěži GENERACE 88 v oboru próza...

Korbitch
07.07.2016 3 z 5

Všichni, kdo vědí, co je myšleno krysou v hlavě, nemohou dát knize špatné hodnocení. Není určena všem. Kdo ji nepochopil, neprošel v životě něčím podobným, čím prochází Brzda. Neberu jim to, ale pokud nejsem schopen pobrat tématickou a specifickou knihu, raději ji nečtu, než abych ze sebe dělal blba špatným hodnocením, nedej bože komentováním.


Jusa
27.02.2011 odpad!

Tuto knihu považuji za bezduchou slátaninu, kvalitou odpovídající výtvarnému zpracování svého přebalu (viz zde). Už je to pár let, co jsem ji četla, takže na detaily si příliš dobře nevzpomínám, co mi však bezpečně utkvělo, je můj úžas nad tím, jak dementní výtvory mohou získat knižní podobu. V průběhu čtení jsem se jen stěží bránila nutkání vyhledat autora tohoto "díla" a přinejmenším mu jednu vrazit. K odpadovému hodnocení se uchyluji jen velice zřídka (zde vlastně úplně poprvé), ale Krysa v hlavě po něm vyloženě volá.

Kniha Krysa v hlavě je v

Přečtených15x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x