Zkáza

Zkáza https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11834/kronika-nesmrtelnych-zkaza-11834.jpg 4 35 3

Kronika nesmrtelných série

< 4. díl

Východní Evropa, 15. století Celý rok hledají Andrej s Abu Dunem cikánskou tlupu a její vědmu, puuri dan, o níž jim krátce před svou smrtí Alessa vyprávěla. Na břehu řeky znenadání narazí na dívku, o níž se Andrej zpočátku mylně domnívá, že v ní poznává Alessu. Děvče se ukáže mnohem nebezpečnější, než oba poutníci tušili. S pomocí svých bratrů Andreje a Abu Duna napadne - a přestože jsou všichni teprve děti, nebezpečně je poraní. Když se oba přátelé proberou, jsou v cikánském ležení a po záhadných dětech není ani stopy. Andrej nakonec puuri dan nalezne. Setkání pro něj skončí rozčarováním, neboť ani ona jeho otázky nemůže zodpovědět. Říká si však, co asi všechno ví? Andrej cítí, že nablízku na něj číhá neznámá síla. Bude jí muset čelit...... celý text

Žánr:
Horory , Romány , Fantasy

Vydáno: , Nava
Originální název:

Der Untergang , 2008


více info...

Přidat komentář

Zelený_Drak
15.01.2017 3 z 5

Čtvrtý díl byl mysteriózní a místy i napínavý, bohužel to začíná působit dojmem, že ani sám autor neví, co a jak. Hranice mezi záhadou a splácaninou se nebezpečně tenčí. Podle mě pořád stejný Hohlbein. Opět místo odpovědí naservíroval nové otázky. Když už si čtenář myslí, že jakž takž ví, jak to s vampýry funguje, autor příjde s dílem, který má méně příběhu a více zlomových okamžiků. Byli vůbec ti noví vampýři v příběhu jako Andrej? Uměli toho o tolik víc než on a měli různé zvláštní dary. Rozvinou se tytéž schopnosti u Andreje? Zajímavé také je, že autor uzavřel dějovou linku z minulého dílu, ale stále zůstává otevřená otázka Marii a Draculy. Pátý díl se jmenuje Návrat, dějová odbočka do Německa je tedy u konce.

Dandulka
17.11.2013 3 z 5

Čekala jsem něco lepšího, předchozí díly byly úžasné a tohle byl proti tomu učiněný škvár! Zklamalo mě to na nejvyšší míru! Škoda, ale co se dá dělat.


Kermisee
13.07.2011 4 z 5

Andrej má jeden velký problém - ženské. Kdyby se uměl o něco více krotit, ušetřil by si mnoho problémů. Cikánská společnost, zvláštní - někdy až zlověstná puuri dan a k tomu ty krvelačné děti. Párkrát i děj opravdu zamotal hlavu a v tu chvíli jsem nevěděla " o co vlastně jde?", ale nakonec z toho zase dobrá kniha vyšla.