Krev na sněhu

Krev na sněhu https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286131/bmid_krev-na-snehu-IF0-286131.png 4 2268 457

Krev na sněhu série

1. díl >

Sedmdesátá léta v Oslu. Olav Johansen nedokáže jezdit autem pomalu, je měkký jako máslo, příliš snadno se zamilovává, jestliže se rozčilí, ztrácí hlavu a je mizerný v matematice. Něco málo přečetl, ale moc toho neví a rozhodně nemá takové znalosti, které by byly k něčemu užitečné. A píše pomaleji, než roste stalaktit. K čemu se tedy hodí? Je skvělý zabiják. Nemusí přitom jezdit autem, zabíjí většinou lidi, kteří si to zasluhují, a nejsou to žádné složité počty. Alespoň prozatím nebyly. Dokud od šéfa nedostal nový úkol: vyřídit jeho manželku. (brožovaná)... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Blod på snø , 2015


více info...

Luci19346
Luci19346
28.02.2024 5 z 5

Krátký, napínavý příběh jednoho nájemného vraha. V knize mě bavily zvraty v ději. Nikdy to nedopadne, jak si hlavní hrdina představuje.

Rozhodně bych knihu nezařadila do detektivek. Není tam ani žádný detektiv.

Osobně mě knihy bez HH baví více. Přijde mi, že jsou lépe propracované a mám pak o čem přemýšlet.

lulucinax
lulucinax
19.02.2024 5 z 5

Skvělá, svižná detektivka, která mi sedla a potřebuji další díl, přestože nenavazuje na ten předešlý.
Kniha má jen 152 stran, nehledejte tedy žádné vedlejší linky a komplikovaný děj, přesto dokáže překvapit.
Líbí se mi autorův suchý humor a styl jakým píše.
Od Nesba jsem četla kdysi Sněhuláka a mám dojem, že ještě jednu, ale díky nechutným detailům jsem další díly Harryho Holea nečetla, ale teď o tom začínám přemýšlet.


inferno08
inferno08
17.02.2024

Taková jednohubka. Nic světového, ale rozhodně neurazí. Fajn knížka.

Uzivateljohy
Uzivateljohy
06.01.2024 4 z 5

Skvělé zimní čtení. Konec se mi zdál trochu předvídatelný, ale to vůbec nevadilo, protože vánoční atmosféra mě naprosto pohltila. Doporučuji pokud chcete knížku lehkou na čtení a zároveň se u ní zasmát.

adabraz
adabraz
30.12.2023 4 z 5

Zajímavá knížka, kde si myslím, že hodně lidí bude na straně vraha. Zvrat byl super. Na to jak krátká kniha je, měla zajímavý spád a konec.

Vjeerus
Vjeerus
03.12.2023 4 z 5

Vlastně jsem mile překvapená, jak jsem si hlavního hrdinu oblíbila. Za sebe bych ho nenazvala úplně hloupým i přes jeho problémy se čtením, psaním a počty, ale spíš talentovaným na selský rozum a jako osobu se srdcem na pravém místě. A to jeho měkké srdce se mu stane osudným.
Kniha je opravdu jednohubka, kdy vám autor nastíní, že nájemný zabiják nemusí být jen člověk, co to má takzvaně v krvi, ale že se pod tímhle označením může octnout i člověk, který vlastně nemá moc jinou možnost. A já si to neskutečně užila a na konci jsem mu přála štěstí.
Vzhledem k délce knihy mě vlastně vůbec nenapadlo, že by tam autor mohl vtlačit tak velký zvrat, ale při pohledu zpětně mi došlo, jak celá ta věc s manželkou smrděla a já se opravdu nechala jen ukolébat. To je za mě naprosto perfektní.
Co se nemůžu rozhodnou, zda se mi líbí nebo ne, je ten konec. Tedy vlastně dva. Vím, že má kniha druhý díl, ale kdo mi zaručí, že bude navazovat na to, co chci já? Opět musím autorovi zatleskat, jak jsem se nechala nachytat a uvěřila jsem mu vše, co napsal a pak čučela jak péro z gauče a několik minut sledovala poslední stránku s tím, jestli jsem opravdu četla dobře.
No, další díl je rozhodně nutnost, protože moje vnitřní já mi nedovolí nevědět.

mila2411
mila2411
29.10.2023 4 z 5

Takové malé nadechnutí autora před dalším HH. Bylo to krátké, knížka tenká, děj uspokojivý. Jako audiokniha s velmi uvěřitelným David Novotný výborný doplněk na pár hodin běhání a jízdy autem. Konec jsem si pouštěl 3x a stějně si nejsem jistý jak to dopadlo (vlastně jo, má to i druhý díl).

evvva
evvva
25.09.2023 5 z 5

Jednohubka ke kávě...jako relativně vychovaný jedinec,bych měla hlavní postavou opovrhovat a ve finále dodat..."dobře ti tak", protože nájemné zabijáctví není správné živobytí...nicméně jsou příběhy,kdy prostě fandím vrahovi

Metuje
Metuje
17.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Krátkej kousek, konec klasicky Nesbøidní, jsem zvědavej, jak bude v jeho souvislosti navazovat druhý díl.

Radimka
Radimka
17.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Trochu jsem se bála, aby se nejednalo o takovou tu parodii na detektivku 50tých let, ale dobrý. Výborná atmosféra, o kterou šlo víc, než o děj. Hlavní hrdina romantickej zabiják, kterej nemohl skončit jinak než špatně.

Bettybook
Bettybook
06.07.2023 4 z 5

Stejně jako u Fredricka Backmana začínám Nesbøho tvorbu kratičkou novelkou. A ani náhodou jsem nesáhla vedle. Mám pocit, že čím jsem starší, tím víc mě zasáhnou krátké výstižné příběhy, které mají přesah. Nesbøho Krev na sněhu přesah tedy měla. Vsadím se, že kdyby tento příběh autor rozvedl na plnohodnotný román, byla by to topovka. Takhle to bylo trošku urychlené, ale to autor nejspíše zamýšlel. Ale byla to pecka. Potřebuji další díl, to je jasné.
Seznámení s Nesbøho tvorbou hodnotím velice kladně. 4/5

KnihoSny
KnihoSny
28.06.2023 3 z 5

kniha má umě průměr po druhé už bych nečetla

markal
markal
15.03.2023

Poměrně krátký příběh se zajímavou zápletkou. Kniha je napsána čtivě a upoutá vás.

Kanylka
Kanylka
20.02.2023 4 z 5

Taková super "jednohubka"

Timkim
Timkim
06.02.2023 5 z 5

Kdo s čím zachází, tím také schází, aneb jak ti i milovaní mohou vrazit kudlu do zad.

Přečti_si
Přečti_si
30.12.2022 3 z 5

Moje první kniha od autora - tenounký první díl série Krev na sněhu a zaujala - máme tu zvláštního hlavního hrdinu, který mi trochu připomínal Cormorana Strika. Je to nájemný zabiják, který svou poslední práci trochu zvorá a musí se vypořádat s následky. Jednohubka o nějakých 150 stránkách s velmi zajímavým koncem. Určitě pořídím i další knihy od tohoto autora.

jan7760
jan7760
22.12.2022 4 z 5

Výborná jednodňovka, trochu iná ako som zvyknutý od Nesba. Čítalo sa to samo, dobré vykreslenie charakterov, autor ma donútil držať palce zápornému hlavnému hrdinovi. Možno trochu rýchly záver, ale inak super...

Gabri-88
Gabri-88
14.12.2022 4 z 5

Anooo i Nesbo trošku jinak se mi líbí. Smála jsem se možná tam kde jsem neměla, ale mě Olav bavil. aneb když se Nesbo snaží o romantiku v prostředí vražedném, nelze to brát úplně vážně, protože je to lehce neohrabané (stejně jako obdobné scény v HH sérii), ale já to tak mám ráda, protože to je prostě Nesbův styl. Dokonale nedokonalý. Závěr se mi líbil i nelíbil, kdo četl pochopí :))

Hakate
Hakate
27.11.2022 4 z 5

Nějak nevím, co si mám o knize myslet a jak vlastně hodnotit.
Zde je úplně jiný Nesbo, než jak ho známe například v Království, Synovi nebo HH.
Je to taková kraťoučká jednohubka, psaná velmi odlehčeným stylem, ale přesto drsná, s hlubšími myšlenkami a významem. Rozhodně má něco do sebe.

MM_Master
MM_Master
21.11.2022 5 z 5

Olav Johansen je nájomný zabiják, ktorý čitateľovi rozpovie svoj neradostný životný príbeh. "Krv na snehu" (Blod på snø) je psychologická krvavá romanca premyslená do posledného detailu.