Inferno

Inferno https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365607/mid_inferno-w6F-365607.jpg 4 467 81

Krev za krev série

< 2. díl >

Sofie si není jistá, co vlastně k Nicolimu cítí. O to víc ji to táhne k Lucovi, jenž jí podle všeho rozumí. A když Sofie odhalí tajemství vlastní rodiny, upne se právě k staršímu z bratrů. Dokáže jí ale Luca skutečně pomoct? Nebo se postaví na stranu své rodiny? Sofii se obrátil život vzhůru nohama a nyní je odhodlaná vše napravit. Jenže Nicoli Falcone, na nějž se Sofie snaží zapomenout, se jí nechce vzdát – Sofie však pro útěchu svírá nůž jeho bratra. Křehký mír brzy naruší příchod dalšího mafiánského klanu a Sofie, již její srdce táhne jinam než její krev, se propadá stále hlouběji do temnoty podsvětí…... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Inferno , 2016


více info...

Přidat komentář

Ivet_V
02.03.2024 4 z 5

Tento díl se mi líbil mnohem víc než první. Děj mě mnohem víc vytáhl a do postav jem se mnohem lépe vžila. A Luca byl skvělý, tady se trochu otevřel a já jsem si ho hrozně oblíbila. A ten úplný konec byl skvělý, úplně mě to navnadilo na další díl.

Silvisek
03.10.2023 5 z 5

No co na to rict, proste opet wau. Je to opravdu napinave. Ke konci mi bylo moc lito Sophie. Na vse sama a citit tu bezmoc je sileny. Az mi bylo do breku, ale nakonec jsem byla rada ze se rozhodla dobre. Doufam ze se rozhodne dobre i s Lucem. Libi se mi vice nez ten druhy. Knihu jsem silene opet hltala. Tesim se na dalsi dil


jsemknihomolka
20.08.2023 2 z 5

S těžkým srdcem sérii nechávám nedočtenou , autorka má zajímavé nápady které by člověka měli nutit pokračovat ve čtení , jenomže , jako kdyby nevěděla jak je napsat čtivě , jako kdyby všechna její energie šla do nápadů a ne do psaní .
Kniha se táhne , hlavní hrdinka je naivní a stačí jeden dotek a hnedka našim mafiánům leží u nohou. Vlastně pomalu nikdo z postav mě doopravdy nebavil , Nico je otravný , Luca je hrozně pomatený a neví co chce a o ostatních radši nemluvě.
Ovšem to co knize chybělo nejvíc je nějaká zápletka která by se nedala odhadnout 30 stránek dopředu.
Četla jsem si i o čem je 3 díl a teda, je vidět že autorka už opravdu neví jak více tu sérii protáhnout.

Bryel
14.07.2023 5 z 5

"Dostala jsem tvoje květiny."
"Cože? Žádné jsem ti neposlal."
"No jo, to je fakt. Neposlal jsi mi vůbec nic."
"Aha," povzdechl si. "Chápu. Popřemýšlím nad tím."
"To spíš začne v pekle sněžit, než Luca Falcone někomu věnuje pugét květin."
Koutek rtů mu zacukal. "Na to my Falconeové opravdu nejsme."
"Ne, pro vás určitě není nic krásnějšího než sklenice medu."
To už ho umlčelo úplně.

Vše pozitivní, co jsem napsala u prvního dílu, platí u Inferna dvojnásob. Naprostá bomba, od které se nedá odtrhnout!
Příběh je ještě akčnější, drsnější a plný překvapivých odhalení. Žádná zbytečná vata.
Romantická linka se posouvá přesně tím směrem, jak jsem doufala a jsem z ní nadšená.
Vyzvihla bych i skvělé dialogy, často s pořádnou dávkou ironie a spoustou humorných hlášek.
Tohle chcete číst! :)

Lucie.285
29.04.2023 5 z 5

Druhá kniha trilogie bývá většinou takovou výplní před samotným vyvrcholením děje, tak tady určitě ne. Stane se zde mnoho událostí a musím říct, že některé jsem vůbec nečekala a překvapily mě. Opět jsem se nedokázala odtrhnout od čtení a potřebovala vědět, co bude dál. Konečně se zde dostáváme k vývoji vztahu Luca a Sophie. Nico se tu ukázal v pravém světle, to co mi v prvním díle na něm nesedělo, se mi potvrdilo. Neskutečně akční se špetkou romantiky. Sérii doporučuji.

Dela90
12.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Sophie se totálně změní život, zjistí kdo ve skutečnosti je a kdo je její rodina. Navíc jí to začne táhnout k Lucovi, jenže Nico se jí nechce vzdát. Všechno začíná nabírat na obrátkách a je to doslova peklo. Na kterou stranu se Sophie přidá a co nakonec navždy přijde?

Peklo. Tohle přesně vystihuje tento díl, alespoň co se Sophie týče.
To byla naprostá jízda horskou dráhou, pořád jsem si říkala, že už to horší snad být nemůže. A ono ejhle ano, může. Knížka mě dohnala k slzám, chtěla jsem vraždit, ale taky jsem se podvědomě radovala z jemné romantiky mezi hlavními hrdiny. Spíš to byl takový náznak.

Vlastně mi vůbec nevadilo, že tam té romantiky nebylo víc. Tady už jde poznat, že je to thriller, je plná akce od začátku až do konce. Bitvou dvou mafiánských rodin, tajemství a touze o přežití.

V knížce jsou skvělé hlášky, které si zamilujete
Protože neznám nikoho jako ty. Jsi jako vzácný artefakt. Byla by škoda, kdyby se Ti něco stalo.

Chtěl jsem říct, na rtech se mu usadil úsměv plný tajemství a nebezpečí. Že záříš jako jiskra, Sophie. Nechci, aby tě někdo sfoukl.

Jednoduše miluju knihy s mafiánskou tématikou a tahle série je vážně skvěle napsaná.

ardeas
10.03.2023 2 z 5

Tu nam uz stráca autorka dych. Vlečie sa to a mam alegiu na frazu v texte "je mi z toho na vzracanie" alebo Sofiin citlivý žalúdok. Akoby sa nedalo formulovať poburenie a odpor len samotnym aktom s extrakciou žalúdka...
Opäť sa nam tu rozširuje spektrum osob, občas niečo prekvapí, ale vlečie sa to nelogické a marnotratne správanie. Popravde som sa tesila len na postavy Valenina a Gianlucu. Tí dvaja boli skvelým vrcholom celej série.
Po precitani celej trilogie ale viem, ze po pretrhani celej série by z toho bol lepší román. Takto je to len väčšina balast v 3 dejstvách.

Majuš333
01.12.2022 5 z 5

'Když si hraješ s ohněm, spálíš se.'


Príbeh nám graduje... A stále patrím do Lucovho teamu :)


„Když jsem dneska ráno prohrabávala tvoji skříň, došlo mi, že čtvery tepláky by každému člověku na světě vystačily na celý život.“
„Tak to,“ odpověděla jsem, vzala si od Millie tepláky a chytila se její paže, zatímco jsem si je snažila obléknout pod noční košilí, „může říct jen někdo, kdo ještě nikdy nesnědl celou pizzu a pak mu neruply džíny. Tepláků není nikdy dost.“
„Tepláky jsou v podstatě pyžamo.“
Zakývala jsem prstem. „Společensky přijatelné pyžamo. Společensky přijatelné.“
[ Už sa nečudujem, že tak zbožňujem nosiť tepláky :) ]

Kristy.Seb
08.04.2022 5 z 5

Vždycky máme budoucnost.

Jeden dobrý skutek nezastíní tisíc špatných.

Nebezpečná je pravda vyřčená dříve, než přijde její čas.

Nemůžeš něco pohřbít, když to budeš pořád vytahovat na světlo.

Bolest je časem snesitelnější ne proto, že se utiší nebo polevi, ale protože si na ní zvykneš.

Příjmi bolest. Neboj se jí. Nech ji, ať te zaplní. Využij ji jako palivo, které tě požene dál.

Příběh se velmi zajímavě vybarvil. Čte se to samo. Skvělý příběh!

Fidibus
05.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Vow, to se nám to tedy rozjelo! Zajímavá zápletka, kdy Sof objevuje víc o své rodině a zároveň se dostává doprostřed války dvou mafiánských rodin. Do toho se snaží vyrovnat se svými city. Zůstává sama, zhroucená a řeší, jak se zachránit... Ano, občas jedná unáhleně, ale kdo by na jejím místě nechtěl žít zas normálně.
"V tom jediném zlomku vteřiny jsem pochopila, že jsem udělala obrovskou chybu, za kterou dnes všichni zaplatíme."
Důležitá je postava Millie, která je občas praštěná, ale jinak obětavá kamarádka. No a Luke a Niko...

katkavasik2908
01.11.2021 5 z 5

Druhý díl byl mnohem lepší. Plný zvratů a překvapení. Doporučuji! :)

Nikusha
07.09.2021 5 z 5

Kuurde já být Sofií, tak je tam svedu všecky :D Rozhádané mafiánské rodiny, nečekané zápletky a do žhava rozpálený Luca ;) Třetí díl je samozřejmostí.

NikolaSkop
02.08.2021 5 z 5

(SPOILER) Ach bože!!! To že se Sofie ,,zamiluje,, do Lucy mě vážně překvapilo!!! .. Příště bych si měla předem přečíst anotaci žj ? Abych se nedivila .. Každopádně příběh mě moc baví a zápletka je taky fajn. :) Sem zvědavá na konec serie . :)

Malíček
14.07.2021 4 z 5

Druhý díl série Krev za krev mě rozhodně nezklamal, naopak jsem si ho možná užila ještě o něco víc než díl první.
Místy mě malinko štvala rozhodnutí Sofie, ale naprosto jsem si zamilovala Lucu.
Opět musím negativně hodnotit zpracování obálky, ale na druhou stranu to rozhodně vyrovnává příběh samotný.
Styl psaní autorky mi velmi vyhovuje a tematika mafie mi přijde čím dál tím víc zajímavější.

Miška935
13.03.2021 5 z 5

Tohle byl ještě lepší díl než první. Tolik emocí v knize a taky takový šok v dejove linii. A jdu pokračovat ve čtení třetího dílu.

Alnima
08.02.2021 4 z 5

Napínavé pokračování plně zvratů.

Calwen89
04.02.2021 5 z 5

Tady začíná přituhovat, druhý díl je lepší než první a zápletka se prohlubuje. Už od prvního dílu jsem měla slabost pro Luca, takže si jejich společné pošťuchování užívám. Autorka dokázala bravurně zasadit milostný příběh do naprosto neromantického prostředí a za to jí patří můj obdiv. Působí to reálně, nepřeslazeně a zároveň to plní svůj účel.

Adriana21
23.01.2021 5 z 5

Ano, ano, amo, já se do téhle série zamilovala :) Tento díl byl ještě lepší než první. Bylo tu více akce a napětí. Luca je prostě úžasný, ovšem Nicova postava se začíná značně měnit. Sice se mi furt Nico zamlouvá, ale LUCA je prostě LUCA :D

adela_02
13.01.2021 5 z 5

Celá série je úžasná! Upřímně moje nejoblíbenější postava je Luca. Příběh přímo hltám. Je jasné, že tuto knihu si snad každý zamiluje!

Viva98
15.11.2020 5 z 5

Kniha mě opravdu překvapila. První díl byl...hezký, ale nějak zvlášť mě nezaujal. V prvním díle jsem nedokázala pochopit romantickou linku, prostě mi do příběhu nezapadla. Ale druhý díl byl bomba. Samá akce, zvraty, jedno překvapení za druhým. A taky šokující zvrat v oné romantické lince, který mě opravdu mile překvapil. Druhý díl mě opravdu bavil a nemohu se dočkat, až si předčtu ten závěrečný.