Kravín na konci pekla

Kravín na konci pekla https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505029/bmid_kravin-na-konci-pekla-MLK-505029.jpg 5 5 3

Co se skrývá za krabicí mléka, masa a mléčných výrobků? Žijí krávy v dobrých životních podmínkách nebo je to jen líbivá nálepka na obalech? Jak je s nimi zacházeno od narození až po celý jejich průběh života? Příběhy, které autorka zažila v průběhu roku 2021, Vám odpoví nejen na to, co stojí za bílou tekutinou. Kniha je doplněna situacemi, které se staly přímo před jejíma očima či jí samotné během jejího působení ve čtyřech velkochovech. Byly podmínky na všech místech stejné? Autorka dále popisuje příběhy několika ze zvířat, o které se stará v rámci neziskové organizace Život zvířete z.s., v knize naleznete radosti i strasti, které s nimi prožívá při jejich záchraně a při další péči o ně. Pravda se týká nás všech a je pouze na nás, jak s ní naložíme. Výsledek se dotýká světa, ve kterém žijeme všichni společně, stejně tak jako každého jedince z nás.... celý text

Přidat komentář

lejera
29.06.2023 5 z 5

Tak tohle jsem prostě obrečela...
To je něco šíleného, brutálního... v těch kravínech jsou zaměstnávání vyloženě psychopati...
Autorka má můj obrovský odiv, že do něčeho takového šla a nebála se poukázat na to, jak to v českých kravínech vypadá.
Na zvířata jsem hodně citlivá už od mala, proto mě všichni zrazovali od čtení této knihy. Já jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst, byť to bylo velmi psychicky náročné.
Od mala jsem odmítala maso, avšak mléčné výrobky mám ráda, mléko kupuji obvykle v bio kvalitě, ale myslím, že po přečtení těch neuvěřitelných hrůz, si odpustim i to.
Doporučuji přečíst každému.
Líbily se mi vsuvky o autorčiných zachráněných zvířatech, je vidět, že paní i s manželem mají srdce na správném místě.

whack
31.01.2023 5 z 5

Brutálna kniha. Priznám sa, čakal som niečo amatérskejšie a jednoduché - veľmi som sa mýlil. Príbeh z kravína podľa skutočných udalostí je napísaný až hororovo podrobne, chytí za srdce a vyvolá celú škálu stavov od smútku, frustrácie, skľúčenosti a zhrozenia až po hnev. Zvlášť sa mi páčil veľmi pokorne a citlivo popísaný charakter jednotlivých zvieracích postáv. Vidno, že autorka má k nim vzťah a rozumie im, ich reči tela, ich potrebám, ich túžbam, ich emóciám, ich pocitom. Musel som rozmýšľať, aká tragická udalosť sa musí udiať v živote človeka, že sa z neho stane totálne ľahostajný, necitlivý, sadistický psychopat - chodia sa takíto ľudia zámerne zamestnať do práce so zvieratami, alebo sa im pokazí mozog až tam? A načo vôbec existujú tie veterinárne správy a zootechnici? Ďakujem autorke za to, že mala silu takto podrobne predniesť svedectvo z toho pekla, a navyše spôsobom, v ktorom úplne absentuje manipulatívne hranie na city a prvoplánová propaganda. Ja ale mlieko piť nebudem. Ľudia sa musia dozvedieť, že fotky teliatok s kravičkami pasúcimi sa na zelených pastvinách pod modrým nebom na obaloch mliečnych výrobkov sú odporná, bohapustá lož.


LuckyVagabond
06.11.2022 5 z 5

Neuvěřitelně silná kniha. Viděl jsem spousty videí z kravínů, ale číst si o tom formou pravdivého příběhu člověka, který se v nich nechával zaměstnat je další rozměr, který vnímavého člověka vtáhne a zasáhne. Statečná autorka přibližuje totální barbarství skryté za produkcí mléka. Nakoupil jsem knihu hned 3x. Tohle se prostě musí šířit a číst a hlavně už proboha v 21. století nekonzumovat stále kravské mléko, navíc když jsou na trhu desítky alternativ.

Štítky knihy

týrání zvířat živočišná výroba podle skutečných událostí psychopati mléko krávy

Autorovy knížky

Zuzana Andělová
česká, 1986
2022  100%Kravín na konci pekla

Kniha Kravín na konci pekla je v

Přečtených5x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x