Krize středního věku

Krize středního věku https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78713/krize-stredniho-veku-78713.jpg 3 4 2

Populárně-naučná publikace popisuje fyzické i psychické změny, ke kterým dochází v období od 35 do 50 let života, spolu s návodem, jak se s nimi vypořádat, či jak jim čelit. Období, kdy se růst mění ve stárnutí, zahrnuje zhruba pětatřicátý až padesátý rok. Autoři - psychiatři a psycholog - pojali problematiku obsáhle: věnují se projevům krize středního věku v české společnosti a psychologii tohoto vývojového období. Následuje exkurz do české a světové literatury a zajímavá zamyšlení nad několika romány na dané téma. Nechybí ani konkrétní příběhy postižených jedinců z psychoterapeutické ambulance. Text pokračuje oddílem věnovaným filozofům a psychiatrům zabývajících se teorií životních období a kapitolou seznamující s nejvýznamnějšími psychoterapeutickými směry. Publikaci uzavírají praktické rady, jak čelit projevům krize a vybrané citáty.... celý text

Přidat komentář

DreamerX9
05.10.2021 2 z 5

Souhlasím, že je průměrná. Většinou jen cituje další knihy a další lidi a definice nejsou o nic lepší než na internetu zároveň ke konci kniha uniká tématu a plete do toho další teorie.

Chmur
19.08.2018 3 z 5

Průměrná kniha. Některé myšlenky či rady jsou zajímavé, ale v knize je hodně zbytečných kapitol. Navíc u podobných knih hraje důležitou roli čas. Jejich hodnota klesa s vývojem vědy a poznání.