Kruh

Kruh https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135716/bmid_kruh-ada-135716.jpg 4 280 44

Kruh série

1. díl >

Engelsfors. Krásné jméno, příšerné město. Obklopené hlubokými lesy, kde lidé často zabloudí a zmizí. Jedné noci, kdy se měsíc zbarví do tajuplné rudé barvy, je svedeno šest dívek dohromady do zrušeného zábavního parku. Nemají nic společného. Nevědí, jak se tam dostaly ani proč tam jsou. Brzy však pochopí, že jedna bez druhé nepřežijí. 1. vydání.... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Cirkeln , 2011


více info...

Přidat komentář

Luigi1
26.03.2024 5 z 5

V této knize se ví o čem se píše velice dobře se čte doporučuji

Kaila146
26.12.2022 5 z 5

Super knížka, nic jsem od ní nečekala, ale byla sjem příjemně překvapená


Charmedka
24.10.2021 2 z 5

Zklamání přišlo hned na začátku, očekávala jsem něco naprosto jiného. Anotace zní skvěle, ale je dost zavádějící. Očekávala jsem něco ve stylu Hunger Games, nebo zkrátka něco ve stylu únikových her, místo toho jsem dostala teenage román o čarodějnicích. Měla jsem obrovský problém se začíst, i když je to bichlička, tak díky většímu písmu se čte poměrně rychle, ale mě to vůbec nebavilo. Než to fantasy, tak oceňuji spíše trable a problémy hlavních hrdinek.

vaskajiras
11.10.2020 3 z 5

K sérii Kruh, Oheň, Klíč jsem se vracela s obavami, jaký na ni budu mít názor po těch několika letech, co jsem ji četla poprvé. No... jako třináctiletá jsem ji nekriticky zbožňovala, jelikož spojovala dohromady všechno, co mě tehdy na knihách přitahovalo: magii, vztahy a problémy puberťáků, nějaké ty kecy o vyvolených, démoni, zachraňování světa atd. Dnes už to vidím poněkud střízlivěji a vím, že série má své mouchy, ale přesto jsem ráda, že jsem se k ní vrátila.

Světlé a stinné stránky bych dokázala rozebírat klidně hodiny, takže pro jistotu pouze stručné shrnutí:

Mínusy:
- klišoidní téma (vyvolené, co mají zachránit svět před zlem, + magie elementů)
- nepříliš zdařilý překlad a korektura (někdy mi z těch větných formulací, patvarů a hrubek vstávaly vlasy na hlavě, až jsem měla chuť naučit se švédsky a udělat to lépe... nebo si minimálně došlápnout na korektora, protože tohle by s čistým svědomím do světa neměl vypustit)
- příliš široký záběr
- rozvleklost děje a s tím související
- velké množství stran (už jen kniha, která má sama o sobě 500+ stran, je docela masakr, ale udělat z takových bichlí celou trilogii, to je doslova zabijácký)

Plusy:
+ velké množství stran (pro ty, co se v tom vyžívají ;))
+ atraktivní, (pro nás) neobvyklé prostředí švédského maloměsta
+ kombinace magie a problémů z běžného života
+ různorodost postav (každý si najde "tu svou")
+ pěkná obálka :)

Andynka
09.04.2020 4 z 5

Jsem velmi překvapená, jak mě kniha bavila. Propojení problémů pubertálních dětí s čarodějnictvím mě mile překvapil.
Příběh se týká 7 čarodějnic, kdy každý z nich vláčí s sebou psychické problémy. Jako třeba drogy, šikana, utlačovanost, anorexie. Všichni vyrůstají v problémových rodinách, který jim na osobnosti taky nedodavaji... Postupně začnou páchat sebevraždu, kdy je to svedeno na jejich psychické poruchy. Jen kruh čarodějnic tusi, ze to nejsou sebevraždy. Musejí se tedy semknout a přijít na to , co se děje.

Alex.rrr
29.10.2019 3 z 5

Kniha je spíše o problematice dospívání, a že každý má nějaké své vnitřní problémy a není zlý jen tak z pouhé krutosti. Na mě bylo ze začátku knihy hodně postav, kdy se skákalo z jedné na druhou bez jakékoliv mě bližší selekce. Kolem poloviny knihy jsem se zorientovala v postavách, ale i tak se mi kniha četla na můj vkus dlouho. Plusem knihy byl děj, který mě udržel u knihy do konce. Nápad to není špatný, taková průměrná fantasy.

eliskaprchalova
19.08.2019 5 z 5

Výborná fantasy kniha.

Rebarborka
05.08.2019 1 z 5

Po druhém přečtení snižuju hodnocení, není to dobré.
Mínusy:
1) nesympatičtí hrdinové (+ Nicolaus je jedna z nejzbytečnějších postav v literárním světě a jeho promluvy jsou nesmírně otravné)
2) rozvleklý děj
3) postava zjistí/ví něco důležitého, ale ostatním to neřekne (aneb klidně si umřete)
4) rozuzlení
mínusový "bonus": děsivě odfláknuté korektury (aneb chyb jak máku)
Plusy:
1) dobře zachycené problémy dospívání

trudoš
01.01.2019 3 z 5

Nestandardní teenagerská týmovka zajímavá pro disfunkční vztahy mezi hrdiny. Lépe řečeno mezi hrdinkami. Ono, co taky čekat jiného od party holek, se kterými cloumá puberta, a ještě k tomu umí čarovat. Jinak ovšem bez zásadních dějových překvapení a v základních bodech protivně kýčovité, aby byla uspokojena tržní poptávka. Přiznám se, že kdyby se autoři oprostili od fantaskních motivů a nechali vyprávění v realistické rovině, bavilo by mě to mnohem víc. Tady zkrátka proslovy o tom, jak jsou děvčata čarodějnice a patří mezi vyvolené, jejichž osudem je zachránit svět, působí bezmála trapně, zejména v kontrastu s depresivní atmosférou skandinávského poloostrova a všemi těmi veselými problémy dospívajících. Přitom by to i jako horor mohlo fungovat bez problémů, kdyby ovšem tvůrci pozadí neodbyli tak prvoplánovou legendou. Hašteření mezi postavami, stejně jako detektivní linie, totiž klapou skvěle, což umocňují především změny úhlů pohledu a svérázné charaktery různorodých protagonistek.

pet_fleur
05.06.2018 3 z 5

Měla jsem ze začátku blok, nedokázala jsem se dostat přes první kapitoly. Příběh mi zpočátku připadal takový zdlouhavý a ztrácela jsem se v popisu postav. Zhruba od poloviny jsem už knihu četla jedním dechem.

hanazah
10.04.2018 4 z 5

Kniha má poněkud pomalejší spád, ale i přesto je docela čtivá. Jazyk mi vyhovoval, neobjevovaly se tam přehnané popisy.

katushah
17.02.2018 5 z 5

Velice mně tahle kniha překvapila. Je to nový zajímavý příběh a těším se na jeho pokračování.

Ellie23
27.12.2017 4 z 5

Kniha mě zpočátku nebavila a musela jsem ji odložit, ale na podruhé jsem se do ní hned začetla a musím uznat, že se mi líbila. Doufám, že mě druhý díl nezklame.

KatulakT
17.12.2017 3 z 5

Ke knize jsem přistupovala s velkým očekáváním a nedočkavostí. Odcházím poněkud rozčarovaná. Bylo to mé první setkání se severskou literaturou.
Vcelku se mi líbil styl vyprávění, jazyk a vůbec taková surovost textu. Nemám ráda přehnané popisy prostředí; mám radši, když je příběh vystavěn spíše na dialozích. Nicméně mi přišlo, že byl příběh poněkud plochý a první gradace přišla až ke konci příběhu.
Pro mě bylo peklo zorientovat se v takovém množství postav s tak neobvyklými jmény. Možná do poloviny knihy jsem občas tápala, která dívka je která. Vcelku mi ale přišly jejich charaktery věrohodné a propracované.
Nápad se mi celkově zamlouval, ale stojím si za tím, že by se takový příběh vešel v pohodě na 400 stran a o nic bychom prakticky nepřišli. Ale vcelku se mi to líbilo - určitě si přečtu další díl!
Čtivost 70 %
Zápletka 70 %
Humor 40 %
Napětí 60 %
Celkový dojem 60 %

Lily-fairy
19.11.2017 5 z 5

Super YA fantasy!!! Bála jsem se těch 515 stránek, přece jenom už to je slušná kniha, ale četlo se to příjemně a rychle. Bohužel mi přišlo, že to šlo od začátku trochu z kopce. Minoo mi byla sice nejsympatičtější, ale vše se točilo kolem ní, na vrha přišli trochu moc rychle a ta věc s Aurorou a Radou... Přesto doporučuji!

Zornaddie
14.10.2017 4 z 5

Náhodou, bylo to dobrý :)

ellie0036
24.09.2017 4 z 5

Knihu jsem četla na dvakrát.
Po prvé jsem se zasekla u nějaké desáté kapitoly a nemohla jsem se prokousat dál a tak jsem ji odložila.
Po druhé jsem se do ní bez problému začetla a opravdu se mi líbila. Kniha je čtivá a poutavá. Těším se až si přečtu další díly a doufám, že mě nezklamou.

MidoriHotaru
18.08.2017 3 z 5

Od této knihy jsem čekala mnohem víc. Děj se moc protahoval a moc zajímavý nebyl kromě dvou mrtvých lidí. Konec už se malinko rozjel proto jsem se rozhodla přečíst i druhý díl tak jsem zvědavá jestli druhý díl bude mnohem lepší.

Mina.dol
01.07.2017 4 z 5

Tuto knihu, jsem si koupila cca před týdnem. Četla jsem ji 2 dny. Jen se to strašně táhlo, do pulky knihy to nijak zajimave nebylo, ale pak to zacalo

tulip131
30.06.2017 2 z 5

Přesto, že tenhle druh knih není úplně můj šálek kávy je to napsáno poutavě. Dobrý příběh, přes velkou spoustu postav se dalo snadno orientovat. Jediné co mě zklamalo je, že se jednalo o "děti" z gymnázia, kdyby hlavní postavy byly starší, cca kolem 25let odpadly by drobnosti s první pusou, prvním sexem, ovlivňováním, aby je kluk miloval apod. Tyto pasáže tam vůbec nemusely být.