Krotitelia displejov

Slávka Kubíková

Naše deti sú prvou generáciou vyrastajúcou v obklopení displejov. Je to nová situácia, ktorú dennodenne rieši každý rodič. Kniha Krotitelia displejov pomáha vychovávať deti tak, aby život s digitálnymi médiami zvládli. No nie je to kniha len o deťoch. Autorka kladie provokatívne otázky každému vlastníkovi smartfónu a používateľovi internetu. Aby nám technológie nebrali viac, ako nám dávajú.... celý text

PC literatura Psychologie a pedagogika Vzdělávání, školství
Vydáno: 2019 , Postoj Media
Originální název: Krotitelia displejov, 2019

Komentáře knihy Krotitelia displejov

Karcoolka2210
17.08.2024

Podobne ako pri knihe Klub nerobitných detí, aj túto by som zaradila do povinného čítanie pre každého človeka, ktorý sa nejakým spôsobom angažuje v živote detí. Autorka pokračuje v skvele vystavanej knihe, ktorá vychádza z reálneho života a dát aj na Slovensku a ponúka aj riešenia ako veci zlepšovať, meniť alebo celkovo predchádzať problémom s digitálnymi technológiami. Môžem len a len odporúčať.

Komnenos
17.12.2022

Jednou z najväčších výziev pre súčasných rodičov je problém obrazoviek valiacich sa na deti z každej strany. Je ich toľko, že nie je možné im uniknúť. Treba sa preto naučiť s nimi žiť. Táto kniha ponúka rady ako na to. Usiluje sa aj komplikované technologické a psychologické otázky podať zrozumiteľne a s nadhľadom, preto sa číta sa pomerne ľahko. Kameňom úrazu nielen tejto, ale aj iných podobných kníh, však býva, že rýchlo zastarajú. Technológie idú dopredu míľovými krokmi a okolnosti sa menia. Veľmi dobre to vidno napríklad na pandémii Covid-19, ktorá v tejto oblasti veľmi zamiešala kartami.

Kolombus
21.03.2021

Klub nerozbitnych deti a Krotitelia displejov su knihy, z pera Slávky Kubikovej, určené nielen rodičom ale ci budúcim rodičom ale vsetkym. Su o hľadaní strateného detského šťastia v dobe tabletov. “Ako vychovať deti, aby zvládli digitálny svet.” Obe knihy sa opierajú o studia z oblasti medicíny a psychológie. Dajme šancu deťom mat z detstva prave take zážitky, na ktoré my sami spomíname najradšej.

Kajami
22.02.2021

Kniha je jediná svého druhu, která se zabývá tématě, který bude dle mého velmi problematický u dalších generací. Oceňuji, že autorka zmiňuje, jak pracovat s různými věkovými skupinami a kdy a kolik digitálu jim umožnit, aby to pro ně nebylo návykové. Skvěle navazuje na předchozí knihu a opět obsahuje i rozhovory s odborníky z daných oblastí pro doplnění probíraného tématu. Já samotná jsem se zamyslela nad tím, že bych měla sociální sítě omezit a žít reálný život. Každopádně kdo to myslí se svými dětmi dobře a nechce, aby byly obětmi obrazovek, tak doporučuji přečíst.

vmatusko
22.03.2020

Autorka knihy kvalitne zhodnocuje ako moderné technológie - sociálne siete, mobily, počítače ovplyvňujú deti.
"Dopamín sa v ľudskom mozgu uvoľňuje pri príjemných zážitkoch. Ľudský mozog je extrémne bystrý a veľmi učenlivý orgán. Dobre si zapamätá, čo bola tá vec, ktorá vyvolala prijemne pocity. A bude nabádať človeka na to, aby si to zopakoval." Tak je to s mobilom, počítačmi, darčekmi, hrami... Dieťa sa na to teší a keď to dostane, nestačí mu to, ešte chce, ešte...
V knihe autorka ponúka návod pre jednotlivé vekové kategórie detí, ako ich zaujať, čomu sa vyhýbať, na čo dať pozor.
Je zaujímave že pri čítaní knihy sa tam môže hocikto nájsť - teda nieje to písané len pre deti ale vieme si tam nájsť aj obraz svojho správania.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi