Vyhnankyně moří

Vyhnankyně moří https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492491/bmid_vyhnankyne-mori-DM6-492491.jpg 4 33 6

Kroniky Dasnarie série

< 2. díl >

Kdysi ji znali jako Jennu, líbeznou a neprůbojnou princeznu Dasnarijské říše, výjimečnou tanečnici. Nyní je na útěku a s sebou si nese jizvy na těle i na duši, způsobené nejen ambiciozní matkou, ale také sadistickým manželem. Sama a v utajení se vzdaluje nelítostné domovině na palubě lodi, kde potkává kněžku-válečnici. Jenna může přijmout nové jméno i identitu, bude to však stačit? Dokáže ji víra, slib mlčenlivosti a bojové umění kněžek bohyně Danu ochránit před nebezpečím? Jenna/Ivariel se připojuje ke karavaně, putující do daleké země. Zdejší krajina, lidé i zvířata mohou být jako z pohádky a připomínat Jennin dávný dětský sen. Bylo by však pošetilé věřit, že se tyran vzdá toho, co považuje za své. I ten nejsuverénnější tyran však může narazit na něco, co nečeká: Ivariel už není tou Jennou, na kterou si pamatuje.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Dívčí romány

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Exile of the Seas , 2018


více info...

Přidat komentář

1259
04.04.2023 5 z 5

Tak druhý díl zatím super no a uvidí se jak na tom bude ten závěrečný. Tak jdeme na to.

vandalindakova
22.01.2023 5 z 5

Obrovské překvapení už jenom protože druhé díly dost často umí být vycpávkové, nudné a o ničem. Tento se k tomu rozhodně neblíží.
Ani chvilku mě to nenudilo, naopak jsem se nemohla vůbec odtrhnout.
Část knížky nám hlavní hrdinka cestuje, a to cestování tam je naštěstí přesně akorát, ani příliš krátké, ani extrémně zdlouhavé.
Co je tam naprosto fantasticky popsané, je vývoj hlavní hrdinky. Boží, jak sledujeme, jak pomalu objevuje věci, které nezná, a hlavně jak si to po krůčcích srovnává v hlavě! Naprosto geniální.
Chvíli jsem větřila LGBT linku, bohužel to byl planý poplach, ale na druhou stranu, další bod za to, že se nám naše hrdinka neúplná hloupě na prvního člověka, kterého viděla.
Překvapilo mě, kolik se toho dá vměstnat do relativně malého prostoru, aby to bylo dostatečné fantasy s dostatečně vybudovaným světem i charaktery postav.
Tohle je po hooodně dlouhé době série, kterou chci mít delší než třídílnou!


Holubicka1
31.10.2022 3 z 5

Příběh o uzdravení, nalezení vnitřní síly, odvaze, přátelství a splnění snů.

V druhém díle sledujeme strastiplnou cestu Jenny, kdy se z týrané císařské princezny pomalu stává odvážná bojovnice. Během svého putování se učí bojovat a postavit sama za sebe, aby už nikdy nepocítila bezmoc, týrání a strádání.
Poznává nové přátelé, nová místa a vydává se na cestu na které si splní snad i svůj sen.
Jenna během toho poznává i samu sebe a pomalu se uzdravuje jak po fyzické, tak především po psychické stránce a začíná věřit, že si zaslouží štěstí a vše krásné co ji život nabízí.

Líbilo se mi jak se z mladé ženy, která prožila jen kruté zacházení, stává díky pomalým krůčkům odvážná bojovnice, která je odhodlaná vzdorovat svému osudu a bojovat za svou svobodu i kdyby za ní měla zaplatit svým životem. Díky přátelství, které během cesty navázala, nachází nově nabytou sebedůvěru a poprvé ve svém životě poznává, že ne všichni lidé jsou špatní a krutí.

Tento díl je především zaměřený na uzdravení zlomené a týrané dívky, která se snaží najít v sobě vnitřní sílu, aby se postavila svým démonům, kteří ji pomalu dohánějí. Na své cestě objevuje krásy světa, ale i přátelství a nakonec možná i lásky.

Jenže jsem čekala od tohoto dílu trochu něco jiného. Nechápejte mě špatně, není to špatný příběh a své čtenáře si určitě najde, ale mně tam něco chybělo. Věci nebo i momenty, které si zasloužili v příběhu více prostoru byli pro mě ne tak úplně dotažené. Myslím, že kdyby byl první a druhý díl spojený v jednu knížku, bylo by to mnohem lepší čtení.

Turlogh
23.08.2022 4 z 5

Druhý díl o něco lepší prvního... sledujeme další cestu útěku bývalé nejvyšší princezny císařství. Už před koncem knihy jsem chtěl napsat, že na to, že nastoupila dráhu kněžky válečnice tam moc boje a akce jaksi není (až na rozsekání chudáka lapky v oáze), ale na samém konci je tak trošku zjednodušený boj proti parchantu Rodolfovi a jeho rotě vojáků, se závěrečným přispěním útoku válečníků na slonech. Tak aspoň nějaký boj. Akorát jsem nepochopil ten název druhého dílu??? Od Vyhnankyně moří bych spíše očekával, že koupí loď a ovládne moře... Howgh.

marina4088
22.06.2022 4 z 5

Hned na začátku nás kniha vrací k lodi, na které Jenna utíká před svou minulostí, svým manželem a vším, co doposud znala. Potkává zde Kaju a Ochienga, asi zatím dvě nejlepší postavy z téhle série.

Kaja je bojovnice jak se patří - a i přes Jennin strach se brzy stanou kamarádkami. Díky tomu se v příběhu později ocitáme ve chrámu, díky ní Jenna přijímá novou totožnost - odteď má složený slib mlčenlivosti a vystupuje pod jménem Ivariel.

A hlavně - Ivariel konečně uvidí slony a nejen to, dokonce se jich dotkne. Myslím, že na tohle setkání jsem čekala nejvíce a ta její radost ze slonů se do mne na chvíli promítla.

Ochieng byl moc fajn postava. Milý, hodný, výřečný ale přitom všímavý.. Jsem moc zvědavá, kam bude směřovat třetí díl, protože mi příběh v druhém díle přišel ukončený docela dobře. Ale musí se uznat, že tenhle díl se četl lépe, než ten první, tak možná bude třetí díl tou třešničkou na dortu. :-))

3,75

M.C.SMITH
04.05.2022 3 z 5

(SPOILER) Do téhle knihy jsem šla jen proto, že jsem měla přečtený první díl, který mne moc neoslovil. Tady to bylo o trochu lepší. Konečně nějaká zmínka o magii a dokonce tam byli i sloni.
Klidně by to mohlo zůstat u dvou dílů. Kniha byla dobře zakončena a já bych to asi nechala tak, ale uvidíme, co se bude dít v třetím. Zřejmě přijde velké finále a já pořád doufám, že se kniha stane fantasy, jak uvádí popisky.
Nechám se překvapit.
Bylo to takové oddechové. Nenadchne vás to, ale ani neurazí.

Autorovy další knížky

Jeffe Kennedy
americká
2022  66%Vězeňkyně koruny
2022  78%Vyhnankyně moří
2022  71%Bojovnice světa

Kniha Vyhnankyně moří je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce82x
Chystám se číst22x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x