Skandál!

Skandál! https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74899/bmid_skandal-yYR-74899.jpg 4 25 5

Kroniky Rutshire série

< 8. díl

Příběh dvou škol. Když mladá, vznětlivá a prostořeká Janna Curtisová vyhraje konkurz na ředitelku problémové školy Larks, vůbec netuší, co ji čeká. Mezi dětmi vládne anarchie a šikana, učitelé se k ní staví nepřátelsky a správní rada jí při každé příležitosti hází klacky pod nohy. Naštěstí se objeví pohledný, charismatický Hengist Brett-Taylor, ředitel exkluzivní soukromé školy Bagley Hall, a nabídne jí nejen podporu a spolupráci, ale i mužnou náruč. Po mnoha peripetiích dovede své žáky ke zkouškám a dokáže si urovnat i svůj soukromý život. Rozvětvený a mimořádně čtivý příběh hrdinů z různých generací i sociálních vrstev nabízí řadu milostných zápletek, politických intrik a humorných či dojemných epizod ze života studentů, satiru na zhýčkanou britskou smetánku a také napínavou kriminální linii. A zatímco ředitelka prožívá románek se ženatým mužem, zlatá mládež z Bagley Hall nachází v delikventech z ghetta více než rovnocenné soupeře. Jedna aféra stíhá druhou, novináři mají žně a nejen Janna postupně nachází opravdovou lásku. Další bestseller z pera Jilly Cooperové vyniká zejména tím, jak zdařile a plasticky ukazuje zdánlivě fádní školní prostředí ve zcela jiném světle: coby úchvatné jeviště plné oslňujících osobností, humoru, dramatických zvratů a báječně šťavnatých skandálů.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Wicked! , 2006


více info...

Přidat komentář

amysa
24.11.2016 4 z 5

Autorku jsem objevila před více jak 20 lety a její knížky se mi moc líbily... Asi před 3 lety jsem zcela náhodně narazila ve výprodeji na tuhle bichli a až teprve nyní jsem se konečně dostala k tomu, abych se pokusila o knižní návrat.... A musím přiznat, že se vydařil! Styl autorky se mi stále velmi líbí a její čtivý příběh jsem si opět náramně užila! Dokonce natolik, že si chci znovu přečíst všechny tituly, které jí tady vyšly:-)
Tak doufám, že se ke mně někdo přidá:-) Ideální čtení na dlouhé zimní večery...

limetka2008
14.08.2016 odpad!

Pro mne tedy naprostá ztráta času. Je to velmi tlustá bichle o ničem, pořád jsem čekala, kdy se děj trochu rozeběhne, ale ona ta nuda pokračuje až do konce.


Indysa
18.03.2013 5 z 5

Kniha je úžasná, když se do toho člověk vážně zažere, tak příběh prožívá s hrdiny velmi reálně.
Knihu jsem dostala od mamky k Vánocům a na to, že je mi 15 let, jsem přečetla přes 400 stránek za dva dny, vážně je úžasná, vřele doporučuji ;))

kattyV
21.02.2013 5 z 5

Celkem netypicky se autorka přenesla z prostředí koní do prostředí školy. Ale jinak se nic nemění, pořád se setkáváme s řadou postav z nichž některé si zamilujeme, některé nenávidíme, ale od žádných z nich se nemůžeme odtrhnout. K velkému množství postav, které zmiňuje dalimoni. Jo jo, je to tak. Problém se v nich vyznat. Ještě štěstí, že je autorka všechny uvede v počátečním přehledu. Vždy v něm urputně listuji :o)))

dalimoni
20.09.2011 5 z 5

Rozsáhlý příběh, který se zabývá "soubojem" dvou škol, jedné státní, na kterou chodí především chudé děti, pocházející z těžkých rodinných poměrů a soukromé elitní školy, na kterou chodí především děti bohatých a smetánky. Ředitelka státní školy nakonec dokáže i s chudými dětmi "zázraky", získá si přízeň ředitele soukromé školy a začne jejich spolupráce. Příběh vrcholí v závěru odhalením nechutných sexuálních praktik, kdy jsou zneužívaní studenti obou škol. Z počátku jsem měl problém se orientovat ve velkém množství postav, měl jsem obavy, zda knihu dočtu, ale příběh gradoval a nedokázal jsem už pak knihu odložit. Jako člověk z oboru mě kniha celkem zaujala a hodnotím nadprůměrně 92%.

Autorovy další knížky

Jilly Cooper
britská, 1937
1994  93%Jezdci
1995  87%Rivalové
2000  81%Houslistka
2009  78%Skandál!
1998  90%Pólo

Kniha Skandál! je v

Právě čtených2x
Přečtených38x
Doporučených4x
Knihotéce26x
Chystám se číst15x
Chci si koupit14x