Rodinné tajomstvo

Rodinné tajomstvo https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296921/bmid_rodinne-tajomstvo-KLs-296921.jpg 5 62 17

Medzinárodný bestseller Kronika rodu Cliftonovcov od autora Jeffreyho Archera má pokračovanie! Po častiach Len čas ukáže a Hriechy otca prichádza tretia časť s názvom Rodinné tajomstvo. Londýn 1945. Hlasovanie v Snemovni lordov sa skončilo nerozhodne, a tak je na lordovi kancelárovi, aby určil, kto zdedí rozsiahly majetok Barringtonovcov. Bude to Harry Clifton alebo Giles Barrington? Rozhodnutie lorda kancelára zásadným spôsobom predurčí ďalšie osudy obidvoch mladých mužov. Harry sa vracia do Ameriky, aby tam propagoval svoju najnovšiu knihu, a Emma zatiaľ pátra po dievčatku, ktoré sa našlo v otcovej kancelárii v tú noc, keď ho zavraždili. Giles Barrington obhajuje v nadchádzajúcich parlamentných voľbách kreslo poslanca Snemovne reprezentantov. Konzervatívna strana však proti nemu postaví nečakaného protikandidáta, a preto to vôbec nemá ľahké. Gilesov synovec Sebastian získa štipendium na Cambridge, no po tom, čo ho podmienečne vylúčia zo školy, sa nechtiac zapletie do medzinárodného podvodu, v ktorom hrá kľúčovú úlohu slávna socha francúzskeho sochára Augusta Rodina. Tá je tentoraz hodná oveľa viac, než je suma, za ktorú ju vydražia na aukcii v Sotheby's... Po prvých dvoch dieloch Len čas ukáže a Hriechy otca prichádza ďalšie pokračovanie pútavej ságy rodín Cliftonovcov a Barringtonovcov od svetoznámeho autora bestsellerov a jedného z najlepších rozprávačov súčasnosti - Jeffreyho Archera. Opäť prináša vzrušujúce čítanie, ktoré čitateľa chytí od prvej strany.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Romány

Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Best Kept Secret , 2013


více info...

Přidat komentář

AndreaOn
25.03.2024 5 z 5

Další díl poslechnut a opět nezklamal, tato rodinná sága se mi moc líbí...

magic11
29.01.2024 5 z 5

Parádní jízda, výborně se četla. Měla jsem trochu odstup po prvních dvou dílech, ale vůbec to nevadilo. Zato na další díl čekat fakt nechci. Musím ho mít hned!


Szilvia1
06.01.2024 5 z 5

Třetí díl Cliftonovy kroniky je napínavá od prvního písmena až do posledního.Tady se už ukazuje,jak kdo bude v příštích dílech hlavní postavou,ale i ti stálý hrdinové budou mít svoji roli.Tuhle sérií jsem už chtěla přečíst i v madarsky,ale jsem ráda že jsem ji našla i česky.Už se těším na další díl,a určitě si přečtu i další díly jakmile vyjdou.

tittanie
23.12.2023

Protože se mi druhý díl hodně líbil, tak jsem okamžitě po dočtení začala číst další díl.
Třetí díl bych rozdělila do tří částí, závěť, volby a špionážní část. První se mi líbila hodně, druhá trochu méně, protože mi přišla taková rozvláčná, ale ukončení druhé části mi přišlo super. Poslední část mi přišla zbytečná. Ale zase chápu autor si připravuje půdu pro další díl. Každopádně další díl mám půjčený, ale dám si chvilku pauzu a přečtu si něco jiného.

uzivatel6305
10.12.2023 4 z 5

Další výborné pokračování od pana Archera. Ani chvilku se člověk nenudí. Zase se objevuje pár záporáků, ale ti opravdu stojí za to! Pěkně si u Cliftonovců vždycky zanadávám. Na celé sérii mě baví to zasazení do skutečné britské historie, je zde spousta detailů z života lidí té doby, popis voleb, ekonomika, práva žen a mnohé jiné. A ke všemu ten napínaví konec! To jsem vážně zvědavá na další díl.
Doporučuji.

Marci70
23.10.2023 5 z 5

Další pokračování rodinné ságy opět skončilo napínavě.. Už se těším na další díl. Pěkné čtení.

anovy64
04.10.2023 5 z 5

Mám zkušenost, že v případě vícedílných příběhů bývají další díly slabší než první. V případě Cliftonovy kroniky to však v žádném případě neplatí. I tento třetí díl byl plný napětí, intrik a poutavého děje. A v tom nejnapínavějším skončil a nezbývá, než si přečíst další. Opravdu skvělá sága.

ddkk
22.08.2023 5 z 5

Ani třetí díl série mě nepustil. Věci se neskutečně čtivě vyvíjejí, autor neztrácí invenci, tempo ani skvělou formu. Četla jsem a četla a stále mě zajímalo, co bude dál...Do hry vstupuje další generace - Harryho a Emmin syn Sebastian a tajná dcera Huga Barringtona Jesica. Jsou tu volby do parlamentu a do hry vstupuje i mafiánský otec Sebastianova nejlepšího kamaráda...

Přiznávám, podlehla jsem Clintonovské kronice, podlehla jsem spisovatelskému umu Jeffreyho Archera. A je mi jedno, co si myslí odborníci na krásnou literaturu. Už se těším na další díl. A doporučuji.

cérka
18.07.2023 5 z 5

Už dlouho se mi nestalo abych za méně než 24 hodin přečetla knihu o 439 stranách a ještě se k tomu dokonale a plně začetla do jejího pokračování.
Ano, tato série nás donutila pořídit si čtečku e-knih (o kterou se teď s manželem přetahujeme), ale také nakupovat, pravidelně po půlnoci, jednu knihu za druhou.
Je to prostě perfektní! Neskutečně čtivé! A návykové!
V tomto díle je sice, díky Gillesovi, trochu více politiky, ale kdo zná autorův životopis, pochopí ;)
Lituji všechny čtenáře, kteří po dočtení tohoto dílu čekají na papírové vydání, neboť ty konce jsou napínavé až k uzofání. Modlím se, aby vydavatel urychleně dokončil překlad a vydání 7. dílu neboť pokud tak neučiní, na konci 6. dílu zešílím já :)
Doporučujeme oba;)

L.Helena
09.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Tak tentokrát to na plný počet hvězdiček nevidím, protože ty pasáže popisující nákup akcií a volební intrikování mě moc nebavily. Závěr výborný, ovšem jen v případě, že máte hned k dispozici další díl.

Bertik000
04.07.2023 5 z 5

Naprosto fascinující je autorovo vypravěčské umění. Jakmile vezme člověk knihu do ruky,je lapen a začne žít život románových postav. Navíc je obsah ještě atraktivnější vzhledem k politickým událostem poslední doby ve Velké Británii i u nás. Je vidět,že autor je zkušený politický matador. Děj je promyšlený,i neuvěřitelné zápletky autorovi věříme, protože postavy jsou živé! Už se těším na další pokračování.

rodak
24.05.2023 5 z 5

Pokračování série si zaslouží také nejvyšší hodnocení, ačkoliv uprostřed knihy té politiky ohledně voleb poslanců bylo až dost.Poslední třetina románu vše vynahradila a já se těším na podzim až vyjde další.

iceVS
30.04.2023 5 z 5

Absolutně návykové. A jako všechny autorovy knihy - otevřu a nepustím dokud nedočtu...
Nepochybuju (a oceňuju), že té absolutní čtivosti pomáhá i výborný překlad. Pro mě jsou hrdinové této série tak reální, jako bych svůj čas skutečně v jejich přítomnosti trávila.
Chci další díl :-)

astroweb
25.08.2022 4 z 5

Velmi čtivě napsané, i když se mi první dva svazky této série zatím líbily více, určitě se časem pustím i do dalších.

jaroiva
23.02.2022 5 z 5

Audioverze v češtině - Přísně střežené tajemství
Opět skvělý díl, samozřejmě dostatečně neukončený, aby musel člověk hned pořídit další :D
Nikdy bych nevěřila, že by mě mohly bavit popisy shánění hlasů před volbami. Ale stalo se.
Ale víc mě bavily ostatní zápletky. Archer to už dostal do hodně pohádkově náhodné roviny, ale prostě mě to baví. Umí vykládat úžasné pohádky.

eva2114
19.01.2018 5 z 5

Skvela. Cita sa lahucko a jednym dychom a hned sa musim pustit do pokracovania!

Ladiva
24.05.2016 4 z 5

Aj tretí diel sa výborne číta. Prvá časť mala väčší spád, autor sa venoval viacerým postavám a rozohral zaujímavú zápletku. Druhá časť sa viac koncentrovala na osudy jednej z postáv a mňa osobne až tak nezaujala. Autor opäť nechal otvorený koniec, tak mi nedá nečítať aj ďalší diel, keď príde na trh.