Krejčík Kalhotka

Krejčík Kalhotka https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152605/krejcik-kalhotka-152605.png 4 7 2

Hrdinou dvou cyklů slovinských pohádek (Příhody krejčíka Kalhotky, Kam se schoval krejčík Kalhotka) je drobný mužíček, který krejčovským umem, vtipem a obratností pomáhá lidem a zejména dětem z těžkých situací.

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Krojaček Hlaček / Z vami se igra krojaček Hlaček , 1972


více info...

Přidat komentář

Marek.Sc
13.04.2023 4 z 5

Od Domčeka z gombíkov po Najkrajší trávnik detských hier je kniha rozdelená na dve časti. Krajčírik Nohavička a Ako sa hrá krajčírik Nohavička.
Príbehy sú krátke. Nie je o však na škodu. Pri večernom čítaní deťom prelúskate aj dve-tri rozprávky. Kniha je doplnená originálnymi ilustráciami, kde sa fantázii naozaj nekladú žiadne medze. Svet farbených gombíkov, nití, nožníc, stužiek vás prenesie do detského sveta, v ktorom je malý krajčírik hrdinom pre všetkých. Hoci je titul vydaný v origináli po roku 1970, slová a ani kresby nezostarli. Práve naopak. Ponúknu aj dnes niečo, čo v najnovších detských knihách nie je. Toto malé rozprávkové dielo, som náhodou objavil v rodinnom archíve kníh na hranici už zabudnutých príbehov. Potešilo ma, že som ho znovu vybral a zaradil do mojej knižnice. Pravdepodobne sa už nedá požičať, ale v nejakom antikvariáte sa ešte určite nájde. Je to jednoducho malá knižka s veľkým srdcom.

broskev28
21.11.2019 5 z 5

V rámci nějaké mezinárodní série dětských knih vydal Albatros v roce 1979 tuhle nádhernou knížku. Kromě zajímavého příběhu a neskutečných "vynálezů" ze světa šití - žasnu, co všechno se dá vymyslet s knoflíčky, špulkami, jehlami, nitěmi, jakož i s náprstkem - vyprávění doprovázejí překrásné ilustrace slovinské provenience.
Odteď budu vždycky vidět knoflíky, a koneckonců i krejčíky a švadlenky, optikou téhle skvělé dětské knížky. Moc ráda bych ji doporučila, ale dost bych se divila, kdybyste ji někde našli; koupit se už dávno nedá a naše knihovna ji nemá. Velká škoda!


Autorovy další knížky

Leopold Suhodolčan
slovinská, 1928 - 1980
1983  81%Piko Dinosaurus
1979  89%Krejčík Kalhotka

Kniha Krejčík Kalhotka je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x