Krátký návod, jak udělat psa šťastným

Krátký návod, jak udělat psa šťastným https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281327/bmid_kratky-navod-jak-udelat-psa-stastny-hhC-281327.jpg 4 72 15

Kniha Krátký návod, jak udělat psa šťastným je jak inspirativní, tak praktická. Průvodce čerpá z tisíců výcvikových setkání po celém světě, které jsou představené do 98 základních lekcí. Společně pomohou každému majiteli používat klíčová hlediska Cesarovy proslavené filozofie, aby vytvořil svému psu co nejvíce naplněný život. Cesa bádá v životně důležitých tématech, která vedou kromě základní poslušnosti k pochopení srdce a mysli našich milovaných mazlíčků. Prozkoumává: základy psychologie psů, instinktivní chování, vytvoření vyrovnanosti a hranic, řešení běžných problémů s chováním, výběr správného psa pro vaši rodinu, pomoc psovi přizpůsobit se změnám v životě.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Timy Partners
Originální název:

Cesar's Way , 2013


více info...

Přidat komentář

Ladislav73
10.01.2024 4 z 5

Toto jsou jen některé z rad a ponaučení :

Pravidlo Žádný dotyk, žádná slova, žádný oční kontakt můžete používat ve spoustě situací.

Psi žijí pro tuto chvíli. Nezabývají se chybami minulosti, ani se neobávají budoucnosti.

Pes je nejčistší forma energie, se kterou se můžete setkat, bezvýhradná láska. Nezáleží na tom, jestli si myslíte, že jste ošklvi, nebo že vás lidé nemají rádi, nebo jste přisli o práci. Víte, ten pes vás bude milovat.

Být vůdcem smečky nelze jen v tomto okamžiku. Vůdce se musí vyvíjet, učit a vycházet vstřic životním změnám. Vůdce se nesmí bát nebo se stydět opřit o svou smečku a dovolit jejím členům pomoci mu udržet si vyrovnanost. A je jedno, jak obtížné jsou překážky, nesmí se jimi nechat zastavit.

Pohyb, disciplína a náklonnost.

Knihu jsem přečetl, protože jsem viděl Cesara v televizi. Myslím si, že je lepším vůdcem smečky a psychologem psů než spisovatelem. Přesto kniha stojí za přečtení.

Ava365
10.02.2021 3 z 5

TV Seriál je mnohem lepší. Tady jde pouze o obecné a ne moc přínosné a využitelné rady. Chvílemi kniha balancuje na pomezí filozofických a ezoterických úvah.


jana8352
24.07.2020 1 z 5

Myslím že je mnoho lepších knih o výchově a výcviku psa pro pejskaře, kniha mi nic nového nepřinesla. Je to jen tištěný doplněk televizního pořadu. Ale třeba někomu jinému se může líbit.

Opatov
23.05.2020 5 z 5

Určitě dobrá pomůcka pro začínající pejskaře. I když ne úplně všechno bych u svého psa použila.

Kvítek84
11.04.2020 4 z 5

Podobně jako u autora Hygge, i Cesara Milana jsem měla to štěstí vidět naživo a to vzbudilo můj zájem o jeho knihu. Cesar je velký sympaťák a líbí se mi jeho optimismus s jakým přistupuje k vedení psů a případnému napravování nežádoucího chování.
Krátký návod je dlouhý tak akorát, kapitoly jsou velmi pěkně strukturované a nejdůležitější pravidla psího světa několikrát opakována, aby si je čtenář opravdu vštípil do paměti. Žádný dotyk, žádný oční kontakt, pohyb, disciplína, náklonnost jsou termíny, které se mi dostaly pod kůži a pomohly mi vidět co pes skutečně potřebuje (a ne to, co si my lidé myslíme, že je pro psy nejlepší). Když potkávám ve svém okolí pejsky a pejskaře, sleduju se zájmem jejich chování a v duchu srovnávám s doporučeními z Cesarovy knihy. Vidím svět zase o něco víc psíma očima.

lisell
06.03.2020 3 z 5

Jelikož máme doma dva Australské honáky, kteří potřebují pevnou ruku, ocenila jsem jiný pohled na výcvik psů. Důležité je si uvědomit, že psychika a rozpoložení páníčka se vždy zrcadlí v jeho mazlíčkovi. A pokud zaměstnáte hlavu, máte hlavně u honáků vyhráno.

MinaHawke
02.01.2019 4 z 5

Kniha je zajímavá a jsou v ní dobré rady. Také jsem koukala na seriál a kdo má problém se svým psem, tak určitě by s tím něco měl dělat a přečíst si knihu je to nejmenší, ale řídit se radami je důležité. A mnoho psů co potkávám, tak jsou nevychovaní a rozmazlení, takže pejskaři nenechte své psy, aby vás vedly, ale vy musíte vést je.

petule3389
05.06.2018 2 z 5

Kniha se mi moc nelíbila, nevím jestli to je stylem, jakým je napsaná nebo osobou autora, ale určitě se neztotožním s tím, co se v ní píše. Pro pejskaře jsou lepší knížky.

Modrasek15
30.05.2018 4 z 5

Kniha je poučná v rámci určitých mezích. Dost často se pak názory opakují.

zuzca.h
23.03.2018 3 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou v knihovně a rozhodla jsem se jí přečíst. A po přečtení musím říc, že jsme našeho psa vychovali dobře, pár chyb má (upřímě kdo né že), ale myslím, že by přes Cesara prošel :). Co se mi na knize líbilo byly reálné příběhy a to , že kniha nabádá lidi, aby si uvědomili, že pes (potažmo žádné zvíře) není ani nikdy nebude člověk a podle toho se k němu chovali, že pes potřebuje být součástí smečky a ne někde uvázanej na řetězu a že potřebuje právě tu jistotu smečky a silného vůdce. A to že jeho pán bude silný vůdce nikdy nedosáhne bitím či jinými tělesnými tresty:(.

rabor
26.02.2017 4 z 5

To že Cesar Millan rozumí psúm je stejně jasné jako jeho přehnaně vybělené zuby. Se svým psem nemám problém, knihu jsem koupil převážně pro svého bratra, který se stará o velmi energického mopse. Zda bude mít kniha nějaký přínos teprve uvidím, mám ale určité pochybnosti. Přeci jenom je to kniha o výchově psa a považovat mopse za psa je stejné, jako považovat velorex za automobil.

Peleus
26.10.2016 4 z 5

Během čtení jsem si vzpomněl, že existuje i jeden díl z C. Millanova pořadu o psech, který věnoval právě výchově štěňat. Stál by za vyhledání, neboť vhodně doplňuje knihu, která leckdy čerpá z tohoto období, např. hledání Juniora, výchova štěňat různých ras, potencovaní, či naopak potlačování některých jejich vlastností.

Ke knize samotné musím dodat, že je velmi "Millanovská", tj. hodně "ts!" a disciplíny, aby se zformoval poddajný, submisivní pes, který necupuje oblečení a neštve sousedy štěkáním, pokud má zůstat sám doma. Je ovšem na diskusi, kolik "ts!" je pro psa vhodné, aby se naopak nepotlačil jeho charakter a nešlo o obdobu terapie z Mechanického pomeranče. Taktéž souhlasím s komentářem níže, autor skutečně dokáže v různých obměnách probírat stále stejné principy, jen pokaždé trochu jinak. Možná lehce překvapí velmi osobní závěr, jenž nemá se psy příliš společného a čerpá naopak z komplikované kapitoly autorova osobního života.

Jako doplněk ke "kynologické" literatuře, rozhodně volba, které nebudete litovat, avšak vzato kolem a kolem, nepřináší kniha žádný zásadní nový pohled, "jen" organicky doplňuje pořad Znalec psí duše.

Liana
17.09.2014 2 z 5

Obdivujem ako sa da pisat dokola o tom istom na cca 200 stranach. Ako niektore zasady z tej knihy praktizujem a platia, ale cakala som od tej knihy viac praktickych rad.

lusila
10.09.2014 5 z 5

Skvelá kniha. Nie je to len o psoch, ale aj o životnom príbehu autora.

Hellou
11.02.2014 2 z 5

se vším úplně nesouhlasím, ale pár dobrých tam bylo :)

Štítky knihy

psi psi - výchova a výcvik

Autorovy další knížky

Cesar Millan
mexická, 1969
2013  78%Krátký návod, jak udělat psa šťastným
2017  90%Co mě naučila smečka

Kniha Krátký návod, jak udělat psa šťastným je v

Právě čtených7x
Přečtených104x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených2x
Knihotéce70x
Chystám se číst25x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x