Krtkova dobrodružství

Krtkova dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177975/krtkova-dobrodruzstvi-177975.jpg 5 30 4

Tentokrát nabízíme v souborném vydání tři příběhy s Krtkem: Jak Krtek ke kalhotkám přišel, Krtek a autíčko, Krtek a paraplíčko. K nejznámějším a nejpůvabnějším patří vyprávění o tom, že se dílo podaří, když se všichni spojí. Krtek zatouží po krásných modrých kalhotkách, sám ale neumí ani tkát, ani stříhat, šít nebo barvit látku. Poprosí tedy o pomoc své kamarády – raka, rákosníčka, žabku, čápa, ježka, pavoučky a mravenečky. Ti mu rádi pomohou, a Krtek se nakonec může radovat z nových kalhotek.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
26.06.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem musel koupit když jí viděli děti a přečetl znovu.

Litocha
21.04.2018 4 z 5

Čteme pořád dokola, takže už umím některé pasáže zpaměti. Naštěstí jsou tady hned tři příběhy, takže nám knížka na chvilku vydrží. Milerovy ilustrace jsou klasika, nedivím se, že je děti tak milují.
Kalhotky jsou dokonalé, líbí se mi množství živých dialogů s různými zvířaty. U autíčka mi někdy trošku vadí dlouhé krtkovy monology, ale náš malý motorista tenhle příběh miluje nejvíc (a líbí se mi, že narozdíl od škodolibé myšky z televizní verze je tady myška kamarádka). A paraplíčko? Musela jsem si zvyknout na trošku jiný styl Hany Doskočilové, ale i zde oceňuji laskavost, protože oproti večerníčku tady Krtka nehoní rozzuřený prodavač (a Krtek si tady meloun prostě nevezme, ale dostane ho).
Takových knížek bych ocenila víc (kdo se má taky tahat s několika různými knihami).


haki34
19.11.2016 5 z 5

Jednoduche mile kratke pribehy s krteckem, kde se deti dozvi, jakze se daji ziskat kalhotky, jak opravit a zprovoznit rozbite auticko, a k cemu vsemu se da vyuzit paraplicko ;) krome krtka potkaji i dalsi kamarady z lesa, luk - mysku, zabku, raka....

Ada23
02.03.2015 5 z 5

Krásná kniha pro malé děti, spousta obrázků s hezkými příběhy. Jsou to vlastně tři knihy v jedné, což je skvělý nápad. Synovi se moc líbí.

Autoři knihy

Hana Doskočilová
česká, 1936 - 2019
Eduard Petiška
česká, 1924 - 1987

Kniha Krtkova dobrodružství je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce13x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x