Krevní banka

Krevní banka https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77535/krevni-banka-77535.jpg 4 65 6

Krevní pouta série

< 6. díl

Napsat Dluh krve jsem nikdy neměla v úmyslu. Co se mě týkalo, příběh, který jsem vyprávěla, skončil Spojením krve - to byl závěr, k němuž jsem směřovala od samého počátku. A pak, po nějaké době, jsem si uvědomila, že bych měla říct ještě něco víc, že bych chtěla prozkoumat Vickiin nový život a to, jak se změnil její svět. Jeden velký rozdíl spočíval v tom, že Henry se usadil ve Vancouveru a tak Vicki s Mikem museli přijet za ním. Z této změny vyplývalo, že už neměli žádného vnitřního spojence - vancouverské policejní oddělení mohlo Mikovi dlužit nanejvýš nějakou laskavost, ale nic víc. V případě potíží v tom budou sami. Uznávám, že většinu potíží způsobují oni sami, ale chápete, co tím myslím. Protože Krevní pouta byla stejnou měrou o vztazích mezi třemi hlavními protagonisty jako o metafyzických záhadách, a protože v Dluhu krve jsem ony vztahy jednou provždy vyřešila, žádné další knížky o Vicki Nelsonové už nebudou. O těchto lidech jsem už řekla vše, co jsem chtěla. Tak. A hotovo. Tedy s výjimkou sbírky povídek, kterým říkáme Krevní banka. Opět zde vystupují soukromá detektiv Vicky Nelsonová, detektiv Celluci a hlavně upír a levoboček anglického krále Henryho VIII. – Henry Fitzroy. Kniha je bonusem pro všechny fanoušky této upírské ságy, doplňujícím vyprávěním k již vydaným knihám. Povídky se týkají nejen nástrah důvěrných vztahůl lidí s úpíry, ale především dobrodružným líčením jejich společného boje s temnými přízraky, démony a nemrtvými. Neboť i upíři mohou stát na straně světla a spravedlnosti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Fantasy

Vydáno: , Brokilon
Originální název:

Blood Bank , 2006


více info...

Přidat komentář

makynka911
27.07.2017 4 z 5

Perfektní zakončení celé série. Tahle tečka na závěr by mi asi chyběla. Nicméně jsem se za celou dobu, co jsem sérii četla, nestihla nudit. Velmi mě bavily všechny knihy bez rozdílu a třeba se k nim ještě někdy vrátím :)

pestas
11.01.2017 4 z 5

Posledni kniha, ktera zakoncuje prijemne serii. Musim rict, ze u teto serie me nejmene bavil prvni dil a pak se to zlepsovalo. Tyto kratke povidky byly moc prijemne.


Lenka.Vílka
28.06.2014 5 z 5

Dustojne a prijemne zakonceni serie a jedne etapy meho ctenarskeho zivutku...

Dandulka
07.01.2014 5 z 5

Hezké povídky, dokonce se i některé povídky týkaly i upíra Henryho Fitzroye. Vicki i nadále vedla svou praxi soukromého očka, ale jen v noci, je z ní také upír. Tento poslední díl je moc pěkným završením celé série.

Temný snílek
22.06.2011 5 z 5

Každá povídka byla jiná a přesto byly velice zajímavé, odhalili jsme nejedno tajemství ze životů Henryho, Vicki či Mikeho a ještě se to četlo úžasně.

Senza Jenka
11.06.2011 5 z 5

Normálně nemám povídky moc v lásce, protože než se pořádně začtu, je konec. To u povídek, kde znám osoby a prostředí nehrozí a tak je to takový příjemný zákusek do tramvaje.

Štítky knihy

upíři povídky

Autorovy další knížky

Sue Tanya Huff
kanadská, 1957
2009  73%Cena krve
2009  77%Stopy krve
2012  73%Kouř a stíny
2010  74%Spojení krve
2011  76%Krevní banka

Kniha Krevní banka je v

Právě čtených4x
Přečtených105x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce100x
Chystám se číst40x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x