Ostrov mrtvých

Ostrov mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22244/bmid_ostrov-mrtvych-gHT-22244.jpg 5 135 16

Kronika válečníkova série

< 2. díl >

Oddaný přítel královského levobočka Artuše a jeho blízký spolubojovník Derfel se vydává hledat svou přítelkyni Nimui na kouzly obestřený Ostrov mrtvých. Derfel, Artuš i jejich spojenci, odolávají vpádům saských dobyvatelů i úkladům panovníků roztříštěných britských království a panství, očekávají pomoc a záchranu pro sebe i svou zemi již jen od záhaadného, nimbem tajemství obestřeného divotvůrce, kouzelníka Merlina. Merlin, duchovní vůdce staré keltské tradice a víry, nejmocnější z druidů, potíraných vítězícími křesťany, se k nim navrací z cest, na nichž hledal třináct magických pokladů Británie, její jednoty a síly. Pomůže Defelovi nalézt a osvobodit stoupenkyni druidských rituálů, a Artušovi vybojovat vítěznou bitvu, jež uhájí anglický trůn Artušovu přísežnému svěřenci, princi Mordredovi. Z šera legend i skutečné historie vystupují již i proslavení rytíři budoucího Artušova "kulatého stolu", Lancelot a Galahad, se svými láskami, tužbami a cíli, jimiž se přes propast věků přibližují díky autorovu mistrovství lidem dnešních dnů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , Oldag
Originální název:

The Warlord Chronicles II - Enemy of God , 1995


více info...

Přidat komentář

Šnek86
06.02.2024 3 z 5

Tento druhý díl už je svižnější a záživnější.Derfel musí vyzvednout Nimue na ostrově mrtvých a pak se spolu s Merlinem vydávají hledat poklad Bretoňska - kotel Cauldron, přičemž čelí různým překážkám.

Hanys_
06.02.2024 4 z 5

Zase hodně dobré, ikdyž mě přece jenom o trochu víc bavil první díl.


pm222
22.12.2022 4 z 5

Další dobrodružství Derfela se četlo stejně dobře jako předchozí díl.

OlafSveinsson
16.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl příběhu Derfela Cadarna je jako na houpačce. Nejdřív záchrana Nimue z ponurého Ostrova mrtvých, pak očekávání zbytečné války Bretoňců s Bretoňci, následované splněním největšího přání po vítězství proti přesile, na konci se sebevražednou výpravou na legendární Ynys Mon, kdy se do příběhu dostanou i fantasy a hororové prvky.

Luigi1
01.06.2020 5 z 5

Tak jsem se chytil a už to frčelo.

Igor1311
18.11.2019 4 z 5

podstatne lepšia ako prvá časť, no stále nedosahuje kvality iných knih ako uhtreeda či sharpea

Chidlink
30.01.2019 5 z 5

Tak druhá kniha mě bavila, stejně jako první. Krásný příběh plný magie, velkolepých bitev a taky lásky. Oproti prvnímu dílu, který je spíš historickým románem, se v téhle knize autor přehoupl do žánru fantasy, ale tak lehce a přirozeně, že byste opravdu uvěřili tomu, že magie funguje :) a v tomhle světě tomu tak skutečně je. Kdo nepřečte, tak nepochopí :) 100%.

druzickaster
16.08.2018 5 z 5

Pokračování dobrodružství Derfela a jeho pánů a přátel je napínavé a zábavné od první až do poslední strany. Merlin mě vyloženě baví, jeho břitký a kousavý humor je mi sympatický. Na osudu Derfela je vidět, že se historie neustále opakuje a ani nemusí být velký časový odstup. Slovy mého klolegy, kdyby nebylo žen, jsme už dávno na Marsu :). (Prosím, nehledejte v tom zášť, nebo zlobu, je to jen takové vtipné konstatování, které na příběhy té doby vcelku sedí ;) )

minirock
16.12.2017 5 z 5

Po prvním "zahřívacím" dílu další dobrodružství Derfela a jeho přátel Artuše, Merlina, Nimue a dalších od začátku až do konce překypují energií, odvahou ale také láskou i nenávistí. Úžasně popsaná bitva u Lugg Vale, Derfelova cesta na Ostrov mrtvých pro druidku Nimue a především pátrání skupinky odvážných po kotli Cauldronu, jednomu z bretoňských pokladů, dělá z této knížky skutečný čtenářský zážitek.

čef
20.06.2017 5 z 5

Pověsti o králi Artušovi jsou pro nás takové hezké pohádky. V této sérii však dostávají docela reálnou podobu. Všech nadpřirozených kouzel zbavený, působí na mne, materialistického skeptika, příběh opravdu jako popis skutečného života skutečných lidí s mnoha zajímavými detaily. Bohové(nebo králové, politici a jiní elitáři) potřebují chaos , aby s námi mohli dobře manipulovat a to nám ukázal autor opět skvěle.

joona
23.03.2016 5 z 5

Druhý díl artušovské ságy popisuje pokus o sjednocení keltských království proti invazi Sasů. Derfel zůstává věrný Artušovi, i když nesouhlasí s jeho porušením slibů a následky, které vyvolala Artušova láska ke Guinever.
Derfel se učastní zachrany sve přítelkyně z mládí - druidky Nimue z Ostrova Mrtvých a později výpravy pro tajemný kotel Cauldruon

Kraken84
25.09.2015 4 z 5

je večer. Moc mi to nemyslí. Kniha nadupaná dějem, přátelstvím, láskou, rivalitou a nenávistí až za hrob. Šílená Nimue? Mrtvý Merlin? Přemožený Artuš? čtěte!

klokan.1905
25.01.2015 5 z 5

Další dobrý kousek od Bernarda Cornwella ;-)
Co vyčíst? Snad jenom, že nakladatel tento díl rozložil na dva - přičemž v postavách, které jsou sepsány ještě před úvodem knihy jsou uvedeny například Derfelovy dcery, které v tomto díle vůbec nevstupují...
Za to ovšem Bernarda Cornwell nemůže... :-) Za mě pět hvězdiček a hurá do dalšího dílu ;-)

flanker.27
18.02.2014 4 z 5

Výborné počtení, ale nemohu si pomoci, mám dojem, že autor párkrát ujel ve věku postav, který ne úplně odpovídá tomu, jak byli věkově od sebe v prvním díle. Např. Ceinwyna byla určitě starší než Derfel a najednou je mladší.

Tazz1
30.08.2011 5 z 5

Musím říci, že tuhle ságu o Artušovi jsem sice zhltnul, ale docela mě dostalo to, že vlastně Artušovské legendy nejsou pravda až tak, jak je nám obvykle podáváno, stejně jako rytíři kulatého stolu nejsou jen kladní hrdinové. A co teprve takový Lancelot :-) . Zajímavý je rovněž prvek Merlina a střet starých náboženství s křesťanstvím. Stejně jako příchod Sasů, tady největší dobytci a za časů Robina Hooda největší klaďasové...no prostě přectěte si sami :-)

Garik
05.06.2011 5 z 5

Séria (alebo sága, na autorovej stránke uvádzaná ako „The Arthur Books“) vyšla v troch dieloch: The Winter King, 1995; Enemy of God, 1996; Excalibur, 1997.