Krásný holky

Krásný holky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415245/mid_krasny-holky-Q5n-415245.jpg 4 265 73

Sestry – Odcizení – Přežití Před více než dvaceti lety beze stopy zmizela Claiřina a Lydiina dospívající sestra Julia. Pár let poté se obě ženy odcizily a od té doby spolu nepromluvily. Z Claire se stala oslnivá manželka atlantského milionáře. Lydia, svobodná matka, žije s bývalým vězněm a jen tak tak vydělává na živobytí. Ani jedna z nich se však dosud nevzpamatovala z kruté ztráty, která jim zlomila srdce. Tato zničující rána se opět otevírá, když dojde k vraždě Claiřina manžela. Zmizení dospívající dívky a vražda muže ve středních letech, které dělí skoro čtvrt století. Co by je mohlo spojovat? Obě sestry opatrně uzavřou příměří a začínají pátrat v minulosti, aby zjistily pravdu. Odhalují přitom tajemství, která před dávnými lety zničila jejich rodinu… a nacházejí možnost vykoupení a odplaty tam, kde by je nejméně očekávaly.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , HarperCollins Polska
Originální název:

Pretty Girls , 2015


více info...

Přidat komentář

pam225
11.08.2023 4 z 5

Knížka která zanechává spoustu emocí. Napětí, znechucení, oddanost. Kniha se četla sama. Už se těším, až si od autorky přečtu něco dalšího.
Na konci jsem byla pyšná na Claire. Věděla jsem, že je toho v ní víc.

Kami33
01.08.2023 5 z 5

Super. V polovině si myslíte, že už víte skoro všechno, a pak zjistíte, že nevíte skoro nic.


janastok
08.03.2023 5 z 5

Dlouho jsem tuto autorku nečetla, tak jsem úplně zapomněla, jak skvěle píše. Drsný, napínavý thriller, který se nedá odložit.

Ráčkajda
04.10.2022 5 z 5

Ze začátku jsem měla trošku hokej v postavách,ale pak vše krásně do sebe zapadlo a děj byl napínavý a ubíhal. Na Cartera to sice nemá (ten má více akce a míň úvah a kecání), ale byla jsem moc spokojená.

Lexie321
21.05.2022 5 z 5

Kniha sa čítala ľahko a rýchlo. Mala super tempo a žiadne aspoň pre mňa hluché miesta. Sestry boli zábavné a ich dynamika autentická. Samotný dej bol zaujímavý, napínavý a dobre spracovaný. Jednoznačne odporúčam pre nadšencov trilerov.

alekis
02.05.2022 5 z 5

"Mučeníčko, to je moje potěšeníčko!" Grimpo, Limonádový Joe

Tak tohle mučeníčko je fakt bez konkurence! Jak mi čtečka mohla podstrčit takovouto hrůzu, když jsem sahala po úplně jiné knize? Ale přežila jsem, i když před koncem už jsem si dost málo věřila, neboť moje srdce zrychleně bilo napětím... Vyhrají ty dvě Krásný holky... nebo je porazí neskutečně rafinovaný zabiják úchylák?
Jo, i tohle dokáže dobrý autor. Pardon, zde autorka.
Kniha je to velmi čtivá, vo tým žádná. Je ale tak natažená, tak dlouhá, vzhledem k příběhu, jaký se v ní popisuje, že už jsem někde od půlky vyhlížela konec. Přesto - pominu-li mučeníčko, na kterém to víceméně stojí, je to opravdu dobře napsaný thriller. Byť mohl být o něco kratší.
Vůbec nedoporučuji citlivějšímu čtenářskému publiku! Představa, že by se něco podobného mohlo dít i ve skutečnosti - a copak my vlastně víme, co všechno se kolem nás na světě děje? - je příliš hrozná.

katushah
20.03.2022 5 z 5

Trochu mi trvalo prokousat se začátkem, řikala jsem si, to bude další z takových těch ,,dámských" detektivek. Ale i když to je o ženách, tak to bylo opravdu dosti morbidní a napínavé. Druhou půlku knihy, jsem přečetla na dvakrát. A dokonce mám teď i trochu strach. Opravdu skvělý příběh.

Madi
07.02.2022 3 z 5

Knížka by se mi asi líbila víc, kdyby byl tak o 100 stran osekaná. Některé dialogy a popisy situací byly nesnesitelně dlouhé.
Tři hvězdičky, ale spíš se to přiklání ke dvěma.

MonikaSt.
04.09.2021 5 z 5

Ty jo...a ja myslela,ze nejdrsnejsi spisovatel je Chris Carter!
Dobry příběh, dobře napsané, líbila se mi

JustWomen
14.06.2021 3 z 5

Tak toto bylo zvrácené, do poloviny se mi to docela líbilo, ale pak to zbytečně dlouhé a přes strašné hrůzy jsem se nudila. Všeho moc škodí.

Titas9001
09.02.2021 4 z 5

Hodně drsné a zvrácené. Námět už nekolikrát použitý, ale Karin tomu umí dát tu pravou šťávu a dávku nechutnosti. Co mě tentokrát nebavilo, tak byla linie vzpomínek věnovaná otci oběti. Bylo to zdlouhavé a hodně depresivní a my jsme se teprve na konci dozvěděli, jak to celé bylo. Kdyby nebylo těchto pasáží, tak měla kniha sice o 1/3 méně stran, ale zase neuvěřitelný spád. Dávám sice o hvězdu méně, ale jen proto, že jsem od autorky zvyklá na vyšší standard. Jinak ale v rámci žánru vysoce nadprůměrné čtení!

lištička123
24.11.2020 5 z 5

Myslím že povedený, drsný triller. Místy mě trochu štvala hlavní hrdinka, ale knížce to neubralo na zajímavosti. Doporučím spíš silnějším povahám.

seredomi
14.10.2020 5 z 5

Pokud jste už nějaké dílo od Karin četli, budete klasicky jásat, pokud je to poprvé, nebude to naposled, věřte mi.
Zase skvělá kniha, která se čte neskutečně rychle a sama. Ale i její knihy mají konce. Bohužel...

BarBarBar
25.08.2020 5 z 5

Tak tohle byla pecka! Jedna z nejlepších co jsem teď v poslední době četla! Žádná hluchá místa, pořád v napětí. Jasně, Claire je naivka, jenže pak to otočí. Opravdu super počtení! Karin je moje TOP!

To-z-kanálu
08.06.2020 3 z 5

Sestry proti úchylům. Děj byl docela zajímavý. Na konci převládaly pozitivní pocity. Přesto bych ji zrovna moc nedoporučoval, jsou i lépe zpracované thrillery. Chování Claire mě štvalo. Některé části bych zkrátil.

LusSyNDA
07.04.2020 5 z 5

Fuj, normálně se mi zdál sen, že mě nějaký vrah seknul mačetou. Kniha byla parádní, vryla se mi pod kůži. Mučící scény byly opravdu příšerné, nechutné avšak skvěle popsané. Karin je prostě úžasná spisovatelka se zvrácenou myslí. Vše na sebe skvěle navazuje. Kapitoly se střídají z pohledu Claire a Lidie, sem tam je kapitola "dopisů" od jejich táty. Moc se mi to líbilo.

Janík511
07.04.2020 5 z 5

Parádní kniha s parádním koncem. Claire se ze začátku nezdála taková, jaká byla na konci knihy. Hodná dcera mě zklamala, zato tato kniha stála za přečtení. Bravo, jen tak dále!!

zdendula31
06.04.2020 5 z 5

Kari je génius...tolik napsaných knih a jedna je lepší než druhá.

NoraHudecová
31.03.2020 4 z 5

Sestry, ktoré spolu nehovoria dlhé roky spojí smrť manžela jednej z nich. Takmer pred dvadsiatimi rokmi zmizla ich tretia sestra, ktorá sa nikdy nenašla. Strach a bolesť, ktorá rozdelila rodinu sa vracia a nastáva boj o život. Pravda je na dosah.
Oddychový ale miestami totálne zvrátený triler. Fantázia autorky nepozná hranice. Sestrám som držala palce, takže napriek ich neduhom som si ich relatívne obľúbila. Ako kontrast k drsným scénam nám autorka ponúka dojímavé listy otca pre jeho stratenú dcéru. Možno by nebol zlý nápad zvážiť film na motívy tejto knižky.
Je až neuveriteľné ako páchateľovi všetko vychádza, ale je to fikcia takže asi nie je dôvod sťažovať sa. Niektoré pasáže boli príliš zdĺhavé a dlhé kapitoly trochu uberali príbehu na napätí.
Moje prvé "stretnutie" s Karin Slaugter ale považujem za celkom úspešne a určite sa pustím aj do jej ďalších kníh.

Jana5330
29.03.2020 5 z 5

Tohle se povedo! Od této autorky první přečtená kniha a musím říct, že skvělá! Neskutečně napínavé, plné emocí a zvratů. Chvílemi jsem při čtení nedýchala...