Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy

Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466397/bmid_jak-se-kral-zeme-vil-naucil-nenavid-vsi-466397.jpg 4 525 100

Než se z něj stal krutý princ nebo podlý král, byl jen obyčejným vílím dítětem se srdcem z kamene. Holly Blacková odhaluje nová tajemství z dramatického života záhadného krále Říše víl Elfhame Cardana. V tomto příběhu najdete neodolatelné podrobnosti z dob před příběhem Krutého prince, dobrodružství odehrávající se po Královně ničeho a známé okamžiky z celé trilogie vyprávěné Cardanovým pohledem. V návratu do série Krutý princ si užijete lásku, která rozbuší srdce, nebezpečí, humor a drama, které okouzlilo mnoho čtenářů. Ke každé kapitole navíc patří celobarevné ilustrace Roviny Cai, které z titulu dělají chloubu každé knihovny.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

How The King Of Elfhame Learned To Hate Stories , 2020


více info...

Přidat komentář

Luccinda
02.04.2024 5 z 5

Tahle doplňková knížka ke Krutému princi mě uchvátila snad ještě víc než celá série. Povídky z vílího světa jsou totiž doplněné o nádherné ilustrace Roviny Cai, které dělají knížku jednou z vůbec nejkrásnějších, jaké se mi kdy dostaly do rukou.

I po příběhové stránce ale mají povídky co nabídnout. Zaměřují se hlavně na život prince Cardana před, během, ale i po událostech Krutého prince. Čtenáři tak mají možnost jeho postavu poznat ještě lépe než doposud. Za mě to bylo opravdu příjemné zakončení série.

Micho86
25.03.2024 3 z 5

Krátké, roztomilé a ty ilustrace jsou samozřejmě krásné, na žádné stránce nechyběl obrázek, zabraly vlastně víc místa než text.
Tady se shodneme s ostatními čtenáři, i já jsem čekala pohled na věc ze strany Cardana a ač byl obsah docela pěkný, nemůžu pochopit, proč autorka nevyužila prostor pro doplnění princových myšlenek, vytvořila si k tomu příležitost a pak ji ukázkově promrhala.
Naštěstí je to krátký dodatek a jde v něm spíše o ilustrace, když dáte na recenze a nekoupíte si tento útlý svazek kvůli slovům namísto obrázků, budete ve výsledku nejspíš mnohem spokojenější.


Kateřina259
19.03.2024 4 z 5

Na tuhle knihu jsem se těšila, jako bonusová kniha měla strašně velký potenciál, ale provedení už tak skvělé nebylo. Líbilo se mi to, ne, že ne, ale autorka z toho mohla vytěžit mnohem víc. Například bych ocenila něco více z toho, jak se cardan do jude zamiloval.

Nikidree
11.03.2024 3 z 5

Označila bych to za takovou trochu oschlou třešinku na dortu. Oschlou proto, že jsem čekala (a doufala) v něco jiného, než čeho jsem se dočkala.
Ačkoliv bylo zajímavé, přečíst si pár střípků z Cardanova života, neoslovilo mě to tolik, jak jsem si myslela.
Osobně bych uvítala víc info k tomu, jak Cardan propadl Jude. Ten jejich vztah mi totiž nedává spát, ačkoliv jim to přeji.
Avšak ilustrace jsou opravdu pěkné a přeci jen je tam pár zajímavých informací z princova života.

knidopel
11.03.2024 4 z 5

Pěkná doplňková kniha s krásnými ilustracemi. Přečteno za večer. Líbil se mi pro změnu pohled na věc a vyprávění z Cardanovy strany.

marianna7090
02.03.2024 4 z 5

Príjemné doplnenie série.
Ilustrácie sú neskutočne úžasné.
Knižka je úplný must have pre každého fanúšika tento ságy.

zirafinec
28.02.2024 4 z 5

Ty ilustrace jsou skvost.

stejfina
02.02.2024 5 z 5

Velmi milá jednohubka na jeden večer před spaním. Myslím, že tohle si musí každý fanoušek krutého prince užít. Chtěli jsme víc Cardana a to jsme taky dostali :-) Příjemnou atmosféru této knížky dokresluje krásná obálka a všude přítomné ilustrace.

Liuyio
17.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Moc se mi líbili obrázky které v té knize byli. Kniha je napsaná z pohledu Cardana a dala celé téhle knižní trologii větší grády. Četla bych ji spíše až po celé triologii

Foxie89
30.09.2023 3 z 5

roztomilé a krásně ilustrované počtení :)

Jajinka713
23.09.2023 5 z 5

Pěkné zakončení série, za chvíli přečteno.
A aspoň jsme o trochu více mohli poznat Cardana a jeho minulost z jeho pohledu.

Betulefetule
05.08.2023 5 z 5

Skvělá doplňková kniha k sérii Krutého prince. Přečetla jsem ji za jedno odpoledne, a rozhodně se k ní v budoucnu vrátím. Nebylo to nic akčního nebo dobrodružného, nemělo to napínavou zápletku - i když nějaká zápletka tam byla. Je to takové rychlé počtení, ale věřím, že si ho zamilujete :)

knihomolkaMist
23.07.2023 4 z 5

Uf! Krásné ukončení celé trilogie a jakési pomyslné ovázání stužkou. Povídky byly skvělé a ty ilustrace snad ještě lepší! Neskutečně milá jednohubka, která určitě neurazí!

Edona
12.07.2023 5 z 5

Tato povídková kniha je naprostou třešničkou na dortu celé Férské ságy. 11 příběhů vám umožní nahlédnout na děj před Krutým princem, v průběhu trilogie a také dovolí nahlédnout i za děj Královny ničeho. Kdo má rád svět víl a Cardana, přijde si na své. Mě se to moc líbilo, byl to krásný návrat do Země víl. Doporučuji celou sérii, je to moje srdcovka.

TessBlackCat
13.06.2023 5 z 5

Pěkné zakončení série, byla to taková ,,rychlovka, která v podstatě doplnila pozadí celého příběhu.

Artep071
28.05.2023 4 z 5

Jednohubka .. šlo to :)

sArKa236
21.05.2023 4 z 5

Fanoušky určitě potěší!

michaelakoc
12.05.2023 5 z 5

Aneb jak jsem se propracovala k maximální lásce ke Cardanovi.

Krutý princ se mi nelíbil a nemohla jsem se začíst, Podlý král na tom byl první polovinu knihy stejně, ale od druhé poloviny se to začalo lámat, byl tam děj, akce, pletichy, strategie, politika a prohlubovala se romantická linka. Ve třetím díle, Královna ničeho, to celé vygradovalo a já knihu četla na jeden zátah a doopravdy se mi moc líbila, že jsem nemohla Zemi víl, Cardana a i Jude dostat z hlavy, proto jsem si hned pořídila tuto doplňkovou sbírku povídek.

Po jejím dočtení této knihy Vám okamžitě dojde, že Jude s Cardanem si byli souzení od samého začátku. Kniha je sbírka 11ti povídek, kde začínáme a končíme přítomností, a uprostřed se podíváme do minulosti. Do událostí, které utvářely Cardana.

V přítomnosti se Cardan a Jude musí vypořádat s nějakou nestvůrou v lidském světě.

V minulosti vidíme Cardana jako dítě ve stáji, nikdo se po něm neshání a on se setkává s trollí čarodějkou, která mu vypráví postupně 2 velmi podobné příběhy o chlapci, který neměl srdce.

Pak už vzpomínáme na příchod Cardana k Balekinovi, na přátelství Cardana, Nicasie, Locka a Valeriana. Na zradu Nicasie a Locka a co to zase udělalo s Cardanem. Vidíme, že Cardan Jude vnímal od samého začátku. Dozvídáme se, který z jejich momentů pro něj byl ten osudný. Vždycky chtěl, aby se mu Jude podvolila, to ale ona nikdy neudělala, až z toho začal obdivovat její sebevědomí a její nenávist se mu dostala pod kůži.

I zpět v přítomnosti se Cardan podivuje nad tím, že mu Jude zůstala, že neutekla. Chystají se vyřešit ten problém s nestvůrou v lidském světě, každý má ale trochu jiné řešení.

Kdo milujete sérii Krutého prince, i například s trnitou cestou, jakou jsem měla já, tuto sbírku povídek si musíte také přečíst. Já bych byla nejraději, kdyby byl celý příběh napsán znovu z pohledu Cardana.

knihomolka2022
11.04.2023 5 z 5

,,Jedna věc se mi na tom hrdinství líbila. Jedna jediná. A sice, že jsem se nemusel strachovat o tebe." - Cardan
Na tento doplňkový díl veleúspěšné série Krutý princ od Holly Blackové jsem se neskutečně těšila. Kniha mě opravdu nezklamala, Cardana jsem zase trochu více poznala a nahlédla jsem do nitra jeho srdce a jeho minulosti. Podívala jsem se také do budoucnosti jeho vlády po boku jeho královny Jude. Ilustrace jsou dechberoucí a dokonalé a pomůžu nám si lépe Cardana a Jude představit. Knihu doporučuji všem, co chtějí být ještě chvíli nablízku (nejen díky ilustracím) Cardanovi, Jude a Zemi víl. Zamilovala jsem si ji!

Eviik
08.04.2023 5 z 5

Vřele doporučuji. Nádherné ilustrace a příběhy nám o trochu víc odhalují Cardanovi pocity a vlastnosti, které jsme v samotné triologii přehlédli nebo neměli šanci vycítit. Za mě mohla být kniha klidně delší o další příběhy.