Krvavá cesta

Krvavá cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169508/bmid_krvava-cesta-169508.jpg 4 158 45

Dustlands série

1. díl >

Saba žije u Stříbrného jezera – pustiny zpustošené neustálými písečnými bouřemi – kde se její rodina snaží přežít a neustále naráží na pozůstatky dávno zaniklé civilizace Padlých. Když čtyři tajemní jezdci unesou její milované dvojče Lugha a zabijí jejího otce, Saba se vypraví osvobodit bratra a pomstít otce. Cestou potkává pestrou společnost dobrodruhů, pašeráků a samozřejmě i Jacka, úžasného a nesmírně drzého kluka. Saba během svého putování zjistí, že není slabou a bezbrannou dívkou, ale naopak skvělým bojovníkem, který má schopnost změnit deformovanou společnost zevnitř… Krvavá cesta je román plný akce, napětí a dobrodružství. Román, který vás uhrane.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Blood Red Road , 2011


více info...

Přidat komentář

Fidibus
23.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Putování Saby, která pátrá po svém uneseném bratrovi, dvojčeti. Je donucena stát se Andělem smrti a o svůj život bojovat. Naštěstí uteče i díky místním amazonkám a následována mladší sestrou, přáteli (chce, aby ji doprovázeli? a hlavně Jackem, se kterým si neví rady, se vydává bratra zachránit. Vrátí se de facto neznámý Jack?
Přišlo mi to čtivé, celkem zajímavé, není to tak dětské. Já tyhle scifi ráda.
Nejlepší z knihy byl havran Nero, ptačí osobnost, doprovázel a chránil Sabu celou cestu. Snad nezpychl :-)

majkyjuju
23.07.2021 2 z 5

(SPOILER) Kniha mi nějakým způsobem připomínala Hunger Games. Na začátku mi trvalo překonat úsečné, jednoduché věty. Když jsem se konečně přes ně dostala, nějak se mi podařilo začíst. Díky tomu, že je kniha psaná v rychlém proudu, tak se i rychle čte, bohužel mizí veškeré kouzlo. Postupně jsem se začala ztrácet v časovém pásmu. V určitých místech je chaos a musela jsem to číst xkrát, abych vlastně pochopila, co se tam stalo. Popis i charakteristika postav je velmi strohá a spíše záleží vše na čtenáři, jak si představuje danou osobu.
Knihu jsem dostala jako dárek. Když si zvyknete na psaní autorky, pak se kniha čte dobře. Po prvním díle jsem okamžitě chtěla druhý, abych věděla, jak to dopadne. Autorka měla dobrou myšlenku, kniha měla opravdu potenciál, ale s dalším dílem to šlo někam. Je lepší si knihu jen vypůjčit, za mě osobně bych si jí znovu nekoupila.


Ellis03
22.06.2021 4 z 5

Četlo se to Dobre a bylo to zajimave. Jenom mě chvílemi rozcilovala hlavní postava s jejími postoji a taky se mi v první polovině vůbec nelíbil vztah dvou sester. Ale ten se nastesti postupně hodně zlepšil.

hanaseidl
06.12.2020 4 z 5

Opravdu hezky napsáno. Kniha i další díly mne moc bavily.

Karolin77
28.05.2020 3 z 5

Za mě bohužel nic moc.
Dej mě nepohltil i když to bylo čtivé. Postavy byly ploché.
Celá kniha byla neslaná nemastná.
Začátek byl docela nudný až ke konci se to pořádně rozjelo.
Co se mi líbilo, bylo to že,hlavní hrdinka má vránu. Nero byl skvělý.
Bohužel takový slabší průměr.
Neurazí nenadchne
3/5*

Angels
18.04.2020 5 z 5

Skvělá série, i když je spíše pro mladší publikum, mě zaujala... Sice mi trochu trvalo se začíst, ale první díl je skvělý. Dobrodružný a pohltí. Četla jsem to jedním dechem a hned jsem si musela přečíst druhý díl, jak to bylo napínavé. Doporučuji!

Sarah11
08.12.2019 1 z 5

Tak tohle bylo jedno velké utrpení. I přes mou dlouhodobou čtecí krizi už se mi opravdu dlouho nestalo, abych se do nějaké knížky musela tak nutit. Styl psaní naprosto nemastný neslaný, nulová slovní zásoba, pouze jednoduché věty, na rozvité souvětí jsem čekala jako na smilování, dialogy naprostá katastrofa. Nejdřív jsem si toho úsečného stylu psaní nevšimla, ale jakmile to jednou zaznamenáte, už se toho nezbavíte a uvidíte to pořád.
Postavy absolutně splývají, nemají žádné typické rysy nebo povahové vlastnosti, takže se často ztrácíte a musíte se vracet zpátky v textu, abyste pochopili, kdo zrovna mluví. Chemie mezi hlavní dvojicí žádná. Trochu jsem v tom viděla příběhy, které jsem se snažila psát, když mi bylo tak deset. Kniha má potenciál být vážně napínavá, ale bohužel je to napsané tak špatně, že se žádné napětí nekoná a že je úplně jedno, jestli čtete o tom, jak hlavní hrdinové někde sedí na kafi, nebo jak bojují s krvežíznivými příšerami. Hlavní záporák postrádá šmrnc a navíc se zdá být nesmrtelný, což vážně nemám ráda.
Za jediný plus považuji nápad se zápasy v klecích, to mě celkem nadchlo a nezlobila bych se, kdyby se kniha nesla v tomto duchu, záchranu bratra bych klidně oželila.
Vzhledem k tomu, že mám doma i další dva díly, dám sérii ještě šanci, ale nedokážu si představit, jak to chce autorka ještě víc rozmáznout, když první díl končí uzavřeně, a upřímně se toho dost bojím, jelikož první díl má nejlepší hodnocení a já už jemu dala jednu hvězdu...

Kacennnka
04.11.2019 4 z 5

Dala bych tomu 5 hvězdiček, ale jednu strhávám za překlad. Ne, že by byl špatný, četlo se to vlastně samo, ale uvbral na jedinečnosti knihy. Já vím, že originál je ve své podstatě naprosto nepřeložitelný, ale alespoň ty uvozovky tam mohly chybět. :) K příběhu asi nemám slov. Bylo to akční, napínavé, vtipné... Taková rychločetba, protože mě to opravdu moc bavilo.

hajrys
09.08.2019 3 z 5

Řekla bych, že neurazí ani nenadchne. Jednoduchý příběh, který se ale dobře čte. Nebylo, co jiného číst. Nejsem cílová skupina, přesto uznávám, že volný čas vyplnila skvěle.

s1ombrehimawari
25.05.2019 odpad!

Přesný příklad toho jak by neměla kniha vypadat.
Styl psaní velmi jednoduchý. Občas zmatená přímá řeč. Postavy velmi šablonovité. Klisché na každé stránce. Opakování vět a frází. Scény které přímo vypadly z filmu a celé to celkově bylo takové "jo to už jsem někde viděla". Nelogické chování postav. Zbytečně složité řešení problémů, které by se jinak řešily velmi snadno. Nereálné citové reakce charakterů. Beznadějné pokusy o překvapení.
Takže tak.

Misa25
12.03.2019 4 z 5

Po dlouhe dobe kniha, co me vtahla a drzela me...jsem zvedava, jake dalsi dobrodruzstvi na skupinu ceka...

Lil30
25.11.2018 4 z 5

Celou sérii jsem si koupila asi před třemi lety a od té doby na mě čekala v knihovně. Vůbec nelituji, že jsem se do ní pustila a mrzí mě, že jsem to neudělala dřív. Počátek příběhu me moc neupoutal, až od Hopetownu se to rozjelo a bavila jsem se až do konce. Jsem zvědavá na pokračování.

-LaraRead-
18.02.2018 3 z 5

Kniha nebyla žádná bomba. Neuchvátily mě postavy, prostředí, záporáci ani zápletka. A přesto je kniha neuvěřitelně čtivá. Už od začátku jsem se nemohla odtrhnout a pak se to nezměnilo. Doporučuju jí komukoli, kdo moc často nečte, protože tam prostě nejsou slepá místa.

LucyFox4
13.11.2017

Mně se kniha rozhodně líbila.
Chvilku mi trvalo ztotožnit se se stylem psaní, ale o o větší to pro mě potom byl zážitek. Kniha není psána takovým tím populistickým komerčním způsobem, má originální nápad a postavy nejsou dokonalé Mary Sue, takže si mě absolutně získala.

sara572
02.11.2016 5 z 5

Mně se moc líbila. Čtivá, dobrodružná a napínavá. Jack i Saba jsou moc příjemné postavy.

Black-stars
17.04.2016 4 z 5

Pěkně vystavený příběh. Je pravda že s počátku jsem měla problém se stylem vyprávění, ale pak sem si zvakla. Nápad mě přijde originální a zajímavý. Občas mě mrzí tvrdohlavost a zbrklost a hlavně zkratkovitost jednání Sáby, ale možná proto že jsem ji v tom tak podobná se mi to líbilo :-D závěr super vystupňovaný a akční a napínavý.... Těším se na pokračování

Soofi
06.02.2016

Asi by se dala zkritizovat spousta věcí, včetně faktu, že jednička byla nejlepší, druhý díl přinesl staré klišé v podobě milostného trojúhelníku a trojka byla nedomyšlená, trochu zmatená, ztrácela dech a zpracování závěru asi nikoho moc nenadchlo.
Na ničem z toho ale nezáleží, když si uvědomím, že mi postavy a jejich svět i po přečtení zůstaly v hlavě, že mě příběh nepustil a že to zkrátka a prostě stojí za přečtení.

Catherine27
30.01.2016 3 z 5

Kniha prostě není žádný trhák... Je pro nenáročné čtenáře. Nápad úžasný, ale provedení pokulhává. Každá věta mohla být více rozvedená, s každou myšlenkou si mohl spisovatel více pohrát. Každopádně upoutá a překvapí. Doporučuji jako Oddechovku.

Julia_pt
03.01.2016 5 z 5

Hodně mě ta knížka překvapila. Už od začátku mě to nutilo číst dál a dál. Nebyla tam chvíle, kde by se nic nedělo. Knížka plná akce a napětí, které spisovatelka umí dokonala napsat a přímo vás pohltit dějem. A vážně zajímavá civilizace ve městech :D Na styl psaní je potřeba si zvyknout, neobvyklí způsob, ale velmi poutavý. :)

Drzý?
Jo.
Otravný?
Rozhodně.
Kluzký?
Jako úhoř. :DD

WexxAr-ka
20.11.2015 5 z 5

Skvělá, skvělá, skvělá :)

Nejdříve jsem se bála, byla jsem poměrně skeptická k této knize, možná že i to začtení nebylo tak rychlé jako u jiných knih, ale jsem ráda, že jsem knihu přečetla celou, vlastně ani nevím, kdy nastal ten zlom. Jsem opravdu zvědavá na další díl, líbí se mi, že kniha byla dokončená a přitom vlastně ne.

Krátké věty. Zajímavý styl psaní. Opravdu mě zaujal. :) :D

Štítky knihy

vraždy láska smrt intriky rodina dobrodružství pro mládež únosy dětí

Autorovy další knížky

Moira Young
kanadská, 1959
2013  84%Krvavá cesta
2013  77%Pustina
2015  74%Planoucí hvězda

Kniha Krvavá cesta je v

Přečtených212x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených22x
Knihotéce88x
Chystám se číst209x
Chci si koupit31x
dalších seznamech8x