Krizová kuchařka ze Svatojánu

Krizová kuchařka ze Svatojánu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445500/bmid_krizova-kucharka-ze-svatojanu-vzJ-445500.jpg 5 26 11

Jisté rady, tipy a recepty do nejisté doby. Jak vařit z omezených zdrojů v době krize? Jak si v domácích podmínkách vyrobit základní drogerii, kosmetiku, léčivé přípravky z bylin a další nezbytnosti? Nenechte nic náhodě a buďte soběstační! Recepty ze Svatojánu vás naučí chytře se uskromnit, udělat si rozumné zásoby, šetřit přírodu i vlastní kapsu a udržet si klidnou mysl.... celý text

Přidat komentář

Martina1725
06.12.2022 4 z 5

Kniha je inspirující a dobře napsaná. Ovšem vychází dost z předpokladu, že člověk žije na vesnici a spoustu věcí si může vypěstovat sám. Některé recepty vyzkouším.

zelena_zabicka
28.01.2022 4 z 5

stejně jako ostatní svatojánské kuchařky i tato je z jednoduchých surovin, s rychlou přípravou, nápaditých kombinací. Chci vyzkoušet i některé návody na další přípravky, které v této kuchařce jsou... Také cením to, že se paní Eva nesnaží nacpat do knihy maximum, ale že vybírá to, co jí se osvědčilo, nedává tam notoricky známé a všude opisované věci, že jsou to přípravky z dostupných ingrediencí... Ale trochu mi tu chybí ty krásné beletristické vsuvky, které miluji na jiných autorčiných knihách - tady jsou "pouhé" citáty. Snad proto dávám této kuchařce jen 4 hvězdičky.


Elen.aja
12.01.2022 5 z 5

Mám doma první tři kuchařky. Tuto jsem si půjčila z knihovny, ale je spíše na pravidelné nakukování, než jednorázové přečtení,časem jistě přibude do mé knihovny;), opět zajímavé recepty a navíc plno tipů na domácí lékárnu, kosmetiku, využití bylin, výrobu domácích produktů, které jsou snadné a není třeba kupovat polotovary či hotové směsi.

Ess.
07.11.2021 5 z 5

Opravdu nevšední a inspirativní kniha, která vás přiměje přemýšlet o jídle a snad i životě trošku jinak - jednodušeji, skromněji, ne však na úkor chuti nebo kvality. Naučila jsem se pohlížet i na ty nejobyčejnější suroviny z naší zahrady jako na poklad, ze kterého se dá při troše snahy vykouzlit dobré a zdravé jídlo. Nádherná je (nejen) kuchařka, ale i životní filozofie autorky, kterou čtenářům v knize odhaluje.

Hema
26.02.2021 5 z 5

Skvělá a inspirativní kuchařka, která se neohání těžko sehnatelnými potravinami, učí, jak si správně dělat zásoby tak, aby bylo stále co jíst a zároveň, aby za to člověk neutratil milion ročně.

Ferda54
11.11.2020 5 z 5

Na rozdíl od většiny kompilačních až plagiačních publikací na trhu se jedná o dílo výjimečné kvality, založené na osobní praktické zkušenosti. Vše je prakticky vyzkoušeno a autenticky prožito. Vřele doporučuji.

slavka1489
29.07.2020

Souhlasím s komentáři výše. Kniha je krásná po všech stránkách. Za mě nej ze všech!

Světlana1913
29.07.2020 5 z 5

I kdyby jste nevyzkoušeli ani jeden recept z této krásné knihy,obohatí vás o hezké lidské vlastnosti jako jsou úcta ke všemu živému,vědomá skromnost a optimismus.Jsou to vlastnosti,kterými oplývá autorka,paní Eva Francová,a je jen dobře,že je posílá dál.Tato kniha si zaslouží čestné místo v naší knihovně.

pichova.veru
29.07.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbí. Je krásné zpracovaná a recepty nejsou jen o vaření. Doporučuji do každé knihovny ????

katerina9446
29.07.2020

Stejně jako ve všech ostatních knihách paní Evy, i v této najdete spoustu zajímavých a jednoduchých receptů na jídla všedních dní, ale zároveň také plno praktických tipů, jak si doma připravit např. repelent, zubní pastu, mýdlo nebo přírodní čistič. Krásné fotografie a kresby jsou třešinkou na této úžasné knize.

ajla5
29.07.2020 5 z 5

Spousta skvělých nápadů, které jistě využiji. A jen tak mimochodem je kniha krásná. Ta fotka s houbou je pecka!