Krvavec

Krvavec https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428988/bmid_krkavec-HDc-428988.jpg 4 296 85

Princezná Aurelia vidí duše mŕtvych a praktizuje krvavú mágiu. Hoci na hlave nosí korunu, za takéto prehrešky by mohla skončiť na hranici, kde by ju upálili ako čarodejnicu. Preto v prestrojení za slúžku utečie do susedného kráľovstva. Pocit šťastia z novonadobudnutých priateľstiev, z lásky k tajomnému cudzincovi a zo slobodne praktizovanej mágie však netrvá dlho. Aurelia sa zapletie do niekoľko storočí trvajúcej mocenskej hry a hrozí jej, že stratí omnoho viac než len korunu…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Bloodleaf , 2019


více info...

Přidat komentář

zatoulane_knihy
06.04.2024 2 z 5

KRVAVÝ LÍSTEK

Co se všechno dělo v té knize, asi nikdy nezapomenu. Jsem hodně romantická a citlivá duše, takže tato kniha mi opravdu nesedla, ale určitě člověku, kterému nevadí jisté situace se může líbit.

Kniha se četla opravdu dobře, jenom co se dělo v té knize, bylo na mě až moc silné. Některé linky příběhu se daly předvídat, jisté události byly na mě až moc silné a to díky tomu, že jsem to nečekala.

Příběh je o princezně, které hned po narození domluvili sňatek.Mela si vzít prince z království, se kterým se válčilo už přes 500let. Do toho království, se nikdo bez pokrevní pečetě královské rodiny, nedostane.

Princezna vyrostla v prostředí, ve kterém byla každá známka magie, čarodějnictví, trestána smrtí. Což bylo pro ní nepříjemné, protože byla obdarovaná krvavou magii.

Cesta pro princeznu nezačala za příjemných okolností a následné situace při cestě ke zdi, která chránila království prince, byla ještě horší.

Princezna si sáhne, až na úplné dno sil. Přijde o všechno, ale nalezne jí bratranec prince. Princezna musí předstírat, že je někdo jiný a pomůže mu, aby se neuskutečnily jeho obavy, za pomocí magie.

Kniha má další pokračování a momentálně jsem v rozpoložení, že další díl číst nechci. Jenomže zvědavost je velká. Tak uvidíme. Určitě v knize najdete romantickou linku, zvraty, zradu a napětí.

Ailee
08.03.2024 4 z 5

Příběh Krvavého lístku mne velmi bavil. Byl chytlavý a vtáhnul mě do sebe. Postavy jsem si oblíbila a sedly mi, přišly mi uvěřitelné a realistické, žádné přehánění ani jedním nebo druhým směrem. Některé zvraty jsem věděla dopředu, ale ani zdaleka ne všechny. Myslím, že jsem knihu nečetla naposledy, a už se těším na druhý díl.

P.s.: Pokud si nejste jistí, zda se do knihy pustit, protože by se vám nemusela líbit a je to součást série, tak se nemusíte bát. Děj prvního dílu je celkem uzavřený, žádný dramaticky cliffhanger.


veverrka11
06.03.2024 2 z 5

Knížka se dobře čte a děj poměrně ubíhá. Bohužel můj dojem velmi snižuje její předvídatelnost, kdy jsem většinu z wow zvratů tušila...

Postavy jsou sympatické, ale nepřijde mi, že by se chovaly úměrně svému věku. Osmiletý princ přemýšlí pomalu lépe než jeho o dvanáct let starší sestra, která se často chová důvěřivě a naivně

Ději vytýkám jednu věc. V knížce je jeden moment, který se mi opravdu nelíbil. Prostředí by také sneslo trochu lépe poznat, moc jsem se neorientovala v tom, jak je vlastně královské město velké a rozčleněné

Doporučuji těm, kteří mají rádi princeznu husopasku. Také těm, kteří si chtějí přečíst nenáročné fantasy nebo rádi vymýšlejí teorie a odhadují děj.

padajicidvere
25.05.2023 3 z 5

Příběh mi dost připomínal Falešný polibek.
Láska se vzala z čeho? Úplně jsem ji nepocítila..
Chyběl mi popis okolí a města, vše bylo spíš halabala. Princezna je mladá a naivní, na svůj věk je to podle mě adekvátní.
Co se týče akcí v ději a plánů na všechny záchrany, znovu bylo vše příliš jednoduché, prosté a snadné.

ElessaRiverbow
28.04.2023 3 z 5

Ze začátku nic moc - na jednu stranu to bylo čtivé, ale zároveň mi to přišlo jako průměrné fantasy. Největší překvapení pro mě bylo, že se má jednat o retelling na pohádku Princezna Husopaska - po shlédnutí filmu jsem tam našla několik podobností, ale tím podle mě ta podobnost končí. Moc se mi ale líbilo, jak byla vymyšlená magie a vše kolem toho. Trvalo mi zhruba 100 stran, než jsem se pořádně začetla a našla si cestu k postavám. Aurélie i Zan byli fajn. Během knihy se stalo pár "odhalení", které jsem ale bohužel tušila/věděla, takže to zas takové překvapení nebylo. Velké mínus je konec, který mě naprosto zklamal, čekala jsem něco většího a akčnějšího. Upřímně mě zajímá, co se stane v dalších dílech, a nejspíše si je někdy v budoucnu přečtu.

Ahmose
25.02.2023 1 z 5

Tak toto bolo veľmi zlé a pritom sa to začalo tak sľubne. Prvých päťdesiat strán knihy sa nesie v úžasnej atmosfére temného stredoveku. Upaľujú tam čarodejnice, mučia ľudí, všade vládne špina a hnus. Prvýkrát sa stretávame s temnými rituálmi a krvavou mágiou. Znie to super však ? Škoda, že tu sa všetko dobré končí. Vraj by sa malo jednať o retelling na rozprávku Princezná husiarka. Túto rozprávku som nečítal ani nevidel, takže to nemôžem zrovnať, ale nasledujúca zápletka je vlastne len sled náhodných udalostí. Napätie je postavené na tom, že autorka tu a tam zabije nejakú postavu, ku ktorej si ale čitateľ vôbec nemá šancu vytvoriť vzťah, takže táto stratégia vôbec nefunguje. Dialógy úplne o ničom. Postavy sú ploché a hlavná hrdinka je emočne dosť labilná. To by mi samo o sebe nevadilo, ale autorka vôbec nejde do hĺbky, vždy niečo načne, ale nerozvedie to. Takže som sa nedokázal vžiť do deja a pomerne rýchlo som sa začal nudiť aj keď by sa dalo povedať, že kniha sa vo všeobecnosti číta dobre a dej má rýchle tempo. Možno až príliš rýchle. Záverečný súboj sa odohrá na hodnotnej pol strane. Odfláknuté, povrchné, veľká škoda. Neodporúčam!

Thalin
14.01.2023 3 z 5

Ze začátku mě kniha bavila a přišla mi poutavá, i když mi celá ta záležitost kolem honu na čarodějnice přišla lehce zvláštní. Aurelie mě taky docela bavila, Zane už bohužel tolik ne, ale po jejím úprku mě to celé nějak přestávalo bavit a nepřišlo mi, že se děj ubírá takovým směrem, který se mi líbí a už se mi to nečetlo tak lehce. Ke konci se to zlepšilo, ale nějak mi nepřišlo, že to potřebuje další pokračování, vždyť se to docela hezky uzavželo. Uvidím, jestli se pustím do dalších dílů.

Wajny
14.01.2023 4 z 5

Knihu jsem si půjčila z knihovny a vůbec jsem nevěděla o čem je. Když jsem si hledala bližší informace, trochu mě zarazilo, že by se mělo jednat o retelling na pohádku Princezna husopaska. Upřímně moc tu pohádku neznám a jen matně si vybavuji o čem je...ale nebojte vůbec není potřeba, já tam nic z toho neviděla a i tak jsem si kniha užila.

Autorka dokázala vymyslet nový neokoukaný svět, stvořit nový způsob magie a nezapomněla ani na nepřátelé, ze kterých mrazí. Příběh je čtivý, pořád se něco děje a v některých pasážích jsem byla příjemně překvapena, jak to autorka vymyslela. Líbí se mi, že je i zmíněna minulost a podstata zemí.

Hlavní hrdinka Aurélie se mi líbila, i přestože opět trpí komplexem spasitelky. Autorka se ale zaměřila na její vývoj a postupně z ní vyrostala silná osobnost, která si jde za svým.

Zane je velmi zajímavý, ale přijde mi, že pořád o něm víme hrozně málo. Taky mě opravdu zarazilo obří odhalení, které jsem vůbec nečekala.

Nechybí zde ani romantická linka, která je nevýrazná a dle mého ji chyběla jiskra. Vše mi přišlo hodně rychlé, chyběli mi náznaky a více interakcí mezi postavami. Taky jsem vůbec nepochopila linku mezi Aurélií a Keelenem, hlavně tu romantiku, která byla jen tak z ničeho nic utknuta a dál už nerozváděna.

Konec knihy je překvapivý a hlavně uzavřený, takže já pořád nevím, jestli se pouštět i do dalšího dílu. Sice se mi Krvavý lístek líbil, ale že bych z něj byla unešená říct nemůžu.

roso.mak
03.01.2023 2 z 5

(SPOILER) Ach jo, to je zase ale měkká hrdinka, co má ze zádi kliku, že první člověk na kterého v mnohatisícovém městě plném lidí narazí, je asi tak jedinej člověk, co má motiv jí pomoct. Nedokáže vlastně nic a nakonec omylem zabije svoji matku. Prima.

Navíc příběh se mi zdá hezky uzavřený na to, abych se pouštěla do dalsich dílů. Příliš mnoho knih a příliš málo času.

nela3812
09.12.2022 4 z 5

Do knihy jsem se pustila v rámci štafety a bez přečtení anotace. Po několika stranách jsem měla silný pocit, že mi příběh připomíná pohádku "Princezna husopaska", přečetla jsem si proto anotaci, ve ktere o tom není ani zmínka. Po dočtení knihy jsem se však od @nonamekniznizavislacka dozvěděla, že původní anotace obsahuje infromaci, ze se jedna o reteling této pohádky. Škoda, že se česká anotace vyhnula této informaci, já jsem díky tomu příběh původně považovala za vykrádačku.

Každopádně, teď už k samotnému příběhu: Za sebe mohu říct, že se jedná a o skvělou fantasy knihu, kde toho není mnoho, ale rozhodně se jako čtenáři nudit nebudete. Krvavá magie je prostě moje a tohle zpracování se povedlo! Původní pohádka dostala díky fanatazii autorky opravdu grády a má to naprosto úžasný spád. Děj je nabít, zvraty, akcí a spoustou magie. Za mě velké plusy.

Jediné mínus jsou postavy, které jsou dost "své" a jako čtenáři si na ně budete muset zvyknout. Téměř všichni jsou tam zcela bezdůvodně umanutí, tajemní a dost výbušní. Chyběla mi zde rozmanitost. Ale moje sympatie si nakonec získali.

Těším se na pokračování, hodnotím 4/5

Duchoslp
05.12.2022 4 z 5

Mám ráda knížky o magii, takže jsem absolutně spokojená. Děj má spád, knížka se opravdu dobře čte a nechybí ani pár dějových zvratů. Super. Těším se na další díl

Njangu
17.11.2022 5 z 5

Překvapivé..... První díl série a plný akce a napětí. Já jsem byla nadšená. Čekala jsem od prvního dílu trošku větší utahanost.
Tak jsem zvědavá, co mě čeká v dalším díle. Doufám, že to bude pokračovat ve stejném tempu.

Mikindada
15.10.2022 4 z 5

Celkem poutavá knížka, plná dobrodružných zápletek a napětí, která je ale taky tak trochu sci-fi a někdy hraničí i s červenou knihovnou, ale přesto jsem se vždy ráda vrátila a zabředla do děje, abych prožila s hlavní hrdinkou její příběh znovu a znovu

1evca1
05.06.2022

Knihu jsem nedočetla. Nevím proč ale nezaujala mě. Možná je to kvůli mému věku. Třeba se ke knize ještě někdy vrátím

aquaver
10.05.2022 4 z 5

Nevím proč, ale mám tendenci vyhýbat se knihám, které jsou skvělé :D Na začátek jsem si musela sice tak trošku zvyknout, naštěstí pak se to rozjelo. Čím dál jsem se ale v knize dostala, nemohla jsem se zbavit pocitu deja vu, i když si nemohu vybavit, že bych podobnou knihu už někdy četla. I přesto se mi to líbilo a bavilo mě to. U pár scén (i přesto že jsem je čekala), mi pukalo srdce, jak to bylo smutný. Co se týče postav... myslím že jsou napsané skvěle, jen si na ně musíte trošku zvyknout. Krvavý lístek můžu jen doporučit a rozhodně se pustím do dalšího dílu (snad co nejdříve).

Ketfl
08.03.2022 4 z 5

Ze začátku mi trochu trvalo, než jsem se začetla, ale jak se objevil Zan, tak mě kniha docela dost chytla. Je fakt, že autorka se s tím moc nepáře, nemá tendence vše barvitě popisovat, do děje se skočí přímo rovnýma nohama. Zápletka byla taky zajímavá a navíc mě bavila schopnost hlavní hrdinky - tedy kromě toho, že byla čarodějka - vidět duchy. Je fakt, že některé scény se tak nějak "prolítly", autorka nemá tendence se opravdu někde dlouhodobě zdržovat. Celkově tedy mohu říct, že jsem četla o dost lepší fantasy, ale naopak i horší, takže bych nejraději hodnotila 3,5 hvězdičkami. Další díl si ráda přečtu.

Karolbookworld
07.03.2022 5 z 5

Krvavý lístek je originální YA fantasy , které mi vzalo dech .
Kniha je neskutečně čtivá , a její svět neskutečně poutavý . Aurélie jakožto hlavní hrdinka je skvělá , výborně se za ní četlo a upřímně sem ji měla ráda.
Za co knihu teké musím vyzdvihnout jou ty zvraty , nečekané , krásně načasované a dost dobře mířené na city čtenáře. Velké odhalení bylo pro mě dechberoucí a zároveň jsem byla nadšená reakcí Aurélie na jedno odhalení . Takhle by to mělo vypadat .
Celkově jsem byla z knihy nadšená a pokud váháte , už neváhejte .
Velmi doporučuji , získává 4,5*

michaela5475
07.02.2022 4 z 5

Po dlouhé době mě kniha donutila kniha běžet do knihkupectví pro druhý díl.
Byla jsem velmi mile překvapena s jakou lehkostí se mi kniha četla. Příběh byl poutavý a nutil mě číst dál a dál. Můžu jen doporučit.

Nikidree
30.09.2021 4 z 5

Jsem velmi mile překvapena. Kniha je svižná, čtivá a velmi dobře napsaná. Styl psaní je pěkně vyvážený, takže vás nečekají sáhodlouhé popisy věcí, avšak ani stručné nic neříkající věty. Hlavní postavy mají šmrnc a i ty záporné mají své vlastní kouzlo. Příběh je trochu zamotaný a moc se mi líbilo, jak se Auri propracovávala ke konečnému zjištění. A ta (nečekaná) úmrtí? Pecka!
Uvítala bych však trochu víc pátrání, zkoumání či čehokoliv takového, protože chvílemi jsem měla pocit, že dost věcí k Auriel přišlo tak nějak "samo" (hlavně skrz Zana). To samé u vztahu s bratrem. Beru že je ještě dost malý, ale i tak.
Prozatím mi to přijde jako celkem drsná pohádka. A nemyslím to vůbec ve zlém, naopak. Rozhodně plánuji přečíst celou trilogii. Příběh se mi zamlouvá a zajímá mě, zda se Auri povede zatnout tipec Tribunálu.

Sixtinka144
29.09.2021 5 z 5

Takhle má přátelé vypadat opravdová fantasy. Hned od začátku knihy jsem věděla, že tohle bude naprostá pecka, a měla jsem pravdu. Úžasně vymyšlený svět, který je bravurně popsaný, dává smysl a má zajímavá pravidla. Hrdinové, kteří mají svůj osobitý charakter, který se postupně vyvíjí. Autorka nám dává dost času na to, abychom se s postavami seznámili a porozuměli jim. Příběh je napínavý, místy je opravdu temný, ale to jen dává celé knize korunku. Přečetla jsem ji během chvilky, protože jsem se od ní nemohla odtrhnout. Celý svět je hrozně originální, a i proto, mi neskutečně přirostl k srdci. Autorka psát umí, a jsem moc ráda, že jsem se ke knize konečně dostala. Pokud jste milovníci fantasy, tohle vás rozhodně nemůže minout. Já jsem nadšená, a rozhodně doporučuji.