Krvavé pole shrewsburské

Krvavé pole shrewsburské https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87561/krvave-pole-shrewsburske-87561.gif 5 24 4

Píše se rok 1399. Jindřich Bolingbroke z rodu Lancasterů se vrací z ročního exilu, k němuž jej přinutil král Richard II., nyní přemožený opozicí šlechty, a ujímá se trůnu jako Jindřich IV. Pozici nového krále však záhy začnou ohrožovat sílící pochybnosti o okolnostech Richardovy rezignace a Jindřichova nástupu na trůn, zatímco sever i západ Anglie se ocitají pod tlakem výpadů Skotů a Velšanů. Nepříznivá situace na velšské hranici, kde musí Jindřich čelit rostoucí moci odbojného knížete Owena, a stále ostřejší královy spory s jeho někdejším hlavním spojencem Jindřichem Percym z Northumberlandu nakonec dovedou oba hlavní aktéry až do čela znepřátelených táborů. Rozhodující bitva čeká obě strany v červenci 1403 poblíž západoanglického Shrewsbury.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Paseka
Originální název:

A Bloody Field by Shrewsbury , 1972


více info...

Přidat komentář

stanislava9718
12.06.2023 5 z 5

Spisovatelka Edith Pargeter je také Jean Plaidy, od které jsem přečetla většinu jí napsaných historických románů. Tato kniha je jak se píše níže o počátcích války růží. V této knize autorka popsala osobnosti panovníků, jejich potomků a samozřejmě, dalších mocných postav z tohoto období, nezapomněla ani na Velšany.

Ramiel
23.12.2017 4 z 5

Krásný román o prapočátku války růží. Vykreslení jednotlivých postav je mimořádně pečlivé, stejně tak jako prostředí a nálady ve společnosti. Nevědět, že autorka žila ve 20. století, řekl bych, že je tento román napsán v období romantismu.


kalache
23.05.2016 4 z 5

...politika je svinstvo za všech časů a moc lidi mění k horšímu...

tenax
30.01.2014 5 z 5

Skvělý historický román, líčící složité období anglických dějin na přelomu 14. a 15. století, a neméně složité osobní vztahy protagonistů. Rozsáhlé historické vědomosti, láska k rodnému kraji a znalost psychologie jsou znát z každého řádku tohoto románu. Navíc vynikající překlad Stanislavy Pošustové. Čtenářský zážitek, který nemá chybu.

Štítky knihy

Anglie 14. století historické romány

Kniha Krvavé pole shrewsburské je v

Přečtených36x
Doporučených5x
Knihotéce14x
Chystám se číst8x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x