Rychlé šípy

Rychlé šípy https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422318/bmid_rychle-sipy-00K-422318.jpg 5 32 4

Veselá i tajuplná dobrodružství nestárnoucích Rychlých šípů. Příhody legendárního klubu Mirka Dušína, Jarky Metelky, Jindry Hojera, Červenáčka a Rychlonožky, pětice nerozlučných kamarádů, kteří mají smysl pro přátelství, čest a legraci, představil spisovatel Jaroslav Foglar v podobě kresleného seriálu již víc než před osmdesáti lety. Od té doby jejich klukovská dobrodružství ve městě i v přírodě nenechávají v klidu už několik generací nadšených čtenářů. Jubilejní 10. svazek edice Klasické komiksy Marko Čermáka přináší vůbec poprvé souborné vydání všech částí kultovního seriálu, které výtvarník M. Čermák v letech 1968-1971 a 2009 podle scénáře Jaroslava Foglara nakreslil. Kniha je obohacena originálními ukázkami seriálových scénářů J. Foglara včetně jeho nákresů, Foglarovým nikdy nezveřejněným pojednáním z roku 1970 Jak se dělají Rychlé šípy a je doplněna ediční poznámkou k historii seriálu. Limitovaná část nákladu navíc obsahuje pamětní list k tomuto prvnímu soubornému vydání podepsaný Marko Čermákem, osm záložek s výjevy ze seriálu a pohlednici Rychlých šípů od téhož kreslíře.... celý text

PetrCepek
PetrCepek
22.08.2020 5 z 5

Klasika klukovských klasik, byť souborné vydání z roku 2007 je ještě ikoničtější.

1amu
1amu
06.06.2020 3 z 5

Protože jsem konzervativní, tak mi Rychlé šípy v podání Marko Čermáka vadí. Nejsem zaujatý, mám ho rád jako hudebníka, zejména pokud jde o jeho působení u Greenhorns.
Ovšem Dr.Fischer se svými původními ilustracemi - to byla jiná káva. Samozřejmě i jemu trvalo chvilku, když se zpočátku zakresloval. Ale když se podíváte na obálku této knihy, co spatříte ? Já Červenáčka, který je tak spíše nepovedeným "dublem" toho původního. A nejde jen o něj. A k tomu Bratrstvo kočičí pracky. V originále naprosto úžasné figurky. Dívám-li se na ty pozdější, domnívám se, že vyvedenější podobou jsou jejich pokračovatelé v čele s Malým Bidlem - na Hradčanech .


bazyk21
bazyk21
18.10.2019 5 z 5

klasika v novém kabátě

Satan__666
Satan__666
04.10.2019 5 z 5

Konečně pohromadě vše od Marko Čermáka a hlavně s původními záhlavími a také zajímavým úvodem!
Je tu i nový příběh "Rychlé šípy u železničního mostu" (ale není tu "Rychlé šípy znovu do Stínadel").
Snad jedinou drobnou vadou na kráse je to, že asi dva delší navazující příběhy (o vodním šlapadle a o provázkové chýši) jsou zde jen jako torza, protože některé jejich části jsou kreslené jinými kreslíři (Fischer a Junek). Ale klady jednoznačně převažují!
Na to nové vydání od Albatrosu jsem taky hodně zvědavý.