Pár stránek navíc

Pár stránek navíc https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454843/bmid_par-stranek-navic-S3b-454843.jpg 4 628 170

Kroniky prachu série

< 2. díl >

Bonusová kniha pro fanoušky romantického bestselleru! „Nejmilejší Eliso, už je to tady! Vše nejnutnější sbaleno, vše potřebné zařízeno, matka je dokonce spokojená s mým výběrem garderoby. Od středy za týden se vracím zpátky do Londýna.“ Bonusová sbírka epizodních příběhů, dopisů a autorčiných poznámek ke knize Kroniky prachu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Animants Welt: Ein Buch über Staubchronik , 2019


více info...

Přidat komentář
Kikulka97
Kikulka97
09.03.2024 5 z 5

Nejdřív jsem měla z dovětku smíšené pocity. Hrozně se mi líbí, že původní knížka je i není uzavřená (čtenář si může průběh příprav svatby krásně domyslet). Na druhou stranu oceňuji, že autorka si dala tu práci a nebála se napsat dodatek, který krásně doplňuje hluchá místa. Obzvlášť povídka o Elise se mi líbila (a krásně navnadila na další díl série).
Na druhou stranu se musím přiklinit k tomu, že jsem místy polemizovala, zda mám potřebu číst "knihu o knize" a přiznám se, že z ilustrací postav jsem moc nadšená nebyla, neboť stylově se mi tam nehodily.
Tak či tak ale knížku hodnotím velmi kladně, povídky za to stály a ve výsledku bych si knížku znovu přečetla právě kvůli onomu doplnění. A krásnému dokreslení ultimátního mrzoutství pana Reeda, zde jeho mrzoutství opravdu dostalo spoustu prostoru :DD

tereza3242
tereza3242
14.02.2024 4 z 5

Po pár letech jsem si znovu přečetla a připomněla hlavní příběh a natolik se do něj vžila, že jsem si musela koupit i tento dovětek. Samozřejmě je to nesrovnatelné s celým příběhem o pětistech stranách, ale cítím, že teď to mám tak nějak kompletní. Až bude příležitost, určitě budu v sérii pokračovat. Romány z prostředí Anglie v minulosti se mi moc líbí. Sama jsem tyto knihy začala charakterizovat jako "novodobá Austenová"... stejně úžasné příběhy, jen v modernějším jazyce


danielawojn
danielawojn
28.01.2024 3 z 5

Nejdřív jsem byla rozmrzelá z toho, že jsou v knize dovětky autorky k tomu, jak vymýšlela postavy a zápletku. Nemám ráda knihy o knihách a filmy o filmech, chci příběh. Naštěstí je to celé prošpikováno krátkými povídkami, které ucelují Kroniky prachu. Ve výsledku je to vlastně milý. Na zadek jsem si z toho ale nesedla.

dana_vrana
dana_vrana
17.01.2024 5 z 5

Pár stránek navíc ke krásnému románu. O tom, jaký byl Thomasův pohled na rodící se vztah mezi ním a Animant. O tom, co prožíval během jejich odloučení a co ho přimělo jej ukončit. Dozvíme se více o Ráchel a jejím seznámení s Henrym. O životě Elisy a o tom, jak se dostala ke studiu. A v neposlední řadě také o rodině Reedových a o tom, zda se podaří obnovit jejich vztahy. To celé doplněné o komentáře autorky k jednotlivým postavám, tvorbě příběhu nebo inspiracích a faktech, která se v románu objevují.
Líbilo se mi též grafické zpracování této knihy a dopisy, které některé skutečnosti stručně dovysvětlily. Jen ty ilustrace mi moc k příběhu neseděly, ale to je nejspíš tím, že si zkrátka jednotlivé postavy představuji jinak.

Tebby
Tebby
13.01.2024 4 z 5

Věděla jsem, že existuje pár stránek navíc, ale nečekala jsem, že jich bude 190. Takže jsem pak knihu hltala místo spánku. Přišlo mi to jako skvělé doplnění toho, co mi v původní knize chybělo. Závěr byl super. A vůbec by mi nevadilo nějaké pokračování tohoto pokračování... Například o tom, jak se Ani povedlo zprovoznit knihkupectví a nebo jak vypadal jejich společný život. Ale kdo ví, třeba se někdy dočkám, když už i Elisa dostala vlastní knihu.
Zajímavé bylo, že žádný z náčrtků postav se nepodobal představě, kterou jsem si o nich vytvořila. Třeba Francin jsem si představovala mnohem starší, tak okolo 40.

evismaior
evismaior
25.12.2023 3 z 5

(SPOILER) 60% - Milé na tom je, že se člověk dozví něco ze zákulisí psaní - líbí se mi takové ty drobnosti jako dějová linka rozepsaná po jednotlivých dnech nebo charakteristiky postav a jak k nim autorka dospěla.
Ale jinak se nemohu zbavit dojmu, že kdyby autorka proškrtala zbytečně natahované a opakované pasáže v Kronikách prachu a vepsala tam v rozumné míře něco víc o tom, jak se Animantin bratr seznámil s Rachel, jak se Elisa dostala ke studiu a především co se dělo s panem Reedem poté, co Animant po jejich roztržce odjela z Londýna, a jak se ti dva následně museli poprat s ne úplně snadným přijetím jejich vztahu jak v její, tak v jeho rodině, bylo by to přesně to, co by Kroniky prachu vylepšilo a tenhle dodatek by ani nemusel vzniknout.
I tak jsem ale doufala po tom odbytém závěru Kronik prachu, že se tady dozvím něco víc o motivech Thomase Reeda k roztržce, o tom, jak Animant musela v počátcích jejich zasnoubení překousnout to, jak se k ní zachoval (ale to se zjevně tak nějak odbylo totálním zatměním její jinak tak rozumné mysli) - a sice mě to nepatrně uspokojilo, ale i tak ve mně ten pocit odfláknutého závěru zůstal. Nějak jsem zkrátka od Animant čekala víc, než že se panu Reedovi po tom všem jenom s úlevou zhroutí do náruče.
Kdybych Pár stránek navíc nečetla hned po dočtení Kronik prachu, myslím, že by pro mě takové čtení vůbec nemělo význam.

whiolet
whiolet
30.11.2023 2 z 5

Jelikož jsem to četla až dlouho po hlavním příběhu,tahle útlá doplňková knížka mi přišla,tak trochu zbytečná.

NymphMaeve
NymphMaeve
02.11.2023 5 z 5

Ihned po dočtení Kronik prachu jsem vzala do ruky Pár stránek navíc a dozvěděla jsem se všechno, co mi ještě k příběhu chybělo. Kdo jsou rodiče Animant, její rodina, kde se vzala Elisa i příběh seznámení Rachel a Henryho. Nejvíc se mi líbila závěrečná část odehrávající se v domu Reedových a vývoj vztahů v jeho rodině. Jen je útlá kniha, která jen ukojí čtenářovu zvědavost a vlastně jen tak lehce doplňuje svět Animant, ale zároveň i pozadí tvoření knihy z pohledu autorky, stejně jako vznik názvu knihy. Jsem moc ráda, že jsem si tuto doplňkovou knihu mohla přečíst bezprostředně po dočtení Kronik prachu. Je úžasná a rozhodně doporučuji přečíst každému, komu se Kroniky prachu aspoň trochu líbily.

lucakuca
lucakuca
11.10.2023 4 z 5

Všechno zodpovězeno.
Co mi chybělo v prvním díle a nevěděla, kde se zeptat, stačilo objevit techto pár stránek.
Tak teď už všechno vím.
Jak se přihodilo, že Elisa studuje? Jak se seznámil Henry s Rachel? Jak vznikl název Kroniky prachu? Proč se Animant jmenuje Animant? Taková zpovědní doplňková kniha od autorky čtenáři.

LadyCharlene
LadyCharlene
24.07.2023 3 z 5

Opravdu jen "pár stránek navíc", kdybyste se chtěli do fiktivního Londýna vrátit. Nebylo to špatné, bylo zajímavé dozvědět se, co se autorce honilo hlavou. Nejvíc se mi opět líbila Elisina kapitola. Takže začínám být na Kufr z nebe opravdu natěšená. Opět mi vadilo neskutečné množství chyb. Skutečně to u 190stránkové knížečky nejde bez hrubek? "slova, které..." - Jako fakt?

VerraR
VerraR
20.06.2023 4 z 5

Autorčiny poznámky bych v knize mít nemusela, dopisy možná také ne, ale příběhy ostatních postav se mi líbily a návštěva u rodiny Thomase byla milým zakončením.

Manifest blech
Manifest blech
14.06.2023 2 z 5

Od tohohle dodatku jsme čekala víc z Animant a Reeda. Ti tam měli tak dvě kapitoly, a ty zas byly moc fajn.
Jinak autorka řekla, proč jak která postava vznikla a také ty vedlejší postavy vyprávěli něco svého.

le21nka
le21nka
28.05.2023 3 z 5

Pár stránek navíc..... Doplnění příběhu Kroniky prachu. Nejlepší byly kapitoly, které popisovaly děj u rodiny Reedových během vánočních svátků.

Arlienen
Arlienen
05.05.2023 5 z 5

Do knihy jsem se musela pustit hned po přečtení Kroniky prachu. Musela jsem ještě chvíli zůstat ve světě Animant a pana Reeda. Hlavně jsem měla pár otázek a doufala jsem, že na ně naleznu odpověď právě v této knize, přece jen je to bonusová kniha....
Líbilo se mi, že se v knize objevila kapitola z pohledu pana Reeda. Dozvěděla jsem se, co se dělo, když odešla Animant a on bez ní zůstal tři měsíce. Překvapil mě moment, kdy si vlastně uvědomil, že se do Animant zamiloval.
Kapitola s Elise se mi moc líbila a objasnila mi, jak došlo k tomu, že dívka z chudých poměrů se dostala do školy pro ženy. Navíc mě právě její příběh navnadil na knihu Kufr z nebe. Už abych knihu držela v rukou a mohla číst!

Airelle
Airelle
06.03.2023 5 z 5

Původně jsem neměla v plánu knihu číst, Kroniky prachu pro mě byly ukončené celkem obstojně. To se změnilo v momentě, kdy vyšla kniha Kufr z nebe. Pár stránek navíc je totiž skvělým úvodem do této novinky, a tak jsem si ji nakonec objednala dodatečně. Rozhodně jsem neprohloupila a přečetla ji za jeden den jako takové skvělé zpestření, připomenutí prvního dílu a perfektní úvod do dílu druhého. Líbilo se mi, jak se kniha věnuje postavám, jejich příběhu, což třeba u Elisy bylo naprosto dokonalé. Také myšlenky autorky byly zajímavé, to bych kolikrát uvítala na konci každé knihy, abych věděla, co tím autor zamýšlel, nebo chtěl říct.

Kniha je plná krásných ilustrací, i její forma mě bavila, jak se střídají myšlenky autorky s popisem postav nebo dalších kapitol o tom, jak to bylo dál.

Nezbývá mi než knihu doporučit všem, kdo jí ještě nečetli a mají rádi Kroniky prachu.

Karin94
Karin94
04.03.2023 4 z 5

Toto sú už len také bonusové zbierky epizódnych príbehov, dopisov a autorkiných poznámok ku knihe Kroniky prachu.

Myslela som si, že táto časť bude istým pokračovaním jednotky, dozvieme sa ako sa darí postavám a pod. Síce to tu bolo, ale princíp knihy bol inde. Spisovateľka sa skôr venovala témam ako napr. prečo si vybrala také postavy a ich povahy alebo prečo napísala historický žáner, či prečo vybrala knihe názov Kroniky prachu a kopec ďalších zaujímavých tém.

Ak vás aj takéto informácie ohľadne knihy zaujímajú, určite si to prečítajte.

Booklice
Booklice
15.02.2023 5 z 5

Po přečtění Kronik prachu, které mě moc bavily, jsem se hned těšila na toto pokračování. Věděla jsem, že se nejedná o pokračování v pravém slova smyslu a upřímně jsem byla zvědavá, co kniha přinese. Příjemně mě ale překvapila. Díky poznámkám autorky jsem spoustu věcí ještě lépe pochopila a bavilo mě bližší seznámení s jednotlivými postavami. Doplnění pohledu pana Reeda bylo něco, co mě hodně zajímalo a jsem ráda, že jsme taky mohli vidět něco z jeho perspektivy. I když upřímně by mě to bavilo vidět z jeho perspektivy celé. I příběhy Rachel a Elisy byly zajímavé a celý příběh trošku rozšířily. Přestože bylo v kronikách prachu lehce naznačeno, jak se Henry a Rachel seznámili, bylo fajn se seznámit i s ní a její rodinou. A celou dobu jsem si říkala, jak se vlastně Elisa dostala na univerzitu pro ženy, což bylo taky zajímavé. No a konec byl zase bonus týkající se toho, jak to s Animant a Thomasem bylo dál. Vůbec by mi ale nevadilo, kdyby toho bylo ještě trochu víc :-)

Anie94
Anie94
12.02.2023 3 z 5

Kroniky prachu: Par stranek navic jsou bonusovou knihou pro fanousky Kronik. Je to sbirka epizodnich pribehu, dopisu a autorcinych poznamek. Me bohuzel nenadchly tak, jak jsem si myslela. 3/5

Co me zklamalo bylo to, ze se ve sbirce naslo jen velmi malo prostoru pro Animant a pana Reeda, ktere tak moc miluju. Co naopak ocenuji jsou pekne ilustrace a graficke zpracovani knihy. Mozna, kdybych knihu cetla hned po precteni Kronik, tak by se mi libila vice, ale s odstupem casu od pribehu me moc neoslovila.
Nicmene se hrozne tesim na Kufr z nebe, tak doufam, ze nebudu zklamana.

kiki11
kiki11
07.02.2023 5 z 5

Moc krásně zpracované pokračování. Charaktery postav se autorce podařilo zajímavě rozvést a některé situace osvětlit. Hodně mě bavil pohled Elisy a její příběh se směnným obchodem a už se nemůžu dočkat, až si přečtu Kufr z nebe, kde se o ní dozvím zase o trochu víc. Tahle knížka byla takové příjemné pohlazení po duši a popravdě mě dost mrzelo, že už jsem na konci. :D Opravdu jsem si ten příběh zamilovala. Doufám, že mě další díl nezklame.

Beovulfak
Beovulfak
30.01.2023

Moc se mi líbila, stejně jako Kroniky prachu. Jen malý poznatek- seno není sláma

Štítky knihy

pro dívky romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Lin Rina
německá, 1987
2019  87%Kroniky prachu
2020  85%Pár stránek navíc
2021  72%Limea
2022  74%Kufr z nebe
2024  0%Ztracené vzpomínky

Kniha Pár stránek navíc je v

Právě čtených1x
Přečtených852x
Čtenářské výzvě174x
Doporučených69x
Knihotéce458x
Chystám se číst242x
Chci si koupit99x
dalších seznamech8x