Kráľovstvo hriešnych

Kráľovstvo hriešnych https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491726/bmid_kralovstvo-hriesnych-aVb-491726.jpg 4 684 161

Dve sestry. Jedna brutálna vražda. Cesta za odplatou, ktorá rozpúta peklo. Emilia a jej dvojča Vittoria sú streghe – čarodejnice, ktoré žijú potajomky medzi ľuďmi a vyhýbajú sa tomu, aby vzbudili pozornosť. Jedného dňa však Vittoria nepríde na večeru do známej sicílskej reštaurácie. Emilia čoskoro nájde zohavené telo svojho milovaného dvojčaťa. Zničená Emilia sa vydá hľadať sestrinho vraha, ktorému sa chce pomstiť za každú cenu, aj keby to malo znamenať použitie zakázanej temnej mágie. Emilia sa zoznámi s jedným z pekelných princov, pred ktorým ju varovali už v detstve. Ten tvrdí, že je na jej strane a bol poverený svojím pánom, aby vyriešil sériu vrážd na ostrove. Ak však ide o princov z pekla, nič nie je také ako sa zdá...... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Pandora
Originální název:

Kingdom of the Wicked , 2020


více info...

Přidat komentář

Cejinka
15.04.2024 4 z 5

Kniha která mě bavila a po přečtení Čtvrtého křídla zas dokázala to, že jsem se začetla a bavilo mě to a příběh mě pohltil. Už jsem od Kerri četla její sérii Jacka Rozparovače a stejně jako její první série si i tato zanechává kvalitu, kterou Kerri nabízí a to je vykreslení prostředí a atmosféry. To tu bylo naprosto báječné a strašně mě to bavilo. Celá zápletka se hodně podobá zápletkám ze série SJTR - vyšetřování vraždy, takže detektivní zápletka. V Království hříšných mě to ale bohužel vůbec nezaujalo. Vražda její sestry mi byla doslova šumák a vyšetřování hlavní postavy - čarodějky Emilie - mi bylo úplně ukradené a také nezáživné. Je trochu škoda, že magie je tady taková fakt jako obyčejná, ale i tak mě to bavilo, protože během čtení jsem se s ní zas tak často nesetkala. Emilie jako nezkušená čarodějka vyvolá pekelného prince a tady to začne být zajímavé. A to nejen, že máme jen jednoho pekelného prince, ale je jich tam rovnou 7, olalá! Jak už bylo několikrát zmíněno, má to takový vibe Jacka Rozparovače (vyšetřování, detektivní zápletka) a Holubice a hada (čarodějnice, Itálie). A proč si mě kniha získala? No protože jsem milovník linky hate to love neboli enemies to lovers a tím je tahle kniha prostě nabušená. Já dostala přesně to, co mám v tomto typu knih ráda - namachrovaného, ironického grázlíka, který pohrdá hlavní hrdinou a špatnost z něj čiší kudy to jen jde, ale ne vše je takové jako se na první pohled zdá. Jo, tohle já můžu.

zatoulane_knihy
06.04.2024 5 z 5

KRÁLOVSTVÍ HŘÍŠNÝCH

O této sérii jsem četla hodně recenzí a tak mě to zaujalo, že jsem se do ní pustila. Udělala jsem velice dobře.

Od začátku mě knížka pohltila. Já osobně tento styl mám moc ráda a doufám, že všechna tajemství se dozvím v následujících dílech.

Řešení vraždy své sestry jí zavedlo do situacích, které bych nechtěla prožít ani v nočních můrách.

Člověk na první pohled neví co je správné a co ne, což mě fascinuje. Líbilo se mi jak se vyvíjel vztah mezi Emilií a Irou. Do poslední chvíle jsem netušila jak se to vyvine a už se hrnu na další díl.

Tolik tajemství a otázek, mě někdy až štve. Ale zahrávat si s peklem nikdy nebyl dobrý nápad.

Určitě knížku doporučuji já jí úplně podlehla. Já jí měla přečtenou za jeden den, jak jsem se nemohla od ní odtrhnout.


Baru7
01.04.2024 2 z 5

Podle recenzí a komentářů na sítích jsem čekala spojení kouzel, detektivky a romantiky.
A musím říct že jsem velmi zklamaná. Kniha je čtivá, to ano, ale příběh se strašně vleče, nic se neděje a najednou konec.
Zkusím ještě druhý díl, ale moc od něj necekam.

Betulefetule
01.04.2024 5 z 5

Celá tahle kniha mi přijde super! Je trochu tajemná, napínavá a některé části mi přišly zábavné. Jenom hlavní hrdinka mi nějak nesedí. Nedokážu popsat, co mi na ní vadí. Ale třeba se to v příštích dílech vylepší. Každopádně mě bavilo "propojení s prostředím" - používání některých italských slov nebo jídla, která hlavní hrdinka pořád vařila (měla jsem pak z toho pořád hlad) :)

K_T
21.03.2024 4 z 5

Na této knize se mi líbilo především prostředí Itálie a její propojení se světem hříšných. I přes často používané téma čarodějnictví se jednalo o celkem originální příběh se spoustou nových a zajímavých námětů. Hlavní postavy jsem si hned zamilovala a myslím si, že druhý díl, který se bude odehrávat v království hříšných, bude ještě lepší.

Olča220
16.03.2024 4 z 5

Vzhledem k tomu, že to bylo mé první fantasy a už jsem dávno odrostla dívčím střevíčkům, jsem velice mile překvapená, jak hezky se to četlo. Navíc příběh zasazený do Palerma, neotřelé a příjemné. A teď už jenom doufat, že další díly budou stejně dobré.

KatnissLavender
14.03.2024 4 z 5

Tak tohle bylo... OSVĚŽUJÍCÍ! Marně vzpomínám, jestli jsem četla fantasy odehrávající se v Itálii, na Sicílii, či dokonce přímo v Palermu a právě prostředí a občasná italština je to, co dělá tento příběh neobyčejným. Líbí se mi propojení smrtelných hříchů s démony a čarodějnicím neodolám nikdy. Jsem zvědavá, kam se příběh posune dál, za mě má ještě rezervy...

Foxie89
11.03.2024 3 z 5

Slyšela jsem na tuhle sérii různé názory a jsem taková na vážkách. Ten svět má tolik potenciálu, ale jeho popis a vytvoření se mi zdá nedotažené. Je zde spousta tajemství, ale na mě toho bylo pak už nějak moc :D někdo sakra něco měl říct! Taky mi to pátraní přišlo takové neuhlazené. Emilie navíc dokola opakovala to, co jsme už věděli a já si přišla jak pětileté dítě, kterému musí být neustále něco připomínáno :D ale Ira si mě získal! A nebýt jeho, asi bych se nevrhla do dalších dílů.

Viky27
18.02.2024 2 z 5

Tak tedy abych byla upřímná, vůbec jsem se nemohla začíst. Nejvíc mě asi štvalo to vaření. Italskou zbožňuju, ale čeho je moc... Celkově to bylo takové nijaké, nápad skvělý, příběh taky, ale takové nedotažené. Vím téměř jistě, že k této sérii se nejspíš nevrátím. Což je škoda, Ira je opravdu boží:-)

Ospalý_Táta
14.02.2024 3 z 5

Všechno kolem dobré až na hlavní hrdinku... To je taková kr......

zirafinec
09.02.2024 5 z 5

Když jsem to četla poprvé, v komentáři jsem psala, že konec nedává smysl, a proto dávám čtyři hvězdičky. Nyní dávám pět s tím, že konec smysl dává a je super. Doporučuji!

Artep071
04.02.2024 5 z 5

Wuau to bylo úžasné, napínavé, misteriozní dobrodružství... Těším se na pokračování.. Wuau

6Nikki6
27.12.2023 5 z 5

Můj návrat k fantasy a jsem nadšená, přečteno za dva dny a už jsem za polovinou druhého dílu !

Nifgai
28.11.2023 5 z 5

Knížka mě úplně pohltila. Moc se mi líbilo prostředí Sicílie. Čarodějky, které nevěří na příběhy kolem Hříšných a pověstí co jim vypráví babička. Jak to tak bývá né všechno jim babička řekla. Emilia byla docela v šoku. A to napětí tam?! Wow. Jsem rozhodně zvědavá co přinese druhý díl.

lucyvase4
15.11.2023 4 z 5

Dvě sestry, jedna vražda a touha po pomstě...

Emilia a Vittoria (dvojčata)žijí poklidný život na Sicílii. Jejich rodina vlastní restauraci a celou knihu je krásně popisováno italské jídlo. Máte na něj úplně chuť Navíc jejich rodina pocházejí z jednoho ze 13 rodu čarodějnic v Palermu.
Jejich babička jim ale tají spoustu věcí. Což si myslím, že je kámen úrazu hnedka na začátku. Nebýt toho mohlo být vše jinak.
Poklidný život naruší vraždy dvou čarodějek, navíc jejich těla jsou zmrzačená. Něco se děje a ve městě je někdo, kdo prahne po srdcích čarodějnic.
Když Emilia najde svou sestru mrtvou a bez srdce rozhodně se jí pomstít ať to stojí, co to stojí.
Najde Vittoriin deník a zjišťuje , že sestra věděla víc než jim babička říkala. Emilia se rozhodne přivolat démona a doufá, že ji pomůže sestřinu vraždu objasnit. Jaké je její překvapení, když se neobjeví obyčejný démon ale hned jeden ze sedmi princů podsvětí...
Podaří se jí zjistit kdo za vraždami stojí?
Co bude výměnou za pomoc princ Ira chtít?

Příběh se mi moc líbil. I prostředí Sicílie.
Jediné co bych vytkla je, že už na začátku si myslíte jak to bude a ono to tak i skutečně je . Předvídatelny příběh.
A občas mne rozčilovala Emilia. Někdo ji řekne aby něco nedělala a má to efekt jako by jí řekl jdi a udělej to.
I tak ale nutně potřebují dalsi díly

Tess_BooksNerd
12.11.2023 3 z 5

Kniha je velmi dobře napsaná. Čarodějky, démoni, tajemství.. Samé lepší téma. Četla se mi vcelku dobře, až na pár prvních Kapitol. Asi někde v půlce jsem se přistihla, jak mě to ke knize táhne a chci zjistit, zda se Emilia zamiluje do Iry. To se bohužel nestalo. Nemyslím si, že bych se v brzké době ke knize vrátila, ani nemám v plánu pokračovat v sérii. Alespoň prozatím. Co mě ale opravdu dostalo, byl popis prince Iry. Kalhoty nízko posazené, Havraní vlasy, arogantní, sexy, hadí tetování. Jako by spisovatelka opsala korunního prince pekel Rotha ze série Dark elements. Což mě dost překvapilo a zamrzelo. Tento pocit se se mnou táhl celou knihu, a to byl asi důvod, že jsem si knihu neužila naplno.

Lofda
07.11.2023 3 z 5

Na čtení fantasy jsem možná už příliš stará? Oceňuji ten promyšlený svět, protknutý dávnými legendami ze Sicílie, ale pořád neumím uchopit, co ve mě kniha vyvolala. Vlastně celou dobu mi dělalo problém se začíst, přitom jsem byla zvědavá co bude dál, ale pak byly chvíle, kdy jsem chtěla odložit knížku nedočtenou.. Takže moje hodnocení je půl na půl a i když chci vědět, jak si Emilie povede dál přímo v království Hříšných, dám si chvíli přestávku, než se pustím do dalšího dílu..

SilvieB
26.10.2023 4 z 5

3,5*

Je škoda že anotace prozrazuje tak moc, děj je proto dost předvídatelný. Myslím, že některé věci byly napsány až moc uspěchaně, pár scén by si zasloužilo více prostoru.
Hlavní hrdinka mi strašně lezla na nervy a Ira mě taky nijak nezaujal, ale věřím že se v dalších dílech víc projeví.
Na druhou stranu se mi moc libilo prostředí restaurace a italské výrazy dodávaly knize tu spravnou atmosféru.
Hodně originální mi přišlo to, že ze sedmi smrtelných hříchů autorka vytvořila sedm pekelných princů. Další plus je nádherná obálka, ta se opravdu povedla.
Celkově kniha nebyla špatná, ale žádné vau se u mě bohužel nekonalo.

alzbeta2843
23.10.2023 4 z 5

Ja som sa do kniha veľmi začítala, že som si ani nepomyslela, že ide o fantasy alebo o knihu pre mládež, pretože sa príbeh odohráva na Sicílií (aspoň teda tento diel) a problémy hlavnej hrdinky mi neprišli až tak mladistvé. Hlavní hrdinovia si ma získali a stretnutie s hriešnymi bratmi bolo zaujímave a rozhodne sa teším na pokračovanie, kde sa objavia ostatní.

espesita
19.10.2023 4 z 5

Styl psaní autorky mi sedl, příběh mě okamžitě vtáhl a četlo se to samo. Dějově to ale za mně není nic převratného, děj je vcelku jednoduchý a průhledný, některé myšlenky se mi zdály nedotažené a jednání hlavní hrdinky, co se "detektivní" linky týče, bylo místy zmatené a nepochopitelné. Přesto hodnotím knížku velmi kladně, rozhodně mě zajímá, jak bude příběh pokračovat, romantická linka se vyvíjí slibně :-)