Krásné a podezřelé

Krásné a podezřelé https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434904/bmid_krasne-a-podezrele-gsN-434904.jpg 4 76 21

Svatba bývá šťastnou událostí a novým začátkem. Někdy se však může tak trochu zvrtnout, například když se zničehonic najde jeden svatebčan mrtvý, a hned čtyři ženy přispěchají s přiznáním, že ho zabily. Každá má své osobní problémy a některé z nich i tajemství ve své minulosti, ale proč by se všechny přiznávaly k vraždě? To vědí jen ony samy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Pretty Guilty Woman , 2019


více info...

Přidat komentář

marketa1860
31.03.2023 2 z 5

Začátek slibný, těšila jsem se na oddechovou detektivku, kterou vlastně kniha do 2/3 je, ale závěr byl pro mě trochu zklamání.
Na svatbu kamarádky z vysoké školy se sjedou její přítelkyně a každá řeší svůj problém. Když dojde ke smrti muže, který se většiny z nich nějakým způsobem dotýká, dochází k podivným svědectvím o průběhu večera. Rozuzlení je slabší, konec nezajímavý.

Vesela_Veverka
03.02.2023 2 z 5

Kniha která se dá přečíst a za měsíc klidně znova. Je to totiž ten druh knížky kterou dočtu a v tu chvíli zapomínám. Nesourodá skupina žen, luxusní svatba jedna vražda, rozhovory s detektivem. Stará, bohatá bezdětná, chudá dětná. Která ho zlikvidovala? A co když to nebyla ani jedna?


Dámaskloboukem
02.12.2022 3 z 5

Zpočátku se díky dvěma vraždám čtenář domnívá, ze se jedna o detektivku. Dej je prokladam rozhovory vysetrovanych s detektivem.
Postupně tempo klesá a od detektivky se dostáváme spis ke společenskému románu pro ženy. Každá ženská postava si na něco stěžuje. Jedna nemá děti, té co je má schází peníze, další která sice děti nemá, ale neřeší to a má peníze, se trápí tím, ze ji chce opustit manžel…
All around the world je to všude stejné. Jakmile se nás sejde několik pohromadě, vždy se najde něco, co je v tom životě špatně :)

crazyslunicko
26.11.2022 4 z 5

Příjemná oddychovka. Zajímavý výběr postav. Rozzuzlení bylo velice překvapivé a nepředpokládala jsem takový konec. Každá z postav měla svůj temný příběh - svoje tajemství - svůj jedinečný život - svoje problémy. Všichni se sejdou v luxusním rezortu na svatbě. Ženy se setkají na baru a svěřují se jedna druhé. Pak se stane vražda a ženy se spojí jako jedna...

"Jestli mi tě mají vzít, užijme si spolu veškerý čas, který nám zbývá."

"Teď se na mě podívejte. Opravdu je tak šťastná, jak tvrdí? Má kožichy, domov a manžela... ale není to jen iluze? "

SynD
15.09.2022 1 z 5

ani takto oddechová a (z mého pohledu) nesofistikovaná literatura si nezaslouží odfláklou redakci s chybami hned na předsádce. nakladatelství Euromedia by se mělo stydět. další * ubírám za výraz vyblitá zelená, použitý jako neutrální popis barvy igelitové tašky.

hanča34
17.04.2022 2 z 5

Ze začátku to vypadalo, že by to mohla být dobrá kniha. Postupně nějak zrůžověla a nakonec si nezadala s červenou knihovnou. Autorku si škrtám.

Baška29
16.04.2022 3 z 5

Pro mne nahodile vybraná kniha. Četla se lehce. Jednotlivé postavy byly pěkně vykreslené a snadno představitelné, s některými bych se dokázala identifikovat. Celý příběh mi ale v celku uvěřitelný nepřišel, a to je škoda.

Parwana
17.03.2022 4 z 5

Po delší době opět vydařený thriller, kde až do konce nevíme, co se vlastně stalo. Jen mě mrzí, že v knize chyběl popis opulentní svatby, nicméně do konceptu se to tak hodilo.

MiskaMa
11.01.2022 5 z 5

Líbil se mi styl, jakým byla knížka napsaná. Příběhy hostů svatby se střídaly s výslechem detektiva s podezřelými a svědky. Bylo to místy napínavé, místy zábavné a odhalení se taky povedlo. Všechny ženy mi přišly svým způsobem sympatické, když se postupem času odkrývaly jejich charaktery a jejich problémy. Líbila se mi i taková ta ženská soudržnost mezi nimi navzájem.

Knížku určitě doporučuji a ráda si od autorky přečtu i něco dalšího.

Janík511
06.11.2021 5 z 5

Kniha se mi četla téměř sama. Byla jsem napnuta na konec. Za mě ano, povedla se.

L.Helena
08.08.2021 4 z 5

Knížka mě bavila, hlavně způsob, jakým byl příběh vyprávěn. Bylo to napínavé, zábavné i trochu záhadné, protože téměř od začátku známe čtyři údajné pachatelky, které se přiznaly k vraždě, ale hodně dlouho nevíme, kdo je vlastně oběť.

Jestli v češtině vyjdou i ostatní autorčiny knížky, určitě si je přečtu.

anája
20.06.2021 5 z 5

Nic jsem od knihy nečekala a pořad jsem ji odkladala, ale jsem příjemně překvapena. Mě to taky připomínalo ,,Zoufalé manzelky”. Byl to napínavý thriller a vykreslování problémů a povah hrdinek mě bavilo. Vůbec jsem se nenudila, naopak jsem se na každé čtení těšila a čekala co z toho vyleze a jak to nakonec dopadne.

RADOST
13.04.2021 3 z 5

Zklamání. Osudy kamarádek ze studií, které se po cca 17 letech shledávají na okázalé svatbě jedné z nich. Dvoudenní prožitky, kdy navazují nová přátelství, zamýšlejí se samy nad sebou, mají potřebu právě teď řešit to, co dosud nechávaly jen tak plynout. Náhlá či obnovená soudržnost? Z mého pohledu nevěrohodné, zmatené, přehuštěné. Všechny působí méně dospěle, než patnáctiletá dcera jedné z nich.
Kniha pro ženy, pro jejich pobavení a dočasný únik z reality. U mně se však minula účinkem.

zuzana2599
26.02.2021 4 z 5

Krásné a podezřelé je zajímavý, čtivý, napínavý a svižný thriller hlavně pro ženy, kterých je poslední dobou spoustu, ale tento příběh si rozhodně své čtenáře najde. Nelituji přečtení, kniha mě bavila, bylo to moc fajn počteníčko. Vůbec žádná nuda !
Co se stane, když na svatbu přijedou čtyři ženy, zemře jeden muž a všechny čtyři se přiznají k vraždě ? Každá z žen má své problémy, svou minulost a tajemství, jsou krásné, bohaté a podezřelé... Přečtěte si i vy, je to zábavné čtení.

Šebestová3
24.02.2021 4 z 5

Nic moc jsem od knihy neočekávala, ale bylo to příjemné počtení, trochu ve stylu seriálu Zoufalé manželky :-)

mikika
30.11.2020 4 z 5

tady byly tak zajímavé postavy, že vám nakonec bylo úplně jedno, jak to dopadne, hlavně když budou ženy v pořádku...

evasamankova
03.11.2020 5 z 5

Mě tato kniha moc bavila. Příjemný vypravěčský styl, sympatické postavy a svižný dějový spád. Tohle bylo dobré.

Ajuszka
02.10.2020 3 z 5

Celkově mě kniha hodně bavila, čtete příběhy žen, které se přiznaly k vraždě a čekáte, která to nakonec byla. Ale konec mě trochu zklamal.. Po takovém zajímavém příběhu nepřišel žádný konec u kterého bych si řekla wow..

Ajuszka
02.10.2020 3 z 5

Celkově mě kniha hodně bavila, čtete příběhy žen, které se přiznaly k vraždě a čekáte, která to nakonec byla. Ale konec mě trochu zklamal.. Po takovém zajímavém příběhu nepřišel žádný konec u kterého bych si řekla wow..

dana8437
29.09.2020 5 z 5

I přes nic moc hodnocení se mi knížka líbila, trošku mi to připomínalo Sedmilhářky od L. Moriarty a četla se mi skvěle. Líbily se mi postavy i zápletka, nedokázala jsem si představit, jak se k vraždě můžou přiznat čtyři ženy a vysvětlení bylo sice zamotané, ale i tak jsem celkově moc spokojená!

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy knížky

Gina LaManna
americká
2020  71%(Ne)vinné ženy

Kniha Krásné a podezřelé je v

Právě čtených4x
Přečtených109x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených2x
Knihotéce137x
Chystám se číst96x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x