Kronika Pickwickova klubu ll

Kronika Pickwickova klubu ll https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128271/kronika-pickwickova-klubu-ii-128271.jpg 4 31 8

Kronika Pickwickova klubu série

< 2. díl

Autor zde líčí poměry v konzervativní Anglii a kriticky se vyjadřuje proti některým institucím. Předními postavami jsou čtyři členové Pickwikova klubu, kteří spolu cestují po Anglii a poznávají život na venkově. Zpočátku spatřují ve venkově idylu, ale následně zjistí, že to není takové jak si mysleli, venkov sužuje hlad a bída, lidé zde žijí v chudobě. Navštíví hodně míst a zažíjí spoustu dobrodružství a komických příhod. Autor v románu vystihuje svůj kritický postoj k sirotčincům, k továrnám, kde pracují děti.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

The Posthumous Papers of the Pickwick Club , 1897


více info...

Přidat komentář

Luigi1
09.08.2023 3 z 5

Druhý díl je dobrý ale zas ne jako první

lampernaqui
11.07.2023 3 z 5

Mám za sebou kompletní Pickwickův klub a tentokrát jsem dočítal spíše z povinnosti. Jak jsem psal u první části - autorův humor mě bohužel míjí. Kdyby měl román poloviční rozsah, bylo by to pro mě lepší - takhle i to přišlo v mnoha místech zbytečně natahované a takový pocit jsem i jiných Dickensových románů neměl. Na mém žebříčku je Kronika společně s Dvěma městy a Zlými časy někdy u konce.


Aribana
13.12.2021 2 z 5

Kdyby se mě někdo zeptal, o co v té knize šlo, respektive ve dvou knihách, jelikož jsou to dva díly, tak bych odpověděla, že o příběhy….ale jaké? Jako by mi ani jediný, krom toho uvěznění, nezůstaly v hlavě. Za mě snad mohu říct, že nejvíce se mi líbil hlas pana Německa, který tuto audioknihu namluvil.

Romcajs
07.03.2021 3 z 5

Druhý díl nebe a dudy. Jakoby se autor probudil. Nejlepší postava je za mně Sam Weller. Je tu lehký humor i lehké napětí, jak se pan Pickwick dostane z vězení. Nicméně pro dnešního čtenáře v uspěchané době, to stále ještě nemá dost šťávy.

kolacky
14.01.2020 5 z 5

"Sámueli, Samečku, synu můj... " nezapomenutelné! Skvělé čtení!!!

Vidlička
28.06.2017 5 z 5

Tak tohle je perla perel, jedna z mých nejoblíbenějších knížek (nelze nazvat "knihou", i když má několik set stran)! Banda joudů, kteří bez bázně a hany vyrážejí bojovat proti blbosti tehdejších Angličanů (a co si budeme povídat, lze to napasovat na jakýkoliv národ či věk) a díky nezlomně kouzelnému optimismu se z každého dobrodružství vracejí se štítem (a ne na něm) a navíc i s několika novými přáteli a životními zkušenostmi. Ironické, servítky si neberoucí, ale velmi velmi laskavě a vtipně podané. Klenot!

newtory
10.05.2016 5 z 5

Už dávno som sa necítil tak príjemne, ako v spoločnosti pána Pickwicka & spol...Napriek tomu, že bol román dokončený už v roku 1837 a bola to autorova prvotina, skvele som sa bavil. Preklad manželov Tilschových patrí medzi veľmi zdarilé (jazyk ma nikde nevyrušil) a s tými niekoľkými nepoznanými archaizmami som sa dokázal veľmi jednoducho porátať.
Prvá časť sa niesla v ľahšom tóne, spoločenstvo bolo neustále na potulkách a svojimi zážitkami obohacovali poznanie čitateľov.
V druhom zväzku zaznievali aj temnejšie tóny, ale určite nie na úkor kvality príbehu. Jemný a príjemne suchý anglický humor a ružovolíca postavička pána Samuela Pickwicka, ako aj prešibaná, ale dobrácka duchaplnosť oddaného sluhu Sama Wellera a jeho „otecka“ a k tomu všetkému navrch kultivovaná satira „zlořádů“ doby. Zopár milých duchárskych historiek ako bonus.
Pozorný čitateľ sa z knihy dozvie aj množstvo reálií, čo je nesmierne zaujímavé. Ako napríklad fungoval väzenský, alebo súdny systém v tých časoch v Anglicku, ale aj niečo o Valentínkach a iné...
Všetko samé pozitíva prečo ÁNO, nuž a prečo NIE (?), som nenašiel ani jedno.
Kúpil som si ono vydanie s ilustráciami a veľkými písmenami a priznám sa, že ilustrácie sa mi nepáčia, ale veľkým plusom neskladnosti vydania bolo, že mi to zabránilo v jej prenášaní so sebou. A keďže som bol nútený čítať ju len doma, vydržala mi oveľa dlhšie. (!)
Určite sa k nej ešte veľa krát (ak Pán B...h dá) vrátim a už teraz sa na to teším.

zanvito
25.06.2013 3 z 5

Druhý díl této knihy je stejně dobrý jako ten první ale přeci jen, ne nadarmo se říká že první díl je vždy ten nejlepší! :-)

Štítky knihy

anglická literatura

Autorovy další knížky

Charles Dickens
britská, 1812 - 1870
1966  80%Oliver Twist
2010  92%Vánoční koleda
1960  84%Nadějné vyhlídky
2015  84%David Copperfield
1961  83%Kronika Pickwickova klubu

Kniha Kronika Pickwickova klubu ll je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce110x
Chystám se číst19x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x