Kroniky Jakuba Vandrovce

Kroniky Jakuba Vandrovce https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25712/bmid_kroniky-jakuba-vandrovce-QWl-25712.jpg 4 261 42

Kroniky Jakuba Vandrovce série

1. díl >

Příhody exorcisty-amatéra: "Máš problémy s duchy předků? Něco ti šramotí v domě? Soused je upír? Zajdi za Jakubem Vandrovcem, nejlepším exorcistou-samoukem z celé země! Sice žije v zapadlé vesnici na východě, živí se vlastní pálenkou a vypadá jako starý pytlák, ale nedej na zdání! Ještě se nevyskytl upír, mimozemšťan, vlkodlak nebo přízrak, se kterým by si neporadil nebojácný vymítač v gumákách." Jaroslaw Grzedowicz Povídky:Zabíječ; Z kuchařské knihy Jakuba Vandrovce; Na rybách; Horoskop 2003; Hlavice; Hochštapler; Kontrola; Vzpoura vepřů; Čip; Hotel U loupežníka; Z archívu Y; Tajemství vody; Pohádečka pro vnoučka; Proti prvnímu přikázání.... celý text

Žánr:
Povídky , Fantasy

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Kroniki Jakuba Wędrowicza , 2001


více info...

Přidat komentář

Laxik
24.05.2023 3 z 5

I když byla druhá polovina lepší než až příliš roztěkaná první část, pořád je pro mě tahle kultovka zklamáním. Jakub Vandrovec chlastá a je hovado a je to všechno tak nějak na jedno brdo.

Lele61
15.04.2023 3 z 5

Nový velmi netradiční hrdina exorcista-amatér Jakub Vandrovec od Andrzeje Pilipiuka bude jistě řadu čtenářů bavit svým svérázným humorem. Třeba mě osobně nejvíc "dostala" povídka Vzpoura vepřů :-)


*Pájuše*
12.01.2023

Odmítám tuto knihu hvězdičkovat nebo dávat nějaké konstruktivní hodnocení. Výzvu mám splněnou a tím to pro mě hasne.

karelk
11.10.2022 3 z 5

Jak tu někdo poznamenal, je to takový Zaklínač naruby. Občas vtipnější, občas méně. Ale celkově fajn odpočinková literatura.

Fuckenbrau
03.03.2022 3 z 5

Kdyby toe četl v době vydání, tak jsem asi nadšený. Takhle, po těch letech, je to úsměvné. Bohužel pro mě, ale ne legrační.

LimedkaMikki
09.08.2021 4 z 5

Jakub Vandrovec je takový Gary Stu... Ale ono to funguje! Povídky jsou vtipné, šmrncnuté brutalitou, ale takovou nevinnou. Všechny případy, jak sám říká, vyřeší selským rozumem, a znovu, ono mu to funguje. Nic není tlačené na sílu. Jen doufám, že i v dalších dílech to bude fungovat.

Badger
15.12.2020 5 z 5

Parádně jsem se bavil.Povídka jak si hoši otevřeli hotel mě dostala nejvíce a já jsem odhodlán vyrazit s Jakubem na dlouhou pouť s dalšími díly.

MichalPuchovsky
15.09.2020 3 z 5

Ale hej, je to celkom sranda. Netreba od toho veľa očakávať, je to brak o alkoholickom deduškovi-exorcistovi. Kotleta podobný žáner píše päťkrát lepšie. Poviedky majú rôzny charakter a sú veľmi premenlivej kvality od nudy (Zabíječ, Horoskop) až po úžasne vtipné úlety (Vzpoura vepřů, Hotel U Loupežníka). Som zvedavý na pokračovania, minimálne ešte do jednej knihy série pôjdem.

Roscata
29.07.2020 5 z 5

Je to neuvěřitelné, ale s Jakubem Vandrovcem jsem se poprvé setkala v nějaké fanfiction povídce o Harry Potterovi (vážně, přísahám!) a už v té době mě tenhle polský exorcista zaujal. K jeho knihám jsem se ale dostala až nyní a musím zdůraznit jednu věc – tohle není pro všechny. Jakub je nejen exorcista ale i ochlasta, a to především. Každá povídka/kniha o něm je plná domácí pálenky, násilí a svérázného černého humoru. I když, závěrečná povídka Proti prvnímu přikázání ukazuje že mu padne i vážnější styl. Pokud si myslíte že vás v knižním světě nemůže už nic překvapit, můžu vám Jakuba Vandrovce jen vřele doporučit.

IG: zrzi_cte

Mickhesh
20.06.2020 4 z 5

Tahle kniha není pro všechny, takový zaklínač naruby zasazený do našeho reálného světa. Humorné, nadsazené až abstraktní příběhy, které se někomu budou líbit více, někomu méně. Mě se to líbilo a většině lidí zřejmě také, ptž knihy s tímto exorcistou jsou dokonale vyprodané, což o něčem svědčí. 70%.

icezero
01.03.2020 2 z 5

co říct o fantasy jejímž hlavním hrdinou je alkoholik v důchodu. Mě série docela bavila a jen člověk nesmí podlehnout nápadu, že s flaškou vodky jde zvládnout všechno

Syrial
14.01.2020 1 z 5

Originální hlavní hrdina, Polsko a trocha fantasy - jó, mohlo to být supr. Ale nebylo. Humoru bylo v knize poskrovnu a když už, tak byl na úrovni Rudy Pivrnce. Rozhodně nedoporučuji.

Alma-Nacida
03.12.2019 4 z 5

Jestli se zdá někomu Geralt moc "nóbl a hóch", pak doporučuji Jakuba, který zaručeně není ani jedno, a navíc je velice moderní - používá i samopal. Je to trochu jednosměrná sranda, ale mně se to líbilo. I když nějaká propracovanost, to ne... Někdo se zjeví, pak zmizí, vysvětlení nikde. Co mě pobavilo hodně, byl horoskop:
"Učitelé nevidí tvého génia .. Zřejmě nastala doba vhodná k prořídnutí jejich řad. Je snad hezčí pohled než na školu proměněnou v neidentifikovatelný létající objekt?" :)

slawa.cap
24.10.2019 4 z 5

Taková polská fantasy verze "Slovácko sa súdí". Celkem jsem se bavil, ale rozhodně nesmál nahlas. Trochu mi vadila nechronologičnost a obcasné protiřečení napříč povídkami.

antonin0999
15.09.2019 2 z 5

Vandrovcova krev by se dala podávat rovnou jako pálenka. Takový ďábelský krvesaj. Měl jsem však od této knihy větší očekávání. Humor se mi zdál docela předvídatelný a mockrát jsem se nezasmál. Příjemné jsou našemu kraji příbuzné reálie. Některé povídky mi dělalo problém dočíst - ne však proto, že by byly rebelské, ale spíše dějově nudné. Jako kdyby autor sázel na postavy tak charakterově ploché, jak si představuje vyžilé alkoholiky. Ti však nejsou pro čtenáře tou nejlepší společností.

protokol
08.09.2019 5 z 5

túto knihu som si bral z 0 očakávaním ale nakoniec prekvapila je to kruto hustý humor
keď sa stretnú
rus, vodka, vesničan, moderná doba tak je to prdel

Kaik
08.07.2019 4 z 5

Konečně autor, který se nebojí černého humoru! Občas byly situace morbidní až trochu příliš, ale při domácím společném čtení jsme se ohromně bavili. Akční a osvěžující povídky, těším se na další díl.

evika02
24.06.2019 5 z 5

Docela pěkné zpestření pokud chce člověk vypnout a relaxovat, nic moc náročného. Hlavní postavu si člověk určitě oblíbí, jinak se nedočte až do konce knihy. A pokud máte něco proti alkoholu, tak ani nezačínejte :D celkově tedy pohoda.

Hraboshka
14.05.2019 5 z 5

Povídky prosáklé pálenkou, až to z nich skoro odkapává... Originální, vtipné, místy krvavé a kruté, ale takovým tím způsobem, že se vlastně ani nemůžete moc zlobit. Svérázný hlavní hrdina je sice pořád v lihu a má zvláštní morální zásady, ale fandit jsem mu prostě musela. Závěrečná povídka Proti prvnímu přikázání, ze které docela příjemně mrazí, ukazuje, že Jakubovi padne i vážnější kabát skoro tak dobře jako esesácká uniforma. Jsem spokojená a těším se na další setkání s tímhle exorcistou.

SONP
16.01.2019

Zatím ještě všechny povídky nedočteny, ale už jsem si na Pilipiukovu tvorbu udělal názor: představte si Svéráz národního lovu, přehoďte to do Polska, dodejte basu piva Perla a z jednoho z hlavních hrdinů udělejte 80 letého exorcistu. Knihu jsem si koupil po přečtení jedné z novějších Pilipiukových povídek, která se mi líbila, ale tahle raná tvorba mi tak docela nesedla...