Kroky v přítmí

Kroky v přítmí https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99249/kroky-v-pritmi-99249.jpg 4 4 2

Obsahuje dvě delší práce Edgara Wallace (Kroky v přítmí a Plíživá smrt) a povídku Zamilovaný strážník. Jako bonus je zde povídka Artura Porgera. (www.pitaval.cz)

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Siesta
Originální název:

The Last Adventure and Other Stories , 1934


více info...

Přidat komentář

Luigi1
25.09.2022 3 z 5

Některá povídka mě nezaujala.

TheTara18
11.08.2017 4 z 5

Tato kniha v sobě ukrývá tři příběhy od Edgara Wallace a dvě kraťoučká díla od Artura Porgera a Clarka Carlise. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl, že okomentuji každé dílo zvlášť a nakonec stanovím hodnocení celé knihy jako celku.

Edgar Wallace - Kroky v přítmí
Tento příběh je krátký, což mu ovšem prospělo. Vše krásně plyne a těžko zde hledat nějaká hluchá a nudná místa. Příběh je vymyšlen zajímavě a poutavě, kdy člověka zajímá, jak vše nakonec dopadne. 4 a půl hvězdy.

Edgar Wallace - Plíživá smrt
Stejně jako předchozí příběh, i tento je velmi krátký. Odehrává se v zasněženém Londýně a okolí. Soukromý detektiv J.G. Reeder mi sedl a líbilo se mi jeho vystupování a vyšetřování. Velmi dobře vymyšlený příběh a zápletka od pana Wallace. 4 hvězdy.

Edgar Wallace - Zamilovaný strážník
Tento příběh je ze všech tři nejkratší. Jeho obsah je na pouhých osmi stránkách. Jedná se o bankovní loupež, kterou vyšetřuje samotný J.G. Reeder. Myšlenka nebyla špatná, avšak na můj vkus mohla být malinko více rozvinutá, i přesto, že se jedná o povídku. 3 hvězdy.

Suma sumárum se jedná o povedenou knihu o třech příbězích, které jsou průměrné až nadprůměrné. Čtení jsem si užil, z tohoto důvodu si kniha zaslouží 4 hvězdy.

Kniha také ještě obsahuje dvě kratičké povídky. První je od Artura Porgera (Nežeňte se pro peníze), kde musí manžel snášet svůj život s nesnesitelnou manželkou, kterou se nakonec rozhodne zabít, přičemž i on sám přijde nakonec o život.
Druhé dílo je od Clarka Carliseho (Poslední výstřel), kde dojde k vyloupení banky, kdy je pachatel přesvědčen, že provedl dokonalou loupež. Nicméně zklame v onom posledním výstřelu a nezabije svého jediného svědka, který ho později usvědčí.
Tato krátká doprovodná díla do celkového hodnocení knihy nezapočítávám, i když rozhodně nezklamaly, ba naopak, potěšily.


Autorovy další knížky

Edgar Wallace
britská, 1875 - 1932
1992  84%Mrtvé oči Londýna
1930  84%Černý opat
1932  82%Zelený Lučištník
1970  85%Žabí bratrstvo
1992  68%Smečka děsu

Kniha Kroky v přítmí je v

Přečtených5x
Knihotéce9x