Hriechy otca

Hriechy otca https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268463/bmid_hriechy-otca-qRp-268463.jpg 4 83 25

Po prvej časti Len čas ukáže prichádza veľkolepé pokračovanie Hriechy otca. Bolo to len pár dní pred tým, ako Británia vyhlásila vojnu Nemecku. Harry Clifton sa pridáva k posádke obchodnej lode, len čo si uvedomí, že si Emmu Barringtonovú nikdy nebude môcť vziať. Dúfa, že sa jeho odchodom zmiernia následky rodinného škandálu. Keď loď potopí nemecká ponorka, Harryho spolu s hŕstkou námorníkov zachráni parník Kansaská hviezda, na ktorom sa plaví aj ťažko zranený Američan Tom Bradshaw. V tú noc, keď Bradshaw zomiera, sa Harry chopí príležitosti, a keďže chce pochovať vlastnú minulosť, berie na seba jeho identitu. Po príchode do Ameriky ho zatýka polícia za vraždu brata Toma Bradshawa. Obvinený a odkázaný sám na seba nemá ako dokázať svoju skutočnú totožnosť. Harry je pripútaný k minulosti, horšej ako tá, ktorú opustil, a predurčený na budúcnosť, o ktorej sa mu ani nesnívalo.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

The Sins of the Father , 2012


více info...

Přidat komentář

AndreaOn
15.01.2024 5 z 5

Opet krasne dilo, poslechnute jako skvela audiokniha. Je to takove pohodove cteni pro zprijemneni pochmurnych, sedivych dni...tesim se na dalsi dil.

čef
11.01.2024 5 z 5

Mistrovský je i druhý díl této série přibližně z doby poslední světové války. Hlavní hrdina Harry Clifton zde ale příliš často nevystupuje, více je frekventované úsilí matky jeho syna o jeho nalezení. Mnoho napínavých scén o vyjednávání s podvodníky, právníky, politiky i z bojišť jeho i strýce Gilese malého synka Sebastiana. Následnictví šlechtického titulu a paternita není uzavřena, musíme se tedy radostně těšit na další díl.


tittanie
21.12.2023

První díl jsem četla v srpnu 2022, což je docela dlouhá doba, ale druhý díl nešel v knihovně půjčit. Když jsem ho objevila, půjčila jsem si rovnou i třetí díl, ať zase nečekám rok.
Kniha je napsaná velice poutavě. Je psaná po úsecích z pohledu jiných osob, což mi přišlo, že dodává knize větší spád.
Je ale pravda, že mě štve, když se postavám nedaří, ale autor to rychle vyřeší. Ale i tak se pustím do dalšího dílu.

uzivatel6305
04.12.2023 4 z 5

Druhý díl doposlouchán, byl moc dobrý, ale první byl o malinko lepší. Interpret, pan Otakar Brousek ml. je ještě lepší než v 1. dílu, jen ta Angličtina pořád trochu pokulhává.

Osudy všech postav prožívají další svá dobrodružství, objevují se skutečné postavy historie a to mě moc baví. Každá postava je jiná, je svá a má svůj zapeklitý osud, v tom má pan Archer bohatou fantazii.

Je to trochu pohádka pro dospělé, ale proč ne, když ten jeho styl je tak vyjímečný. Doporučuji a těším se na další.

Szilvia1
23.11.2023 5 z 5

Druhý díl Cliftonové kroniky je napínavý,děje se tam u každé postavy vždy něco zajímavýho.Je to napínavá část,protože jsme si mysleli,že Harry i Emma se konečně dozví(ale i my čtenáři) tajemství,které nám pan Archer nechce zdělit příliš skoro na začátku ale nás napíná.Určitě si přečtu i další díly.

tabaluga
12.11.2023 4 z 5

Zatím moje první kniha od tohoto spisovatele a nakonec jsem zajistila, že se jedná o ságu a zacinam druhým dílem. Budu si muset doplnit první díl, abych si doplnila některé střípky Harryho života. Druhý díl konci zajímavě, takže cekam, jak se bude Harryho život dále vyvíjet:-)

Buchtičkajani
02.11.2023 4 z 5

Z prvního dílu jsem byla nadšená, teď to bylo o hvězdičku horší, ale možná jen proto, že jsem četla oba díly hned za sebou. Jinak opět dobré čtení, u kterého se nenudite.

raty
09.10.2023 5 z 5

Jsem moc ráda za tuto sérii. V dřívější době jsem přečetla vše co u nás od pana Archera vyšlo a teď se můžu k jeho skvělému vypravěčskému talentu vrátit.

Druhý díl není v ničem horší než první. Moc mě bavil. U postav od tohoto autora nemusíte dlouho váhat, jestli jim fandit, nebo je nenávidět. To je prostě jeho styl. Kladné postavy si rychle oblíbíte a nad jejich trochu pohádkovou povahou nestačíte dlouho dumat, protože jejich životní osudy jsou tak spletité, že čtete a čtete...... no a najednou je konec.
Velká spokojenost.

Marci70
26.09.2023 5 z 5

Opět krásné čtení! Těším se na pokračování..

ddkk
22.08.2023 5 z 5

Cliftonova sága pokračuje. Harry je stále ve Spojených státech. Kdo ví, kde skončil jeho dopis matce, ví nebo neví co se stalo? V Evropě zuří 2. světová válka a intrikáni dále splétají své nechutné pavučiny ...Jen Emma si je jistá, že Harryho nikdy neopustí a sama se vydá ho hledat. Její urputnost je obdivuhodná, zvlášť v době, kdy to ženy zdaleka neměly snadné...

Moc se mi líbí i druhý díl série. Ani v něm jsem nenašla slabší místo, všechno mě zajímalo. A to tempo! Doporučuji.

cérka
07.07.2023 5 z 5

Románová rodinná sága, díl druhý:
Perfektní! Pomyslná laťka příběhu se drží pořád proklatě vysoko a nenechala mě ani chvilku na pochybách, že se opět nevyspím :). I přes hromady přichystaných a rozečtených knih toužebně vyhlížím třetí díl ;)
Co dodat závěrem. Tempo příběhu je přímo vražedné a jsem velmi zvědavá kam až nás autor dovede!

magic11
05.06.2023 5 z 5

a teď budu netrpělivě čekat, až se třetí díl objeví v knihovně

PájaHája
15.05.2023 5 z 5

Další skvělé pokračování rodinné ságy

L.Helena
12.12.2022 4 z 5

Z prvního dílu jsem byla vyloženě nadšená, nyní to nadšení bylo o stupínek menší. Z minulého dílu jsem si dobře pamatovala asi jen závěr a nyní jsem s nadšením hltala další vývoj Harryho příběhu. U ostatních postav jsem však dost tápala, dlouho mi trvalo, než jsem si povzpomínala na jejich charaktery z předchozího vyprávění. Uvítala bych, kdyby to v knize bylo trochu jasněji připomenuto, protože se mi rozhodně nepodaří přečíst celou ságu v kuse, a tak se obávám, že i u dalších dílů budu mít stejný problém. Nyní mě čtení hodně bavilo, ale vyskytly se také pasáže pro mě vyloženě nudné a zbytečné. Takže pokud měly význam pro další pokračování, tak na ně do příště dozajista zase zapomenu. Zbývá jen doufat, že vydání dalších dílů nebude dlouho trvat.

rodak
24.11.2022 5 z 5

Romantická pohádka pokračuje dalším skvělým dílem. To jsem asi hodně zlehčil, ale je to velmi zajímavá historická sága.

iška
10.11.2022 3 z 5

Chvíle, kdy jsem byla plně pohlcena příběhem, střídaly ty, kdy jsem marně hledala jakoukoliv hloubku. Ale jsem si jista, že milovníci rodiných ság budou nadšeni. Rozhodně to nebudou svazky stojící bez povšimnutí na regálech knihoven.

Kaja1
29.10.2022 4 z 5

Tato série mě baví. Vždy to v nejlepším skončí.

iceVS
23.10.2022 5 z 5

Opět bez dechu a chci víc :-)

trudoš
03.10.2022 4 z 5

Postavil se mezi ně oceán, válka a dokonce i smrt. Přesto k sobě Harry Clifton a Emma Barringtonová stále hledají cestu. Jejich horoucí láska je totiž to jediné, co jim v šíleném světě kolem ještě dává smysl…
Románem Otcovy hříchy pokračuje jedna z nejpopulárnějších rodinných ság současnosti, přičemž obrat „nejpopulárnější“ zde používám zcela záměrně. Jeffrey Archer suše válcuje konkurenty na poli zamilovaných telenovel. Ne že by se vyhýbal láskyplným motivům, přičemž občas i nějaký ten kýč z textu ukápne. Ovšem jeho obrovskou předností je potřeba neustále hnát děj kupředu, takže i když tušíte jakým směrem se ten který zvrat bude odvíjet, než vás začnou události nudit, už jste dávno někde jinde s úplně novým problémem. Postavy jsou přitom vesměs živé a skutečné, třebaže v některých momentech maličko černobílé. To už ale k danému žánru zkrátka patří. Kdo by si přál, aby pan Darcy slečny Bennetové byl v druhém plánu dealer opia, který by tak pracoval na finančním zajištění své rodiny?

Mynny
03.07.2022 2 z 5

Otcovy hříchy jsou nejen pokračováním ságy, ale do velké míry i protikladem prvního dílu. Místo zaměření na dokonalého Harryho budete svědky mnoha zlých kousků pure evil arcipadoucha Huga, přehnané a únavné je to úplně stejně. Pokud není na scéně Hugo, dá se kniha zvládnout, kvalita válečných scén střídavá (Afrika dobrá, Francie přitažená za vlasy) a závěr celkem napínavý. Třetí díl už vynechám, je spousta lepších (a hlavně lidštějších) knih.