Křídla radosti

Křídla radosti https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25365/bmid_kridla-radosti-gFO-25365.jpg 4 13 3

Inspirující úvahy, příběhy a meditace pro vaši duši. Tato čtenáři velice oblíbená knížka přináší téměř zázračně prosté klíče k pravé a trvalé radosti v našem vnitřním i vnějším životě. Najdete v ní řadu praktických rad, doprovázených příběhy a inspirujícími aforismy. Krásný dárek a blízký společník pro každý den.... celý text

Literatura světová Duchovní literatura Literatura naučná
Vydáno: , Madal Bal
Originální název:

The Wings of Joy , 1997


více info...

Přidat komentář

vejnar
10.11.2022 4 z 5

Velmi pěkná kniha, kterou jsem si přečetl díky meditačnímu centru v Praze u Kritarthy Brady, který moc hezky vypráví o životě a meditaci.. Pasáže, co mě zaujaly nejvíce:

Bojujeme, protože hluboko uvnitř nás je nesoulad, strach, úzkost a obavy. Dokud nebudeme mít mír hluboko uvnitř sebe, nemůžeme nikdy doufat v mír ve vnějším světě. Když budete mít mír vy, já, on i ona, přirozeně zasvitne univerzální mír. Když budeme mít mír, radost, dokonalost a naplnění, nebudeme válčit.

Neúspěch pokládáme za opak našeho očekávání, avšak neúspěch je něco, co nás pohání kupředu. Jde o část procesu zkušenosti.

Pokora znamená jednotu se zbytkem světa. Pýcha rozděluje, pokora sjednocuje. Pokora je v nejčistším smyslu slova schopnost přijímat. Svou pravou pokoru ukazujeme, když dáme ostatním pocítit, že jsou stejně důležití nebo důležitější.

Během hluboké meditace působí pouze srdce, činnost mysli je zcela utišena. Tak jako máte v kapse peníze, můžete mít ve svém srdci mír. Váš vnitřní mír dokáže snadno pohltit podráždění, které způsobil někdo druhý.

Představte si, že vaše mysl je nádoba. Nejprve jí vyprázdněte a potom počkejte až sestoupí mír, světlo a blaženost. Pokud ji nevyprázdníte od strachu, nemohou vejít. Nenajdeš-li mír ve svém vlastním srdci, nenajdeš ho nikde jinde na zemi.

Modlitba a meditace jsou jako dvě strany jedné mince. Když se modlím, já hovořím a Bůh naslouchá. Když medituji, Bůh hovoří a já naslouchám. Když se modlíme, jdeme vzhůru k Bohu. Když meditujeme, Bůh přichází dolů k nám. Nakonec je to jedno a to samé.

Simončelí07
03.03.2017 3 z 5

Dle mého názoru je to takový tahák do kapsy jak být šťastný.


3nitka
31.12.2015

Inšpiratívne.

Autorovy další knížky

Sri Chinmoy
indická, 1931 - 2007
2010  84%Védy, Upanišady a Bhagavadgíta
2012  91%O zlaté labuti
2006  88%Kundalini: Matka Síla
1998  85%Křídla radosti
2010  83%Smrt a znovuzrození: Cesta věčností

Kniha Křídla radosti je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce11x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x