Phoenix

Phoenix https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144205/phoenix-144205.jpg 4 238 34

Krásní mrtví série

< 4. díl

Jonas, Arizona, Summer - všetkým trom mŕtvym spolužiakom pomohla Darina vyriešiť tajomstvo ich smrti, aby ich duše mohli odísť na večnosť v pokoji. Teraz je na rade ten posledný a najdôležitejší: Krásny mŕtvy Phoenix, Darinin chlapec, jej najväčšia láska. Bol dobodaný v bitke na benzínke. Kto je jeho vrah? Darina vie, že mu musí pomôcť. Ale tiež vie, že tentoraz sa s ním rozlúči navždy. Čas beží, Darinu opúšťajú sily, nenachádza u nikoho pomoc, dokonca samotný Phoenix akoby nechcel spoznať pravdu. Porazí láska smrť?... celý text

Přidat komentář

AnnieR.
23.04.2021 2 z 5

Když jsem to četla poprvé, bylo to lepší.
...ale nic, co bych nedoporučila. Občas hloupé, občas nelogické.
Pokud jsi nenáročný čtenář a nehledáš chyby, pokud dokážeš ledaco odpustit, je to kniha pro tebe :)

knihomolka27
07.08.2020 2 z 5

Sbohem Darino, jsem ráda, že už se k tobě nikdy nepročtu. Protože tahle série mi stačila bohatě jednou. Ve zkratce tahle série postrádá to co postrádat nemá a má to co by mít nemusela....jako například až komickou teatrálnost, opakování děje a motivů, nedodělané postavy, hloupé dialogy, nelogičnost,přemrštěnost, neuvěřitelné vztahy.......kdyby všechno tohle fungovalo, tak by mi třeba vůbec nevadilo, že samotný námět není zas až tak moc originální


katka639
14.05.2020 4 z 5

Myslím, že celkem pěkné zakončení série. Krátké oddychovky, které jsem mohla číst v práci. U tohoto dílu se mi na konci až tajil dech a hrozně jsem to s Darinou prožívala.

eliskaprchalova
19.08.2019 5 z 5

Výborná fantasy kniha.

Veruu95
13.05.2019 4 z 5

Pěkný závěr, ale Phoenixův příběh mě nechytl až tak, jako ty předchozí. Jen mi přišlo smutné, jak se s Darinou museli už opravdu jednou provždy rozloučit a také se mi líbilo odhalení příbuzenského vztahu Dariny a Huntera.
Celou sérii určitě doporučuji, i když přiznávám, že první dva díly jsem četla jedním dechem, ty dva poslední už nešly až tak hladce. Ale ničemu to nevadí, ráda si jednou celou sérii přečtu znova, líbil se mi námět i styl psaní. Pěkné oddechové čtení nejen pro dospívající :)

ZNellyZ
17.08.2018 5 z 5

Krásný závěr celé série. Phoenixův příběh byl skvělý a opravdu povedené vyvrcholení Krásných mrtvých. Musím říct, že jsem si ke knihám udělala citovou vazbu a na konci uronila nějakou tu slzičku.

Laughtubbe
10.05.2018 3 z 5

Musím uznat, že jsem se nejvíce těšila na tento poslední díl. Ale musím se přiznat. Osud Phoenixe mě zarazil a konec příběhu mi přišel takový nemastný neslaný. Tím nechci říct , že se mi kniha ani série nelíbila. Ráda bych si někdy v budoucnu přečetla sérii znovu ale i tak jsem knihy poslala dál. Nezanechali toho tolik ve mě :)

Pedruska01
13.03.2018 3 z 5

Svým způsobem jsem ráda, že tuhle sérii mám konečně za sebou. Uff! Další knihu, s hlavní hrdinkou Darinou, bych vážně už nedala. Ta holka prostě byla a je strašná pipina - to nejde nazvat jinak. Prostě moje sympatie si nezískala. Spíš jsou na bodu mrazu. Hraje si to na nepostradatelnou, nej-všechno cosi, co vše musí řešit a prožívat. Chudinka - nejí, nespí. Je unavená, až omdlívá, když jde do kopce... A tak hrozně přeci Phoenixe miluje!!! Bože, otevírala se mi kudla v kapse.
Opět se objevují nelogické věci a zmíňky, naivita, zbytečnost a hloupost, které nejdou spolknout. Když se nad tím zamyslím, což je v rámci téhle série naprosto k ničemu, tak vlastně Darina není potřeba. Stačí se vrátit v čase - což si ti "zombie-andělé" zvládnou udělat - a vrah nalezen, tudíž případ vyřešen. Tečka. (Možná by se vše usnadnilo a především by se knížečky zkrátily a ještě by byla šance, že by nabraly jakousi "kvalitu".)
Za čím si stojím je určitá čtivost všech dílů, to tam fakt je. Ale s dalšími klady nesmíte počítat. Bídný průměr.

Jája92
27.01.2018 4 z 5

Zdárné zakončení celé série, které vám nic nepřidá ani neubere.

hellena1523
16.07.2017 3 z 5

Sice jsem ten konec tak nějak čekala už od prvního dílu, ale dobré zakončení. Trochu teatrální, ale budiž. Taky mi trochu vadila anatomická nesmyslnost té situace, ale dobře, autorka to mohla v duchu vidět ještě trochu jinak...
Trochu jsem se obávala nějakého patetického závěru v duchu Romea a Julie, který zaplať pánbůh nepřišel, namísto toho autorka využila docela rozumné řešení pro hlavní hrdinku.
I další dějová linie Darina & Hunter mě nepatrně zklamala, protože jsem podobné rozuzlení čekala, ale doufala jsem, že to bude pojaté trochu lépe.
Nicméně je to fajn YA se správně pubertálně protivnými postavami v městečku, kde se to hemží náctiletými harlejáři a každý puberťák má samozřejmě svou vlastní mašinu nebo alespoň vozítko.
Za mě je to fajn zakončení průměrně dobré série. :-)

kklepkaa
05.06.2017 2 z 5

Nebudu hodnotit každou knihu zvlášť, ale ohodnotím celou sérii jako celek. Námět to je zajímavý, je to opravdu trochu něco jiného v tom moři upírů což na mě působí jako závan čerstvého vzduchu. Kniha je napsána celkem dospěle. Není přeslazená a všeho je tam tak akorát. Detektivní linka je zajímavá a udržuje čtenáře napnutého. Knihy jsem přečetla v podstatě za pár dní... mé nadšení bylo způsobeno hlavně tím, že jsem chtěla vědět, jak to dopadne s Phoenixem a Darinou. Konec byl takový... není to klasický happy end, ale asi to tak mělo být. Knihy jsou napsány velmi čtivě, občas je děj malinko předvídatelný, ale autorka dokáže překvapit. Tohle rozhodně není četba na zlepšení nálady. Totálně to z vás vycucá emoce... snad u každé knihy jsem brečela jak želva a poslední byla pro mě nejsmutnější a nejdepresivnější. Autorka skvěle zachytila to, když vám odejde někdo blízký. Nepůsobí to strojeně a nechce se vám bouchat hlavou o zeď. Snad jedna z mála knih, kdy sympatizuji s hlavní hrdinkou.

PeM
11.12.2016 odpad!

Mám z celé série spíš negativní pocit.....Darina mě štvala už od prvního dílu, víc než by pomáhala, tak co šlo, to zkonila....nakonec si to stejně každý vyřešil v podstatě sám díky cestování v čase a přesně jak jí řekl Brandon "já, já, já"......nápad na knihu dobrý, ale realizace katastrofa....

KateChatt
24.06.2016

Další úžasná kniha téhle série, docela mě mrzí že už je konec.

Danielle22
31.01.2016 5 z 5

Tato kniha se mi velmi moc líbila. Nemůžu uvěřit, jak moc jsem se vžila do Dariny.. Každou vteřinu jsem se snažila vnímat vše jako ona. Nikdy se mě kniha tak nedotkla. Teď můžu říct, že tato série knih patří k nejlepším ze všech, které jsem kdy četla.
"Vždy a všude?" X "V mžiku."

zuzana13
10.12.2015 5 z 5

Budu hodnotit celou knižní sérii. každá kniha byla skvělá. Doporučuji.

Davina
17.11.2015 3 z 5

Asi nejlepší kniha z celé série, ale i tak to byl průměr. Asi to hodně ovlivnila Darina, snažila jsem se jí celou sérii přijít na chuť, ale nešlo to. Hodně mě zajímala smrt Phoenixe a vrah mě opravdu překvapil. Bylo mi jich v tu chvíli tak líto.
V závěru stačí asi jen říct, že ke knihám se už nevrátím, ale nelituji jejich přečtení. Je to spíše pro nenáročné čtenáře, kteří to budou určitě hltat. Já jím nejsem, tak mi ty příběhy přišli v celku nudné, někdy jsem měla fakt chuť přeskočit až na konec knihy, ale to bych si neodpustila. Loučím se s vámi Krásní mrtví, odpočívejte v pokoji...

Niky1981
01.08.2015 5 z 5

Tak já jelikož nejsem náročný čtenář a jsem romantička mě se celá serie líbila a to tak,že jsem ráno začla číst a večer jsem měla každy díl přečtený.Takže jeden den jeden díl. Akorát jsem čekala jiný konec pořád jsem do poslední stranky doufala a proto jsem si vymyslela svuj štastný konec a jsem spokojena a mé srdičko není smutné. Moc jsem ten poslední díl oplakala Pišete tady,že tam měl byt dodan epilog co se stalo s Darinou za 20 let no jak by to mohlo skončit,to jak byla popsána láska mezi nimi taková navěky až za hrob no nevím pokud něco takového zažila,že si najde jiného kluka a bude žít dál já bych měla pocit že jsem Phoenixe zradila na druhou stranu chápu,že je mladá a nemohla by zustat do konce života sama ale taková láska jakou měli mezi sebou je jen jedna :D a proto jsem si vymyslela ten štastný konec a je to chapu,že v životě taky všechno nekončí jen Hapy endem

*Pájuše*
13.07.2015 2 z 5

Celou sérii bych zhodnotila slovy - totální výstřel do tmy!
Nebylo by to špatné, jen kdyby to nebylo tak děcky naivní, předvídatelné a místy nudné. Vůbec se sama sobě divím, že jsem se do knih pustila. Každopádně poslední díl bych zhodnotila o stupínek výš, než předcházející tři.

lenka608
27.06.2015 2 z 5

Poslední díl se mi zdál poněkud chaotický. Oproti ostatním lehce slabší. Nijak extra mě kniha nenadchla, nicméně nelituji, že jsem si ji přečetla.

Sarri
25.06.2015 3 z 5

Přijde mi, že se autorka mohla s dějem více pomazlit. Podle mého byl konec docela odflinknutý, já chci po něčem takovém bulet jako želva a ještě dlouho si podobné scény pamatovat. Tady nic moc - konec prostě a jednoduše vyústil v tom samém stylu, v jakém plynuly všechny díly, je to trochu škoda, ale Maguireová to prostě pojala takhle jednoduše a odlehčeně a tečka. Na to, že to byl poslední a závěrečný díl, kdy má všechno vygradovat a být velkolepé, tak na to to nevypadá =/. Pro mě průměrná detektivka s romantickými prvky a tendencí tlačit čtenáři na city: zda-li povedeně, to posuďte sami =)

Štítky knihy

nadpřirozené bytosti andělé

Autorovy další knížky

2011  68%Jonas
2011  75%Arizona
2012  74%Summer
2012  76%Phoenix

Kniha Phoenix je v

Právě čtených2x
Přečtených417x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených22x
Knihotéce190x
Chystám se číst109x
Chci si koupit24x
dalších seznamech5x