Krvavé právo

Krvavé právo https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357769/bmid_krvave-pravo-Eb0-357769.jpg 4 55 26

Amanda Jaffeová série

< 5. díl

Advokát Dale Masterson je bohatým a úspěšným zástupcem ropných a uhelných společností. Když je jeho podřízená, Christine Larsonová, nalezena mrtvá, dostává se on i jeho firma pod drobnohled. Celý na první pohled jasný případ se však zamotá, když je Masterson ve svém sídle ubit k smrti a svědek vidí z místa prchat jeho syna. Brandon, posedlý záchranou planety, se k vraždě svého otce přizná – byla to pomsta za všechny jeho kontroverzní klienty, kteří ničí životní prostředí i životy obyčejných lidí. Právnička Amanda Jaffeová má obhajovat Brandona, ale případ se začíná komplikovat – pokud je Brandon nevinný a bere na sebe roli mučedníka, kdo tedy Mastersona zavraždil? A jaká je spojitost mezi vraždou Mastersona a Larsonové?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Violent Crimes , 2016


více info...

Přidat komentář

de6978
12.09.2023 5 z 5

Klasický thriller z právnického prostředí. I když je viník jasný, uvidíte, jak dokážou právníci bravurně přesvědčit soud, že není vinný.

Velké písmo, čte se dobře a rychle.

Janča1532
25.05.2022 2 z 5

Mě osobně kniha až tak nezaujala.Přečetla sem ji,znovu bych se k ní nevrátila.


Vlaďkaa4
12.11.2020 5 z 5

Bylo to dost dobré, jen ten konec...
Jdu zjistit zda je další díl????

rezzba
26.05.2020 2 z 5

Strašně jednoduchý a předvídatelný scénář. Navíc takové jednoduché věty co vypouštějí, jako kdyby se k postavám nehodily. Klidně bych řekl, že to psal jako prvotinu náctiletý a občas mu někdo zkušený poradil. Nevěřím, že toto byl bestseller. No on si to píše na knihu už každý. Jinak obviněný z vraždy, nevinný, propuštěn na kauci a ví, že v jeho domě ho někdo podezřelý čeká. A prý, co můžu udělat, utéct nebo jít dovnitř hmmm na co volat policii a bytyz obliga, když je můžu zabít a pak zavolat policii, že sebeobrana. Aha tak ne, radši utéct ???? tuctovka. A tomuto se tu dává 5 hvězd. To má potom Nesbo 20.

TeaPeter
23.01.2020 5 z 5

Výborná kniha. Klasika bez výstřelků, poctivé vyšetřování. Jen by bývalo stálo za to trochu více rozvést, jak Amanda vlastně přišla na hlavního zloducha. To bylo dost nečekané rozuzlení.

TaLu
06.05.2019 4 z 5

Svěží detektivka s nápaditým dějem a autorovou dokonalou znalostí prostředí. Ráda jsem se znovu setkala s Amandou, a prožila spolu s ní další zamotaný a napínavý případ. Velmi příjemně strávený čas. Nechápu, proč nejsou do češtiny přeloženy všechny knihy autora. Z prostředí soudů a advokátů vycházejí mnohem horší knihy. Je to škoda hlavně pro nás, kdo si knihu nemůžeme přečíst v angličtině. Doporučuji a věřím, že si k autorovi najdou svou cestu čtenáři. Je jich zatím nezvykle málo.

kubla111
28.01.2019 5 z 5

Konečně normální detektivka, pěkně postaru, bez dokonalé forenzní a jiné techniky, bez dokonalých detektivů, kteří všechno přežijí a dopředu všechno vědí. Kniha se snadno čte, logika celého příběhu je ničím nerušená, přesto v mnohém překvapí. Doporučuji těm, co rádi přemýšlí nad tím, jak, co kdo, kde.

Madelisi
16.11.2018 4 z 5

Tak toto je můj objev roku. Napínavá detektivka ze staré školy - když vražda, tak pěkně postaru, ne s vysavačem jako na Islandu:-)
Amanda je sympatická, myslí jí to, ráda přiznávám, že na hlavního padoucha jsem nepřišla, jenom mi byl nesympatický, co se objevil na scéně. Oceňuji na tom, že se v ději pravidelně vyskytoval a ne že po jeho odhalení musí člověk přemýšlet, kdo to vůbec je.
Styl je jednoduchý, skoro jako právní zápisy (přestože netuším, jak vypadají), což skvěle navodilo prostředí.
Hvězdičku jsem ubrala za popis postav na centimetry. V prvních kapitolách to je údaj přítomný u každé postavy. Později jsem se divila, že už se neuvádí. Tímto jsou čtenáři ochuzeni :-)

knihomolkadorfa
14.11.2018 5 z 5

Zajímavá detektivka z pohledu advokáta. Amanda mi byla hodně sympatická. Tentokrát jsem v knížce nenarazila (nebo je možná přehlédla?) na žádné nelogičnosti. Vše bylo vysvětleno a vše do sebe zapadlo. Rozhodně se chystám na další knihu od tohoto autora.

iveta35
25.09.2018 3 z 5

Supr krimča.

Zdenička007
19.06.2018 5 z 5

Tak toto mě překvapilo hodně. Super detektivka, tentokrát ne z pohledu detektiva, ani toho, kdo trestnou činnost páchá, ale z pohledu právní zástupkyně, které vina klienta vrtá hlavou a tak to zkouší na vlastní pěst rozlousknout. Právní svět mě moc bavil, napsané super. Tuto knihu vřele doporučuji, velice mě bavila.

patrick123
02.06.2018

Čtivý právnický thriler, doporučuji.

Ewik
23.05.2018 4 z 5

Hodně povedený právnicko-detektivní thriller. Autor mě dokázal zaujmout hned od začátku a velmi čtivě a poutavě přiblížil svět advokátů aniž by zbytečně zabíhal do složitých detailů nebo zdržoval sáhodlouhými popisy. Jeho styl je úsporný, přesto chytlavý. Odborné termíny lehce a přístupně vysvětlí tak, že i laik se snadno orientuje. Také téma je hodně aktuální a zasluhuje pozornost.
Právnička Amanda Jaffeová je sympatická, inteligentní a odvážná žena, bojující za klienta a těší mě, že zatím není nijak zkorumpovaná. Je slušná a respektovaná. To se mi líbí. Hádám, že autor se do ní maličko promítnul.
Celkově velmi chválím. Povedené, napínavé a věrohodné.

alnahu
14.05.2018 5 z 5

Výborný thriller, který vás doslova pohltí. Komplikovaný příběh brutálně zavražděných advokátů , kteří zastupují ropné společnosti je opravdu velice napínavý. Do případu se vloží advokátka Amanda Jaffeová ,která se zabývá trestním právem a je rozhodnuta obhajovat muže ,který je z vraždy obviněný. Závěr je opravdu nečekaný. Knihu doporučuji všem ,kdo mají rádi dobrou detektivku.

Zdeničkačteráda
17.04.2018 4 z 5

Tato kniha mě velice mile překvapila. Detektivka z pohledu právníka byl zase jiný náhled, což bylo velice zajímavé. Právní termíny mě hodně bavily, tento svět je mi lehce vzdálený, tak bylo příjemné si ho přiblížit, a ještě takto napínavou formou. Opravdu jsem byla překvapena, četlo se to samo a fakt jsem do poslední chvíle netušila, jak to tedy celé je. Doporučuji, je to zas trochu něco jiného.

rodak
12.04.2018 5 z 5

Velmi čtivý právnicko kriminálně detektivní román

vladka1695
24.02.2018 3 z 5

Průměrná kniha, kterých je spousta a i lepších. Psáno jakoby horkou jehlou, moc stručné, moc rychlé, moc povrchní. Děj nepromyšlený a najednou rychlý konec. Za týden nebudu vědět, o čem kniha byla.

Květ
04.02.2018 5 z 5

Dost dobrá detektivka, která má spád. Pro spojení detektivního a právního vyšetřování mám slabost a nebyla jsem zklamaná. Sám autor je vystudovaný právník s praxí, což v knížce skvěle zúročil. Napínavé a kvalitně zpracované, doporučuji.

peko
30.01.2018 5 z 5

Souhlasím se všemi komentáři níže.
Skvělá kniha, perfektní detektivka plná nečekaných zvratů - dobře se četla. Děj propracovaný, napínavý a až do konce opravdu netušíte NIC! :-) I mě si Amanda získala a nejen ona. :-)

Blaufik
25.01.2018 5 z 5

Užívala jsem si čtení, které bylo plné zvratů, akce a intrik, lehce zjemněné trochou romantiky. To vše se autorovi povedlo napsat na necelých tři sta stranách.
Za sebe mohu jedině doporučit, myslím si, že se jedná o velice čtivý kousek, který vás bude bavit.