Kronika volného pádu

Kronika volného pádu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500645/bmid_kronika-volneho-padu-kEE-500645.jpg 4 117 32

Temný román s detektivní zápletkou od držitele Ceny Jiřího Marka Brutální a zdánlivě nepochopitelné krveprolití spáchané za bílého dne v samém centru Prahy šokuje veřejnost. Jeho pachatel je zadržen přímo na místě činu, tím však práce vyšetřovatelů teprve začíná. Jejich úkolem je mimo jiné odhalit pohnutky, které napohled obyčejného muže k tomuto zločinu vedly. Krůček po krůčku se detektivové dostávají do pachatelovy mysli, aby nakonec pochopili, že tento osudem těžce zkoušený člověk nejspíš ani nemohl jednat jinak.... celý text

Přidat komentář

cukrovka
10.03.2024 5 z 5

Super čtení od mého oblíbeného autora. Je to spíš psychologický příběh než detektivka. Velmi čtivé a reálné. Doba covidová byla zvláštní a ovlivnila spoustu lidí.

Miláček484
28.01.2024 5 z 5

Zase parádní kniha od Goffy, vtáhl do děje, doba covidová byla hrozná a příběh byl tak reálný. Bavilo mě, ale zároveň dost mrazilo.


begoni
14.01.2024 4 z 5

Z Goffových knih mrazí víc než z drsných severských trileru... jeho příběhy jsou tak blízké, reálné, žádné fantasmagorie. Tento příběh - nevím, zda se opravdu stal, ale určitě se dělo plno z popisovaných událostí. Já té době říkám "doba temna". Goffa je fakt borec.

Formicka93
08.10.2023 5 z 5

Opět skvěle napsán příběh z covidové pandemie. Pan Goffa umí.

MichalHoráček
09.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Zajímavý pohled na období covidu ze strany hospodského, který je v nájmu. Kniha mě na začátku docela zaskočila, když jsem si přečetl první zmínku o covidu, ale pak mě vtáhla do děje a ve finále se mi líbila.
Docela se divím, že to není dle skutečnosti....

konicekbily
07.07.2023 5 z 5

Autor tentokrát zvolil jiné téma pro svou novou knihu. Podle mne to není krimi, ani detektivka, ale psychologický román z nedávného období. Hlavní postava, nedá se ani říci kladný či záporný hrdina, je vhozen do nezaviněné životní situace a vypořádává se s pro něj novým a nečekaným osudem. Mnozí z nás si něčím podobným také prošli.

salexice
20.06.2023 4 z 5

ty jo, tohle Goffa? Fakt? Bylo to jiné, než od autora čtu a vlastně i čekám. Ale rozhodně nikoliv špatné. Na pozadí psychologických pochodů a konfliktu jen tak mimochodem proběhne detektivní zápletka (většinou to má autor obráceně). Přestože mě to donutilo přemýšlet o covidu v linii pachatelovy mysli, vrátilo mě to spolehlivě zpět do doby omezení, restrikcí a všudypřítomného stresu a tak nějak jsem si udělala rekapitulaci. Takže to bylo smutné čtení - možná znovu před volbami? :-).

kirkpatrick
16.03.2023 3 z 5

Moc mě to nebavilo i když je to důležité svědectví covidové doby.

petrarka72
07.03.2023 3 z 5

Jeden z Goffových slabších kousků - i když se to, upřímně řečeno, těžko posuzuje. Hnusný covidní čas se připomíná nepříjemně, optika jednoho hospodského, na kterého skoro doslova i h.jzl spadne, je uvěřitelná. Mimochodem, Kroniku jsem četla jako součást ČV - jako knížku, ve které je hlavní hrdina alkoholik - ale musím ji vyřadit, alkoholismus fakt vypadá jinak...

lendinka.k
03.03.2023 5 z 5

Příběh, který se velmi podobal Vánoční zpovědi. Obě knihy jsem proto celou dobu srovnávala. Zatímco u předešlé jsem hlavního hrdinu litovala a soucítila s ním, tady jsem to nedokázala, nějak jsem se neuměla do jeho pocitů vžít. Zato jsem si detailně připomněla dobu covidovou se všemi jejími excesy, které jsem už raději zapomněla. Jednání hlavní postavy bylo psychologicky dobře rozpracované a situace, do kterých se dostal, posunovaly děj logicky dopředu. Vše bylo jakoby jasné, na první pohled to vypadalo až předvídatelné, stejně jsem ale byla do poslední stránky napjatá, jak to celé dopadne. Po dočtení knihy mi bylo ze všeho už jenom smutno.

Dandy1
09.02.2023 5 z 5

Pandemie popsaná z pohledu jednoho nešťastného hospodského se mi moc líbila. Včetně teorií štamgastů.

99jana99
04.02.2023 5 z 5

I přesto, že jsem si kovidovou dobu užila v práci, vyčerpaná hlavně psychicky, tak díky této knize vím, že někteří doma to měli asi horší, super pohled z druhé strany. Čtivě napsané, to pan Goffa umí. Opět mě kniha bavila a doporučuji, ikdyz je hodně depresivní.

engelbert
21.01.2023 3 z 5

Tato kniha má u mně vroubek. Velmi důkladně mi připomněla to nesnesitelně ošklivé covidové období, které se hodně snažím vytěsnit z hlavy. Atmosféra místa mi hodně připomíná Rudišovu národní třídu. Kniha není strhující, chybí mu pointa, a přesto se čte sama a rychle. Bohužel pro ty, kteří si tuto dobu nebudou pamatovat, nebude příběh srozumitelný.

petrpospa
07.01.2023 5 z 5

Temné a mrazivé. Tím spíš, že se to týkalo každého z nás. Naštěstí je to pryč, i když spousta z nás o někoho přišla...
Je to opravdu pryč?
...zavřu oči a vidím závěrečné titulky: Tento příběh se skutečně stal, pouze místo a jména osob jsou změněna....

Dagmar58
07.01.2023 5 z 5

Ráda čtu knihy tohoto autora, takže jsem přečetla i tuto nejnovější. Deprese a poznamenaná psychika hlavního hrdiny z nedávné covidové doby vedla až ke zkratu, kdy už nevěděl kudy kam a byl na konci svých fyzických i psychických sil. Tuto dobu jsme zažili všichni, každého se nějakým způsobem dotkla a mohla nějak poznamenat.
Perfektní, čtivá a velice dobře napsaná kniha, byť to není detektivka, na které jsme u autora zvyklí.

Bubo19
07.01.2023 4 z 5

Tuto knihu nepovažuji za detektivku, ale spíš psychologický román, mapující první rok pandemie. Hlavní postavou je padesátník, který si žije poklidným životem ve spokojeném manželství, plně pohlcen prací hospodského. Pak však přijde rok 2020 a covid a všechno se hroutí. Začne to ztrátou úspor po zavření hospod, pokračuje to ránou pod pás od rodiny a tragické události se nabalují, až pohár přeteče... I když je kniha depresivní, jsem vlastně ráda, že jsem si první rok pandemie připomněla, jak jsem totiž zjistila, spoustu věcí, kterými jsme tenkrát žili, jako například machinace s rouškami, častá výměna ministrů zdravotnictví a další, už jsem zapomněla.

janina66
16.12.2022 3 z 5

Tak bohužel, nelíbilo ani nebavilo.
Covidové doby jsme si užili už své a dost, takže ještě o tom číst tak depresivní knihu je moc. Předvídatelný konec.

4xbabča
14.12.2022 5 z 5

Poslední kniha autora, kde popisuje příběh člověka s osudem, který jej zasáhl v době nedávno minulé, kterou si všichni dobře pamatujeme, dobu covidu. Podnikatel Jan Hans si prožil tolik bolesti, až přišel o vše. Moc smutný, ale moc dobře napsaný příběh.

Swissman
10.12.2022 3 z 5

Tak trochu jiná varianta Vánoční zpovědi od stejného autora. Zkrátka, i když to není špatná kniha, jednou už tu něco podobného bylo.

intelektuálka
07.12.2022 5 z 5

Když jsem natrefila na tuto novou knihu Martina Goffy, samozřejmě jsem neodolala ....

Příběh blízký - z prostředí známého a doby nedávné zvolna gradoval, až dospěl k volnému pádu ....

Ahoj - mé jméno je Člověk
jsem připravený na lásku a jsem připravený na válku
ale jsem připravený i na víc ....

Člověk Jan Hans se domníval, že připraven je .... ale přišla doba pandemie a jeho sny o klidném životě s milovanou ženou nabývaly stíny .... až se rozplynuly ....

Osobní tragedie tohoto muže je popsána realisticky a bez omluv ....
Ale čtenář se opět musí zamyslet, zda bylo možné jednat jinak ....

Je to smutné čtení - a závěrečný epilog je vlastně únikem....

Autorovy další knížky

Martin Goffa
česká, 1973
2020  88%Muž z chatrče
2014  87%Bez těla
2019  84%Přiznat vinu
2013  81%Muž s unavenýma očima
2016  89%Dítě v mlze

Kniha Kronika volného pádu je v

Právě čtených3x
Přečtených140x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce69x
Chystám se číst51x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x