Krev je voda

Krev je voda https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516535/bmid_krev-je-voda-64636b3491415.jpg 4 35 10

Klára a Gábina série

< 4. díl

Všetečné sestry Klára a Gábina mají na vlčickém náměstí všechno dění pod kontrolou. Gábinin snoubenec Jaroslav chystá svatbu, ale Gábina ji pod různými záminkami odsouvá na později. Klára chodí s Milošem, ale nemůže nevidět, že si na ni pořád ještě, i po všech těch letech, kdy mu se sestrou házely při vyšetřování klacky pod nohy, myslí soukromé očko David. No a k tomu jim dělá starosti jejich nevlastní sestra Kamila, která přijíždí do Vlčic častěji, než aby to dělalo dobrotu.... celý text

Přidat komentář

jana-cisarova
14.02.2024 4 z 5

Čtvrtý díl o sestrách dvojčatech, Kláře a Gábině, a tentokrát opět o jejich nevlastní sestře Kamile. Ani tady nejsou pozadu v pátrání po všem, co se v městečku stane, co rozšíří náhled na události z předchozích třech dílů.
Kdo čte tuto knihu jako první, aniž by měl přečtené předchozí tři díly, musí být zmatený z přemíry popisu osob, které v příběhu vystupují. O všem bylo psáno již v minulých dílech. Každý díl se specializoval na některé osoby, případně na některé rodiny. Spisovatelka se snaží v tomto díle všechny události dohnat, proto je popisová část značně rozvleklá.
Přesto hlavní roli zde hrají obě sestry, jejich partneři, a k nim se tentokrát přidá nevlastní sestra Kamila. Zapletla se do nějakých machinací mafiánského šéfa, se kterým podvádí současného přítele Matěje Skořepu, s nímž nějakou dobu žila a pomáhala se starat o jeho malou Aurinku. Kamila je lačná po penězích a nedojde jí, kam až může v této ničivé touze dojít. Naštěstí jsou tady Klára s Gábinou a jejich věrné protějšky, advokát Jaroslav, lékař Miloš a detektiv David Holzman, který o Kláru stále usiluje. Podaří se mu nakonec zlomit její počáteční odpor, a posléze už jen její nerozhodnost, který z mužů je pro ni ten pravý?

Januli
12.02.2024 3 z 5

I když jsem četla předchozí díly, tak jsem se ve všech těch postavách na začátku ztrácela. Kniha typická autorky. Akorát tentokrát akční jak v americkém filmu:-D je to ale taková ta oddechová kniha, i když hlavní hrdinky nejsou úplně moje favoritky.


Rose-Mary
26.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Tato kniha je pokračování třech už dříve vydaných dílů o sestrách Kláře a Gábině z Vlčic. V tomto díle má už každá vážnou známost. Obě jsou zasnoubené, Gábina s advokátem Jaroslavem Kremličkou dokonce v brzké době chystají svatbu. Ne tak se se svým vztahem smiřuje Klára. Její přítel a snoubenec Miloš Korda, místní gynekolog, marně na ni naléhá, aby už konečně naplánovali datum svatby.
Kláře se po celá léta do vdávání nechce. Jednou už byla vdaná, avšak pouze na moc krátkou dobu. Její muž zahynul jako voják, nasazený v bojích na území bývalé Jugoslávie. Těhotná Klára zůstává sama se svou dcerkou Klárkou. Je to již třicet let, co odmítá vpustit dalšího muže do svého života. Stále ještě miluje svého zemřelého manžela Milana.
Doktor Miloš se musí přizpůsobovat jejím zájmům v oboru detektivního pátrání. David Holzman, soukromé očko, který řeší spoustu případů ztracených lidí, nebo věcí, jí pomáhá zvládnout rodinnou tragédii, když se jejich nevlastní sestra Kamila zapletla do kriminální činnosti, a málem ohrozila na životě všechny kolem sebe, zvláště své sestry a jejich snoubence, stejně tak jako Matěje, jejího přítele, se kterými žila.
Kniha opět obsahuje hromadu zážitků osobních příběhů jednotlivých lidí, obyvatel městečka Vlčice. Na sestrách se mi líbí, jak jsou vždy ochotné být každému k dispozici a pomoci všude, kde je potřeba. Ať už jde o jejich nejbližší přátele, přítelkyně, a rodinu, ale také pro ostatní obyvatele malého města. Jsou také nadmíru zvědavé, žádná aféra jim neunikne.
Kniha se dobře četla, od druhé poloviny jsem ji už nerada musela odložit.

Ív688
12.10.2023 2 z 5

Musím říct že drbny a všetečky Klára a Gábina mi nejsou moc sympatické, pletou se všem do života a stále radí :-) asi bych ty krásky v životě nepovažovala za přítelkyně, nicméně příběh je o nich a tak řeknu, zápletka ve které jsem se na konci trochu ztratila, nicméně jsem se zase našla a dočetla knihu, trochu plytké a jednoduché, Klára má své botky na vysoké platformě , Gábina všem nabízí capuccino a latté...ovšem závěr je překvapivější, s otevřeným koncem...

alnahu
01.10.2023 4 z 5

V této knize se opět vracíme do malého městečka Vlčice, kde žijí dvě sestry-dvojčata Gábina a Klára a ty mají město zmapované a o všem ví,jako první.Aby ne ,když v Gábinině kavárně na náměstí se každý rád zastaví a donese nějaký ten drb a tak se tam také vše vyřeší.
V tomto díle se probírají i jejich osobní vztahy a dočkáme se i svatby jedné ze sester.
Prostě se ve Vlčicích stále něco děje a sestry s tím mají spoustu práce.
Další povedené pokračování.

cepina
26.09.2023 5 z 5

Pěkně vypracovaný román pro ženy, který mi velmi připomínal mé oblíbené televizní Náměstíčko.
Příběhy jednoho malého městečka Vlčice v čele se dvěma drbnami středního věku, Klárou a Gábinou. O těchto dvou sestrách jsem četla poprvé, chvilku mi trvalo, než jsem se zorientovala, ale pak mě to neskutečně bavilo. Budu si muset dočíst zbývající knihy této série a dozvědět se o těchto dvojčatech něco dalšího, hlavně jak přišly ke svým detektivním schopnostem, jak to s nimi bylo v předchozích dílech.
Na knize se mi líbí humor, někdy až černý, obou představitelek, ale i jejich partnerů. Obě rády strkají nos, kam nemají.
Vlastní cukrárnu hned na náměstí, tak to všechno mají z první ruky a vidí téměř všem do talíře.
Více problematická Klára si stále neví rady se svým životem, respektive se vztahy. Do všeho se vrhá po hlavě, i do vyšetřování a hledání sestry. V lásce tápe mezi jistotou a bušením srdce. Neví, zdali se má rozhodnout pro přítele Miloše nebo pro soukromé očko Davida. Neulehčí jí to ani následující pátrání po své nevlastní setře, která zmizela neznám kam. Kamila je totiž vtažena do nekalé hry, do ohrožení se dostane i její přítel Matěj. Ten se vyrovnává s tím, že má manželku ve vězení a Pepina není zrovna vzorem čestnosti a cnosti. To ovšem není ani několik dalších lidí z městečka.
Rozehrávají se osudy obyvatel tohoto města, vynořují se různé zajímavé okolnosti a nejasnosti. Objevují se nové osoby a vztahy.
Velice mě bavily charaktery všech zúčastněných a dobře se mi četlo i o osudech lidí nejen z Vlčic. Nikdo nebyl černobílý, spisovatelka má skvělé vypravěčské schopnosti. Postav je tu více, ale neztrácela jsem se v nich, naopak jsem se chtěla dozvědět o nich co nejvíce. Kapitoly jsou členěny bez číslování, takže nic nerušilo a děj se plynule posouval dál. Zaujalo mě mi velké množství přímých řečí, které také nebyly na škodu. Hlavně pak konec jsem zhltla jako malinu, o napětí zde opravdu není nouze.
S knihou jsem velmi spokojena, líbila se mi a jsem zvědavá na další pokračování Kláry a Gábiny. Jak to dopadne s jejich vztahy a do čeho se zase namočí.
Skvělá oddychovka s prvky romantiky i detektivky.

adela7791
21.09.2023 4 z 5

Česká autorka Alena Jakoubková má na svém kontě již přes čtyřicet knih a jak sama tvrdí, chce svými knihami oslovit převážně ženy a dopřát jim nejen romantiku, ale také klidné a oddechové čtení. Autorce se to podařilo i při poslední vydané knize Krev je voda, která patří do série Klára a Gábina. Kniha je vydaná nakladatelstvím MOBA v letošním roce.
Z počátku jsem ke knize měla několik výtek, ale její přečtení jsem nevzdala a ve finále jsem byla naprosto nadšená!
Autorka popisuje životní příběh dvou sester Gábiny a Kláry, které jsou ve vlčickém náměstíčku nejen oblíbená dvojčata, ale známé také tím, že strkají nos do všech životních kliček místních obyvatel. Ze začátku autorka popisuje nejen hlavní hrdinky, ale i všechny ostatní lidi nejen jmény, ale i jejich životní osudy, a to mě zpočátku odrazovalo. Tak detailní popis vedlejších postav nejprve ve mně vyvolával zmatek, jako opakování vět, kdo a co řekl v rámci dialogu. Žádný dialog neproběhl tedy souvisle. Ovšem jedná se pouze o první tři kapitoly. Když vydržíte, začnete příběh naplno prožívat a knihu přečtete jedním dechem.
V momentě kdy do života Gábiny a Kláry vstoupí jejich nevlastní sestra Kamila, zamíchá osudem nejen hlavních hrdinek, ale i jejich partnerů Jaroslava a Miloše. Sestry, ačkoliv nejsou vdané, partnery mají. Gábina Jaroslava, u kterého stále odkládá svatbu a Klára Miloše, s kterým se cítí velice dobře, ale také si zároveň s tím uvědomuje, jak na ní myslí soukromí detektiv David. Partneři, ženy tahají ze všech průšvihů s humorem a to mě bavilo!
Ačkoliv se mi z počátku kniha nečetla moc dobře, jak jsem se zmiňovala výše, na styl, kterým autorka píše, jsem si poměrně rychle zvykla a u knihy si odpočinula. Příjemná romantická kniha, doplněná fantastickým humorem. Dílo od paní autorky Jakubkové stojí za Váš čas, protože do poslední chvíle nevíte, jak to s hlavními hrdinkami dopadne. Autorce se povedlo, že Vás doslova bude napínat až do poslední stránky. Tohle za mě dělá knihy neskutečné, takže i tuto knihu mohu doporučit.

salexice
15.09.2023 2 z 5

tak mě ta Gábina s Klárou baví. Nevím, zda by mě bavily i v životě, protože drbny jsou to par excellence. Náměstí včetně přilehlého okolí mají zmapované mistrně a ani se tím netají :-). S tím jak se tato série rozrůstá, rozrůstá se i počet vedlejších postav - a ty mě baví velice. Spousta dalších charakterů, příběhů, osudů. Zkrátka takové příběhy malého města se svými zvraty, pády i radostmi okořeněné špetkou detektivní zápletky. Milé čtení.

kacaaba
09.09.2023 5 z 5

Další oddechovka. Chvilkama to tedy bylo jak z akčního filmu, ale nedalo se od toho odtrhnout. Hlavní zápletka nic moc, ale úžasné rozvinutí vedlejších postav, to jsem se moc bavila a doufám, že bude pokračování.

PetraN17
16.08.2023 4 z 5

Další příběh dvojčat z Vlčic, propletená minulost s přítomností. Už jsem zvědavá na pokračování :)