Krvavé nebe

Krvavé nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325614/bmid_krvave-nebe-ZqR-325614.jpg 4 154 46

Inspektorka Eva Clayová série

1. díl >

KAŽDOU NOC JE ZABITA JEDNA RODINA.V liverpoolských ulicích řádí sněhová bouře – a v místních domech masový vrah. Likviduje všechny, rodiče, prarodiče, děti, a jejich zohavená těla pak ukládá na zem do podivných obrazců. Nikdo ze sousedů nic nezaslechl. S následujícím soumrakem se brutální zločin opakuje.KAŽDÝ DEN SE JE POKOUŠÍ ZACHRÁNIT.Inspektorka Eva Clayová je bezradná. Kdo by riskoval dopadení a zdržoval se dokonalým aranžováním obětí? Hlavou jí proběhne vzpomínka, ukrytá hluboko v mysli. Ta preciznost. Ta posedlost. Pocity a předtuchy jí ale pachatele chytit nepomohou. Další noc se blíží.A KAŽDÝM OKAMŽIKEM UBÍHÁ ČAS…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Blood Mist , 2015


více info...

Přidat komentář

SteveK
07.11.2023 1 z 5

Bohužel Mark neumí psát. I když dnes vydává knihu i náhodný kolemjdoucí, stále má kniha a vrstvení příběhu s charaktery své základy. Tam, kde má představovat charaktery a vázat je na počáteční činy naopak chrlí další a další charaktery. Při expozici a lokačních / charakterových úvodech šlape na plyn s dialogy, které nedávají smysl a postrádají přirozenost a stavbu rozhovoru. Směšná zápletka, směšné psaní a minimálně editor by zasloužil vylískat za tohle středoškolské cvičení.

trudoš
12.11.2022 3 z 5

Krvavé nebe má nástup, který zaujme, což je hodně podmíněné zběsilým tempem vyprávění a také tím, že sklouzává takřka až k hororu, třebaže se to nakonec celé překlopí do civilní roviny. Nic to však nemění na skutečnosti, že zločiny jsou děsivé ve své primitivnosti, přičemž nejde jen o počet obětí a jejich věk. Je to prostě přirozený děs, nutící čtenáře uvažovat o tom, jak by na situaci reagoval on sám.
Jakmile však přijde na přetřes rozluštění záhady, začíná příběh drhnout. Ještě bych odpustil šílenou vykonstruovanost, při níž by mohlo tisíc věcí kleknout; to prostě patří k žánru. Jen mi prostě celá ta anabáze – proč a s jakým záměrem – přišla čistě samoúčelná. Chápu, že vymyslet racionální vysvětlení pro podobné zločiny by autor hledal těžko, ale osobně bych uvítal spíše nějaké posednutí démonem, než tuhle hru na schovávanou a generační manipulaci na dálku. Nehledě na to, že většina výslechů má pouze funkci zdržovací taktiky, aby se v druhé půlce ukázalo, co všechno je vlastně jinak.


lumul
01.09.2022 3 z 5

(SPOILER) ta závěrečná část se mi fakt nelíbila :/ a to jsem dlouho byla fakt nadšená, a pak hvězdičky klesaly a klesaly :( ta sekta a posedlost nebo co to bylo, mě dost nudilo a přeskakovala jsem odstavce, jen abych to už dočetla. Škoda

Majuš333
13.04.2022 5 z 5

Už som si zvykla, že v poslednom čase idem proti prúdu :)

Krvavé nebe je naozaj krvavé, mrazivé, strhujúce a jednoznačne úžasné :) Krátke kapitoly sa striedajú s hororovými prvkami a autor sa s nami tak trochu pohráva až do konca...

A musím vyzdvihnúť dve veci:

1) Toto je snáď prvá kniha, kde nie je rodina hlavnej hrdinky rozvrátená kvôli jej povolaniu policajtky. Autor veľmi pekne vykreslil milujúci vzťah/manželstvo medzi Thomasom a Evou.

2) Som veľmi rada, že autor tentoraz ušetril Fleka a ja nemusím uberať dve hviezdičky za zabitie hafana.

Autora si určite pridávam do obľúbených a s radosťou sa púšťam do pokračovania :)


„Když se díváš do stínů, díváš se do zrcadel. Když se díváš do zrcadel, co vidíš?“

Sigurd_Lesandi
07.11.2021 3 z 5

Hned na začátek musím moc pochválit autorovo psaní. Kniha se četla opravdu dobře a děj příjemně plynul.
S postavami nastal menší problém, protože jich bylo opravdu hodně. Týkalo se to hlavně mužů a přiznám se, že do teď vůbec netuším, kdo byl kdo. Postavám totiž chyběli jakékoliv podrobnější rysy, díky kterým by se daly zapamatovat a odlišit od sebe navzájem.
Další věc byla, že autor v knize využíval motiv telepatie a celkově síly mysli, což by samo o sobě ani nevadilo. Problém bylo, že úplně nedokázal příběh o toto téma obohatit a zároveň ponechat děj reálným, takže to na mě působilo spíše těžkopádně.
Celkově mám ale největší problém s koncem. Autorovi se povedlo nechat knihu postupně gradovat, což mě na konec velmi navnadilo a opravdu jsem se těšil, jak celá kniha dopadne. Bohužel jsem dostal něco absolutně mimo. Hlavní hrdinka nemusela udělat vůbec nic, takže byl závěr nudný a celkově nijaký. Nejraději bych ho vytrhal a dělal, že neexistuje.
Abych to celkově zhodnotil. Nakonec byla kniha spíše průměrná, což je velká škoda, protože na začátku vypadala opravdu slibně.

Karin94
22.10.2021 2 z 5

Neviem čo si mám myslieť o tejto knihe. Ak by som mala možnosť prečítať si ju znova, tak do nej úprimne nepôjdem. Námet knihy bol dobrý, ale strašne mi to tam pokazila jedna vec, o ktorej napíšem nižšie.

Dej knihy sa odohráva v zime v Liverpoole. Päť minút pred polnocou zazvoní detektívke Eve Clayovej telefón, kde sa dozvie, že počas spánku zmasakrovali šesťčlennú rodinu dve minúty od jej domu. Vrah svoje obete dáva do tajomného obrazca. Ale prečo? Kto to je? Je ich viac? A čo ma s tým spoločné Eva a jej minulosť?

Takto. Páčilo sa mi, ako autor sformuloval knihu fakt tak, že vás to poháňa čítať ďalej, kvôli kapitolám ako boli ukončené. Napätie tam začalo byť až od strany sto, okrem toho bola písaná pútavo až niekde tiež okolo sto strany, inak celková kniha bola za mňa nudná a ťažká. Autorov štýl písania mi prišiel ako od Sebastiana Fitzeka, keď ste čítali knihu Pacient, tak niečo na ten spôsob. Za čo musím dať obrovské mínus a mne to vlastne pokazilo vďaka tomu celú knihu je to, že vlastne čítame o sekte a celá kniha je písaná do takého nábožného duchu s Ježišom a pod., čo ja v knihe vôbec nemám rada a úplne som v tomto smere z toho sklamaná. Jednoducho pardon, musela som to sem just napísať, aby ste nedopadli ako ja, že teším sa na knihu, a potom vás bude čakať toto, čo vôbec nemusíte mať radi.

Detektívka Eva sa mi ako postava veľmi páčila, a bola mi sympatická. Všetko riešila, nemala vôbec žiadny strach a na všetko mala ako sa hovorí "nos". Nebudem rozpisovať každého zvlášť, pretože tam naozaj bolo dosť veľa postáv, čo ma inak na jednej strane aj mrzí, lebo potom je tá kniha celá chaotická

Pokiaľ máte radi knihy kde je príliš veľa krvi, v polovici aj napätie a nesie sa to do takého nábožného duchu, tak je kniha stvorená práve pre vás.

RADOST
20.10.2021 4 z 5

Bizarní, šokující, napínavé, odpudivé, občas těžce pochopitelné. Ale bavilo mě to!

Havrnka
28.08.2021 5 z 5

Napínavý krimi příběh. Místy hodně krvavý, ale přesto dobře čtivý.

TerezaaBaarova
05.07.2021 5 z 5

Lituji, že mi tenhle skvost ležel v knihovně tak dlouho, než jsem se dobrala k čtení. Bylo to vážně skvělé!
Výborné od začátku až do konce, celý příběh jsem byla v napětí s očekáváním, co bude následovat a jaké je tajemství.
Stránky jsem otáčela, hltala příběh komisařky Evy a Křtitele, vraha a zvráceného psychopata, masové vraždy a symboly, zfanatizovaní poskoci..tak si představuji výbornou knihu!

renefer
03.03.2021 5 z 5

Tak to byla jízda. Vůbec mi nevadí, že je to takové zrychlené, naopak děj pěkně odsýpal, že se člověk nemohl ani odtrhnout. Eva je sice superžena, která nejí, nespí a jen pracuje (sen každého majitele firmy), ale jinak jsem si to užila a přečetla téměř na jeden zátah.

Rimmsi
22.06.2020 2 z 5

Rychle ubíhající děj je někdy na škodu. Přesto, že nemám rád pomalé děje a sáhodlouhé vysvětlování a podobně v tomto případě byl rychlý děj na obtíž. Také se mi to jako detektivka zdálo ....no, spíše bych to zařadil mezi sci-fi než detektivku, ale názor si každý musí udělat sám.

Havrdak
04.04.2020 2 z 5

První polovina knížky mě moc nebavila, druhá mi přišla dost přetažená za vlasy.

AndulinaU
13.01.2020 4 z 5

Knížka byla napínavá, i když pak pomalu začínalo být jasné rozuzlení. Nicméně mě bavila, byla i trochu nechutná, napínavá a tajemná

Nany_cz
12.11.2019 5 z 5

Tohle byl trošku jiný styl detektivky než jsem zvyklá číst a tak mi i trvalo, než jsem se do děje pořádně dostala. V knize totiž vystupuje dost postav a tak jsem se potřebovala pořádně zorientovat. Ovšem zhruba od půlky jsem se pořádně začetla a bez pauzy to dotáhla až do konce. I když se mi kniha líbila, tak v blízké době neplánuju číst něco dalšího od tohoto autora. Téma sice bylo dost zajímavé a originální, ale já nejspíš potřebuju oddych. Nechci nic moc rozvíjet, protože se bojím, že bych toho příliš prozradila a nejlepší je zůstat v naprosté nevědomosti, ať si ten příběh každý pořádně vychutná

jana1941
19.03.2019 5 z 5

Tak tohle je hodně povedená kniha. Velmi čtivá, napínavá až do konce a plná nepředvídatelných zvratů. Hlavní hrdinka mi byla sympatická. Určitě je to kniha, která stojí za přečtení. Nechápu, že má kniha zde tak nízké hodnocení ....

Janík511
14.03.2019

Kniha se mi líbila a měla spád. Nechápu tak nízké hodnocení, napětí měla, bavila mě.

Pepina19
11.11.2018 3 z 5

Líbilo se mi to, nebylo to úplně nejhorší. Začátek byl slušně napínavý. Potom to trošku drhlo.

Atak
21.10.2018 5 z 5

Jak tak čtu komentáře kolem a vidím hodnocení mám pocit, že jsem divný jelikož mě knížka chytla od samého začátku až do konce.

efka.saf
30.08.2018 2 z 5

No potěš... Omlouvám se, pane Robertsi, ale tohle vážně nefungovalo. Po dlouhé době knížka - thriller, kde mě rozčilovalo snad skoro všechno.

SPOILER!

Trvalo mi opravdu dlouho, než jsem se knížkou prokusala. Nechytla mě. Ale vůbec. Často se mi stává, že do poloviny knížky se nemůžu začíst, ale pak se to zlomí a už dofrčím do cíle jako na horské dráze. Tady to ale vůbec neplatilo. Za celou dobu čtení mě příběh nechytl. Do postav nejen že jsem se nevžila, ale za celou dobu jsem si je kromě Evy ani nezapamtovala! Vůbec jsem netušila, o kom je řeč, jestli je to člen vyšetřovacího týmu, svědek či podezřelý, takže totální maglajs!
Zápletka mi přišla vykonstruovaná jako obžaloba Milady Horákové. Obrovské, monstrózní, kotel mrtvých, zamotané všechno do všeho, ale uvěřitelnost žádná celá nula nic. Náboženský základ taky zrovna nepůsobil přirozeně a už vůbec ne originálně. Co se týče "mlaskání", jo, tohle bylo děsivé, ale vlastně jsme se k tomu nic bližšího nedozvěděli. Stejně tak rozluštění kódu "jakoby nic" mi přišlo uhozené. Vzhledem k náboženské tématice bych asi spíš brala, kdyby bylo v knížce zmíněno, že Evu osvítil Duch svatý než toto "neuvěřitelné štěstí". A celá role Evy v případu? Tohle tu taky bylo už stokrát, ale vždy zvládnuté líp.

Suma sumárum, krom hezké obálky mě k této knize moc pozitiv nenapadá. Nečtivé, nenápadité, šroubované až za hrob, postavy nesympatické a nezapamatovatelné, zápletka nezvládnutá. Za sebe nedoporučuji, určitě se dá najít nespočet knih, které tuto prakticky ve všem překonají.

Jack Bauer
11.06.2018 3 z 5

Knih na podobné téma je nespočet, stále dokola vraždy dle nějaké šablony, rituálu, náboženství....kniha je čtivá, ale jaksi to není ono, čekal jsem víc. Nenudí, ale ani nenadchne.

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

Mark Roberts
britská, 1961
2017  72%Krvavé nebe
2018  75%Mlčet jako hrob
2021  80%Den mrtvých

Kniha Krvavé nebe je v

Právě čtených5x
Přečtených200x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených11x
Knihotéce192x
Chystám se číst135x
Chci si koupit22x
dalších seznamech1x