Krev Kudlanky

Krev Kudlanky https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217691/bmid_krev-kudlanky-65be4e6dea337.jpg 5 14 2

Stíny vědoucích série

< 3. díl

Díky duchům Darakyonu se můřímu mladíku Achaesovi podařilo vysledovat ukradenou Kostku stínů do rozbahněného města Jerez. Má však jen pár dní na to, aby tento magický artefakt získal, jinak ho ztratí navždy Vojska vosího Impéria se mezitím připravují na velký útok. Stenwold a jeho přívrženci musí v krátké době získat spojence, předtím, než se Vosy opět dají do pohybu a dobudou vše, co jim bude stát v cestě. Pokud se nedokážou sjednotit do jara, nenáviděná černozlatá zástava bude do konce roku vlát nad každým městem v Nížinách. Jestliže Kostka stínů padne do rukou vosího císaře, svět už nic neuchrání od jeho nelítostných ambicí. Třetí díl originální série Stíny vědoucích (Shadows of the Apt) nazvaný Krev Kudlanky (Blood of the Mantis) pokračuje v příbězích oblíbených „okřídlených“ hrdinů. Setkáte se s můřím mágem, vosím císařem, pavoučí špionkou a mnoha dalšími bytostmi, které spojuje jeden vytoužený a mocný cíl – Kostka stínů. Adrian Tchaikovsky opět nabízí strhující příběh o lstivosti, zákeřnosti a odvaze neskrývající snahu o podobenství světa lidí a říše hmyzu. První vydání. Poznámka: Kniha byla vydána jen na objednávku - není známo, zda přišla do normální ditribuce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

Blood of the Mantis , 2009


více info...

Feryy
Feryy
17.09.2018 5 z 5

Rozhodně doporučuji. I když je tam hodně dějů, doporučuji číst hned po předchozích dílech. Jinak se v tom člověk ztratí. Ač mi přišel ten konec takový uspěchaný, jakoby to chtěl rychle dokončit. No budu se těšit na další díly.

Dragita
Dragita
08.09.2017 5 z 5

Tohle bylo něco, fakt jsem se bavila celou dobu. Trojka má sice pomalejší tempo než jednička, zato bere situaci do větší hloubky. Podíváme se do míst mimo mapu Nížin. Hlavní hrdinové jsou znovu rozděleni a tentokrát nebojují přímo proti Vosám, ale musí najít Kostku stínů. Magickou relikvii, kterou Vosy chtějí. Vědoucí nevěří, že magie vůbec existuje a proto jsou snadno ovlivnitelní. Na co magie, když mají stroje a vynálezy, protože válka je čas pokroku.
Kdežto Vidoucí zase ani neotevřou zamčené dveře nebo poklop... chudáčci. Jejich magie poněkud slábne. :D

Miluji tuhle série čím dál víc. Snad mi čtyřka přijde brzy. Potřebuji víc Che a Thalrika, protože se konečně setkají a bude to výbušné (jak by ne, když se z nepřátel na život a na smrt mají stát přátelé... muhaha :D Pavoučice Tynisa je na tom dost špatně ... a Kudlanka Tisamon nějak ztrácí hlavu... Vážky jsou asi kouzelné.


Štítky knihy

anglické romány fantasy romány

Autorovy další knížky

Adrian Tchaikovsky (p)
britská, 1972
2018  80%Děti času
2020  82%Klec duší
2010  83%Impérium černé a zlaté
2022  88%Střepy Země
2020  86%Psí vojáci

Kniha Krev Kudlanky je v

Přečtených19x
Doporučených2x
Knihotéce63x
Chystám se číst17x
Chci si koupit24x
dalších seznamech1x