Krkonošská kuchařka

Krkonošská kuchařka https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464862/bmid_krkonosska-kucharka-iRM-464862.jpg 4 13 5

Autorka shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby, jablka apod. dokázaly zasytit celou rodinu včetně čeledínů. Stovku receptů společně s celým týmem osobně vyzkoušela, ochutnala a část z nich najdete v kuchařce s podrobnými návody a fotkami. Dnes tato KRKONOŠSKÁ regionální kuchařka nabírá opět na oblíbenosti, jelikož mnoho z nás chce vařit ze surovin, které jsou u nás v Česku vypěstované. Zkuste si připravit typické kyselo, hladkou ančku, hubovec nebo upéct rozcuchanou nevěstu. Hodně receptů je vegetariánských, protože maso bylo vzácné. Zajímavý je též finanční rozpočet, kdy z jistíte, že za relativně málo peněz se dá velice chutně uvařit.... celý text

Přidat komentář

Hanina61
19.08.2023 5 z 5

Sice ne tak obsáhlá jako klasická "Krkonošská kuchařka" Jiřího Marholda, nicméně doplněná krásnými fotografiemi, nad kterými se opravdu sbíhají sliny a lákají k vyzkoušení (u mnohých se to v mém případě již stalo), takový malý skvost pro každého, kdo se zajímá o kuchařky nebo je dokonce jaká já sbírá. Zakoupeno při besedě s milou paní spisovatelkou (od které jsem jinak četla pouze její knížky pro děti, ty ženské romány mě fakt nebaví) v naší knihovně, takže s autogramem... :-)

JancaMia
10.10.2022 4 z 5

Půjčeno z knihovny, kuchařka je půvabná , ukazuje zásadní krkonošské recepty, jen je škoda že nejde více do hloubky jako krkonošská kuchařka od Marholda , nicméně na to že je to kuchařka spisovatelky která píše romány pro ženy a společenské psychologické romány, tak klobouk dolů.


kolacky
26.12.2021 5 z 5

Mňam mňam! Úplně se mi sliny sbíhaly. A kyselo je jedno z nejlepších jídel, které znám.

Nuny
06.08.2021 4 z 5

Já zbožňuji regionální kuchařky. Tahle je mi srdci velmi blízko, protože Krkonoše mám téměř za rohem, na pohádkách jsem vyrostla a kyselo je to nejlepší, co jsem kdy jedla.

cedos
27.04.2021 5 z 5

Po dlouhé době kuchařka, podle které si uvaříte něco dobrého, levného a zdravého a nemusíte jít kvůli tomu na velký nákup. Oceňuji nejen písemné zpracování, ale i fotografie a celé vydání knihy. Doporučuji, stojí za to dát si třeba kulajdu nebo škubánky.