Krev a med

Krev a med https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471014/bmid_krev-a-med-u9B-471014.jpg 3 472 118

Holubice a had série

< 2. díl >

Lou, Reid, Coco a Ansel prchají před čarodějným společenstvím, královstvím i církví – a nemají se kde ukrýt. Aby se jim podařilo zmizet před zástupy čarodějnic a jednotkami chasseurů, potřebují spojence. Ty nejsilnější. Pro své bezpečí však musejí něco obětovat, a tak se skupina rozdělí. Zatímco se Lou a Reid mezi sebou snaží uzavřít rozšiřující se propast, zlá Morgane spřádá smrtící hru na kočku a myš. A je odhodlaná zničit to nejcennější, co mají…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Blood &amp; Honey , 2020


více info...

Přidat komentář

Akléda_
28.02.2024 2 z 5

Číst pokračování série po čtyřech letech není dobrý nápad. Už vůbec ne když se autorka rozhodla ze dvou dílů udělat tři. A v žádném případě to není dobré když se podíváte na to hodnocení tady. Tohle je ukázkový příklad vycpávkové knihy. Přes 400 stran jsem byla svědkem toho, jak se pořád někam putuje a hledají se spojenci abych na konci dostala... Vůbec nic!? Jako haló, já se chtěla tomu konci vysmát jak moc zoufalá jsem byla. I když jsem si Lou a Reida v prvním díle oblíbila, tady si moc nepolepšili. Jako samostatné jednotky mi nějak nefungovaly a když byly spolu tak buď byli tak moc roztomilí, že to k nim ale vůbec nešlo a nebo byli tak moc na nože, že jsem si přála ať se fakt radši pozabíjí navzájem. Jako jo, četlo se to dobře a utíkalo mi to, díky bohu, ale jinak? Romantika která v prvním díle fungovala se tady taky někam vytratila a mě tak zůstal jen svět, který už jsem ale znala z prvního dílu. Takže jsem měla prostě jen nekončící popis toho jak se hledají spojenci a spřádání plánů, aby z toho pak nic nebylo. Z jedné postavy se vyklube vlastně někdo jiný, udělá se bububu a konec. Zbytečně přidané drama, které jsem absolutně nepochopila a hlavně ve mně nic nevyvolalo tomu taky nepomohlo. Jo, konce autorka docela umí, pamatuju si, že pár posledních vět mě v prvním díle taky překvapilo, tady tomu bylo stejně. To byla snad jediná věc v celé knížce, kterou jsem nečekala a byla dobrá. Ale co bude autorka vymýšlet v té trojce, zvlášť když je ještě delší? Fakt nevím. Přečtu si to? Asi jo. Zbývá mi přeci jen už jen jedna knížka a po tom konci chci vědět co bude dál. Že bych si ale nějak obzvlášť užila přes 400 stránek ničeho, to fakt ne. Autorka psát umí, postelové scény by jí taky šly, jen nechápu proč to tak natahuje a pohřbila to pod hordou zbytečných popisů. Snad její budoucí tvorba bude kratší.

Nikidree
24.01.2024 2 z 5

Tak toto bylo velké zklamání. Ačkoliv mě první díl nějak víc oslovil až v poslední třetině, mohla jsem alespoň s klidem říct, že byl zajímavý. Druhý díl je oproti němu dost špatný.
Absurdní a nesmyslné chování postav, díky čemuž mi potom absolutně všichni lezli na nervy. Ačkoliv se stále někam putuje a snaží se něco vyřešit, je děj značně mdlý a popravdě dost nezáživný. Všechny střety které se odehrají, následně zaniknou díky dialogům, kde se opakuje to samé, a vy si znovu a znovu říkáte, proč se postavy chovají jak oslové.
Upřímně mě asi nejvíc naštvalo, když se konečně usmířili a tak nějak si vše řekli, aby to řečené vzápětí opět porušili. V podstatě celý tento díl pracuje na tom, že se něco stane, nedopadne to nejlépe, postavy se poštěkají/víc odcizí ale stále přetrvává konečný cíl a tak se tváří "jako nic" a jdou dál.
Původně jsem myslela, že to přečtu během pár dní. A nakonec je z toho skoro měsíc. A proto si dám chvíli oddech, než se pustím do poslední knihy.


katerina1237
21.01.2024 5 z 5

No to snad neee! Nemůžu přestat brečet :(
To bylo tak smutny a mě to ničí..
Krev a med byl takový více politický, hledání spojenců, vymýšlení strategií (které jim jsou většinou k ničemu, protože to dopadne úplně jinak), boje atd.
Kdyby se mě teď někdo zeptal jaký z dílů, které jsem zatím přečetla, se mi líbil více, řekla bych, že ten první. Přišel mi takový mírumilovnější a tohle bylo silný kafe.
Zvraty za každým rohem, nepředvídatelné, úžasné, tohle prostě chcete číst (pokud nejste moc citliví jako já například).
Hned v nadcházejícím týdnu si pořídím třetí a poslední díl, konečně si ho přečtu nevnímajíc moje stoleté TBR a tohle moje trápení uzavřu :)
Jedna věc, co mě dosti štvala byly ty překlepy a chyby. Vždycky když to bylo napínavé a já ani nevěděla o tom, že čtu, se objevilo například: to může trvat několik hodit

Jajinka713
17.01.2024 4 z 5

Začátek byl trochu pomalejší, ale pak se to rozjelo. Četla jsem to déle než normálně, protože jsem to zároveň četla s kamarádkou, která teda moc nečetla. Tak jsem se na ni vyprdla a prostě to dočetla. Knížka skončila otevřeně, takže v nejbližší době budu číst třetí díl. A ne jako minule, že to budu mít v ruce až za půl roku a budu se divit, že si to nepamatuju. :)
Jinak kniha byla hodně dobrá. Budete se s Reidem a Lou zase smát, brečet a budete třeba i naštvaní, protože tahle kniha je fakt dobře napsaná.

uzivatel9575
18.12.2023 1 z 5

Tak takhle se nutit do četby jsem musela naposled při maturitě do povinné četby některých ruských spisovatelů :D říkala jsem si, že to tak špatné určitě nebude jak se píše, ale ono to bylo ještě horší.
Tak ukňouranou a toxickou ústřední dvojici jsem snad ještě nezažila. Některé scény byly napsané dost chaoticky a nepřesně, že jsem si kolikrát říkala, že mi muselo něco ujít, ale ono neušlo. Ač nerada nechávám série nedotčené, u téhle tomu tak bude.

Takyumímčíst
07.09.2023 3 z 5

Na druhý díl trilogie jsem se po předchozím velmi těšila, bohužel mě ale zklamal. Měla jsem velká očekávání ale děj druhé knížky se spíš táhl, postavy podle mě řešily nedůležité věci, navíc zdlouhavě. Knížka by klidně mohla být poloviční a asi bych si jí víc užila. Od druhé půlky se konečně taky vyskytla nějaká akce a začalo to být čtivější. Doufám, že třetí díl se přiblíží kvalitou spíše prvnímu dílu.

vandalindakova
19.08.2023 4 z 5

Jsem překvapená, protože tento díl nenasbíral toliko kladných recenzí jako první, spíš naopak. Možná proto, že jsem to brala víc s rezervou a možná proto, že mi to prostě sedlo, ale byla jsem spokojená.
Příběh mě nijak nenudil, ani mi nepřišel roztahaný, a to i přesto, že se tu objevuje moje neoblíbené putování, a pořádná zápletka je až ke konci. Naštěstí tu totiž i během cest máme nějaký ten děj, akce, překvapivější situace, a hlavně vývoj hlavních postav, který mi to nenarušoval. Naopak jsem oba dva dokázala celkem pochopit, a jejich chování mě nezaráželo tolik, aby mě to otravovalo. Naopak mě to mezi nimi fakt bavilo sledovat. Občas mezi nimi bleskla i taková jiskra, která tomu dodávala ten šmrnc.
K tomu mi vyhovuje vibe čarodějnic, 17. Století, upalování, intriky a strategie, krvavá magie, taková ta nespoutanost a ukazování, že čarodějnice nerovná se démoni k zabití.

AlexandraBane
18.08.2023 4 z 5

Dvojku jsem si užila stejně jako jedničku. Hlavně ten konec

Gabriela_K
11.08.2023 5 z 5

Podle hodnocení a komentářů tady jsem se trochu zalekla, ale protože se mi první díl moc líbil, tak jsem se rozhodně chtěla pustit do druhého. I pokračování mě moc bavilo. Vtáhlo mě to a nemohla jsem se odtrhnout. Pro mě byla dvojka stejně kvalitní jako jednička.

Julinka679
10.08.2023 3 z 5

Jak jsem z prvního dílu byla nadšená tak jsem z druhého v rozpacích...
Je to klasický vycpávkový díl, který kdyby vyšel spolu s třetím jen jako jediná knížka, nutno dodat hodně ořezaná, udělala by autorka líp.

Na pokračování jsem se neskutečně těšila, navíc když více prostoru měla dostat Coco s Anselem, bohužel to bylo vleklé, místy až nudné a já se k dočtení vyložené nutila, což mě dost mrzí. V prvním díle jsem si Lou a Reida zamilovala, Lou je drzá, sarkastická, ironická a sprostá, což mě minule bavilo, tady mi to ale místy lezlo na nervy.
Doufala jsem, že příběh bude postupně s každým dílem gradovat ale bohužel se tak nestalo, spíš to pomalu upadá a je to škoda...

Za mě s přivřenýma oběma očima průměr 3*.

Vendulis
30.04.2023 3 z 5

Tenhle díl za mě trošku zklamání. Bylo to stále čtivé, ale děj mi přišel občas zdlouhavý a natahovaný, něco pořádného se odehrálo v podstatě na posledních cca 100 stranách. Reida a Lou jsem měla v prvním díle ráda, ovšem tady byli oba na facku. Jsem zvědavá na poslední díl. :)

KnihoZroutka30
19.03.2023 1 z 5

Zatímco první díl se řadí mezi moje nejoblíbenější ya fantasy příběhy, tohle byl průšvih na entou, od začátku do konce. Příběh nuda, ústřední postavy otočka o 180 stupňů. Nehledě na příšernou redakci českého překladu. Dočteno jen s velkým sebezapřením, zapomenutí okamžité.

Rebarborka
12.03.2023 1 z 5

Magie odvála veškerou soudnost postav a logiku a zanechala po sobě jen díry v ději a skoro 500stránkovou příručku jak se chovat jako blbec nebo husa. Plusy nejsou, mínusy jsou od první do 462. stránky.

1259
10.11.2022 5 z 5

No začátek byl takový nic moc, ale postupně, jak se to rozjíždělo, to bylo lepší a lepší. A ten konec? Prostě hurá na třetí díl.

Miss.hell
05.11.2022 3 z 5

Trochu mě zklamala hlavní hrdinka. Neustále hašteření a lži. Jinak příběh hezký, nové zvraty do dalšího dílu. Jen by mi nevadilo, kdyby se daly do kupy a problémy by řešili společně a ne jen já jsem ten chudáček, co to má odnést a stejně to bez ostatních nedokáže.

PetraKysova
16.10.2022 3 z 5

(SPOILER) Tak ako zhodnotiť tento diel. Mne sa páčil aj keď bol iný než prvý diel. Ale to neznamená ze nudný. Bol proste autentický. Hrdinovia sú vo vojine, a či sa to ľuďom páči alebo nie, vojina je väčšinou nudná, plná plánovania a získavania spojencov, plánovania krokov a podobne. Čo bol tento diel. No trošku sa mi nepáčilo ako sa vyvinula Lou, skorej povedané spadla niekde do suterénu lebo to ako sa chovalo bolo hrozné, jedno odmietnuté decko ktoré rozhoduje za ostatných a ešte k tomu zle. Aai chceli ukázať že sa dostáva na temnejšiu stranu? Neviem. No a Ansel? Aj to chápem, lebo kto iný? Každý má svoju cestu a je jasné ako skončia ale on? No čo s ním? Takže chápem prečo to autorka spravila. Ale bolo mi ho ľúto. On bol z nich najlepší človek. Som zvedavá ako to skončí aj keď na 99 percent viem, veď predsa len dobro zvíťazí. Ps: ten Lesan (zabudla som jeho meno) mne sa páčil a vŕtalo mi hlavou kto to je.

Damonka12
10.10.2022 3 z 5

Druhý díl této série je o dost slabší než ten předchozí. Nebyl špatný, ale byl spíše průměrný ne tak skvělý jako ten první.

Thalin
06.09.2022 2 z 5

Bohužel, tenhle díl je oproti prvnímu docela veliké zklamání. První díl byl akční, vtipný, bylo tam jiskření mezi postavami, vše co bylo pro takovou knihu třeba. Lou byla lehce obhroublá zlodějka a čarodějnice a Reid osina v zadku, co se postupně měnil na sympaťáka. Tady se to nějak zvrtlo.
Lou byla jen a pouze otravná a sprostá, o dost překročila tu tenkou hranici, která ji v prvním díle dělila od tvrdohlavé buranky, která si sobecky jede tu svou. Reid sice povýšil, ale nedokázal to celé táhnout a místy taky jednal dost nepochopitelně. A ostatní postavy byly spíš do počtu. A ta která měla šanci se vyvinout skončila dost nevalně.
Měnní lokací tomu vůbec nepomáhalo a většinou mi to přišlo docela zbytečné.
Přišlo mi, že se tam skáče od jednoho k druhému, ale kompletní příběh to prostě dohromady nedávalo. Spousta zbytečných dialogů a vnitřních monologů, místy se mi to vůbec nečetlo dobře a hrozně mi to vadilo, protože jednička se mi četla hrozně snadno. Stejně jako Nasko mě napadlo, jestli to náhodou není jen překladem, ale obávám se že ne.(A na vině je i ta spousta chyb, korekturu někdo fakt odflákl) Tady jsem se do čtení místy až nutila. Ale trojku si přečtu. Nejen proto, že jsem si ji z knihovny donesla zároveň s dvojkou a byla by hloupost nechat ji ladem, ale docela mě zajímá, jak se tohle ukončí. Upřímně mě totiž nenapadá, jak moc se ten děj dá ještě zašmodrchat, ale trojka není zrovna tenká kniha, takže se to autorce asi nějak povedlo...

Nasko
28.08.2022 2 z 5

Tak tohle se nepovedlo. Po poměrně zajímavém prvním díle přichází dvojka, která se kvalitou Holubici a hadovi vůbec neblíží.

Příběh působí dojmem, jako že svět nemá svá jasná pravidla, ale naopak si autorka pravidla za běhu vytváří tak, aby to sedělo do příběhu... Systém magie jsem nějak nepochopila a mám pocit, že v každé kapitole fungují kouzla úplně jinak. Všechno se ohýbá tak, jak se zrovna hodí. Výsledkem je chaos a nulová konzistence.

Nevím, jestli je to blbě napsané, nebo jen blbě přeložené, nicméně četlo se to opravdu těžce. Špatný výběr slov, žádný spád akčních scén, výplně je víc než děje, dlouhé dialogy bez cíle, natvrdlé souboje a můj oblíbený 'meč na zádech'. Rovný meč se nedá vytahovat z pouzdra na zádech, není to šavle. Už by se to autoři fantasy měli konečně naučit.

Nějak nevím, jestli se mi tu trojku bude chtít číst, protože mě upřímně ani nějak moc nezajímá, co se se všemi těmi necharismatickými a nanicovatými hrdiny stane. :/

LexiS
19.07.2022 4 z 5

Po tom, co jsem zjistila, že má kniha tady o dost slabší hodnocení než první díl, se mi do dvojky moc nechtělo. Přečetla jsem třeba jen kapitolu a pak ji odložila.
A jsem celkem překvapená a nejspíš budu vyčnívat z davu, ale mně se to líbilo dokonce víc než jednička. Po mé několikadenní čtecí krizi jsem to vzala na dvě posezení.
Romantická linka mě v téhle sérii moc nebere, takže mi nevadilo, že je jí míň, než v jedničce, a že je taková nijaká.
Přidaly se i nové a zajímavé postavy, které měly ale málo prostoru. Škoda.
Konec byl famózní, tak mě nakopl na třetí díl, že se ho nemůžu dočkat.

Štítky knihy

pohádky čarodějnice pro dívky romantika

Autorovy další knížky

Shelby Mahurin
americká, 1992
2020  84%Holubice a had
2021  66%Krev a med
2021  79%Bohové a monstra

Kniha Krev a med je v

Právě čtených23x
Přečtených608x
Čtenářské výzvě99x
Doporučených18x
Knihotéce396x
Chystám se číst246x
Chci si koupit87x
dalších seznamech8x