Křížovka života

Křížovka života https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140636/bmid_krizovatka-zivota-140636.jpg 5 65 8

První a dnes již legendární kniha známého autora přibližuje tajemství zdraví a nemoci na základě vztahů v čínském pentagramu. Obsahuje velké množství názorných ilustrací. Na Křížovku života volně navazují dvě knihy MUDr. Josefa Jonáše s názvem Tajenky života.

Žánr:
Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Dialog
Originální název:

Křížovka života , 1988


více info...

Přidat komentář

Gejitka
18.03.2024 5 z 5

Nevěděla jsem zrovna co číst a doma v knihovně jsem objevila po babičce knížku Křížovka života od MUDr. Josefa Jonáše. O orientální či celostní medicínu se okrajově zajímám již delší dobu. Kniha mě absolutně nadchla. Chtěla bych se dostat do stavu, kdy si člověk bude umět poradit bez lékaře a léků s běžnými obtížemi či nemocemi sám pomocí uzdravující schopnosti svého vlastního těla, stravou, cvičením, správným dýcháním... K dalšímu proniknutí do tajů těla a duše jsem si objednala Tajenky života 1 a 2 a knihu Kde končí duše a začíná tělo. Snad budu po jejich přečtení "moudřejší".

Felsenberg
08.01.2021 5 z 5

Krásná kniha o moudrosti Číny a Indie a cestě ke zdraví, klidu a štěstí. Moudrost a dobro mistra Jonáše je cítit z každého slova.


Medunkavera
03.09.2020 5 z 5

Úplně úúžasná kniha. Mám ji v té knihovně.. tam.. hned vedle, kde spím, takže se dá říci, že o její hřbet každý den očima zavadím.

Ale otevírám ji velice zřídka - protože to není příběh, nebo detektivka, nebo román. Je to velice těžké čtení. Přečtu si jen pár řádek a to mi úplně stačí, protože je o čem přemýšlet a je co vstřebávat. Nebo si přečtu jednu stránku, či více. A vždy žasnu. Naprostá nádhera. Úžas. Respekt.

P.S. V knize mám vloženou účtenku, že jsem knihu koupila 26.10. 2004

fnoudek
02.02.2019 5 z 5

"Jíst tak slunce, pít vzduch, omývat se vírou a smrti se nedočkáte"

kannibal28
20.07.2018 2 z 5

1.Kniha je napísaná v minulom storočí. 2 Vtedy sa to určite dalo ale v dnešnej dobe sa nedá asi zdravo stravovať všetko sú samé éčka a všelijaké chemikálie takže jonašove rady sa mi zdaju zbytočné.3 život je len jeden či sa dožieš viac či menej zomrieť musíš tak či tak tak si dam radšej gulaš klobasku a podobne veci ako nejake obylniny celý život žrať .

Lessana
13.01.2018 4 z 5

Autor mal zaujímavý nápad sprístupniť orientálnu medicínu českým a slovenským čitateľom. Preštudoval mnoho dávnych zdrojov, ktoré vlastnými slovami reprodukuje a ponúka, a vo vlastnej praxi získal a následne zaznačil svoje poznatky o ľudskom tele a o súvislostiach a prepojeniach v ňom. Ide o dôležité a užitočné skutočnosti, ktoré by mal každý vedieť a riadiť sa nimi. Jediné, čo ma trochu obťažovalo, bol autorov prístup k čitateľom (niekedy ako k hlupákom) a nejedno (z pre mňa nepochopiteľných príčin) zosmiešnenie ázijskej medicíny. Preto o tú hviezdičku menej.

niknikita
19.03.2014 5 z 5

V mojí knihotéce patří na přední místo a velice často v ní hledám odpovědi na otázky o svém zdraví.Je to taková moje celoživotní učebnice :-)

kapllu
02.05.2012 5 z 5

Hezky napsaná kniha o tom, jak všechno souvisí se vším. Každý si určitě najde něco, co ho zaujme a poučí. Samozřejmě že není cílem knihy donutit lidi žít přesně podle ní, ale každý si z ní může odnést něco přínosného. Ale číst by ji měli jen ti, kteří se o takový styl života alespoň trochu zajímají a nejsou zásadně proti všemu jen trochu jinému než na co jsou zvyklí.