Království za lásku

Království za lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320735/mid_kralovstvi-za-lasku-iry-320735.png 4 24 7

Devatenáctiletá Magda má čerstvě po maturitě. Místo, aby si před nástupem na vysokou užívala prázdnin jak se patří, rozhodne se celé dva měsíce věnovat brigádě. Její volba je překvapením pro všechny, zvláště proto, že se rozhodne jít dělat průvodkyni na hrad. Dívka, bez jakéhokoliv vztahu k historii, se najednou ocitá v prostředí stovky let staré budovy a daleko od doma. Snaží se najít klid po události, která otřásla jejím životem, a získat nové zkušenosti. Těch se jí bohatě dostává jak z hlediska pracovního, jelikož práce průvodkyně někdy umí být hodně zajímavá, tak z hlediska osobního. Magda poznává nové přátele, zažívá nové věci a ačkoliv už pomalu přestávala věřit na lásku, znovu se zamiluje do sympatického Štěpána, který je tak trochu podivín.... celý text

Přidat komentář

Damonka12
28.12.2023 4 z 5

Miluju styl jakým autorka píše a hlavně prostředí, do kterého knihy zasazuje. Sama jsem totiž průvodkyně. Mohla bych o tom číst neustále dokola. Jediný problém jsem zde měla s tím koncem. Z podobných konců šílím.

jitka_dankova
07.09.2022 odpad!

(SPOILER) (pozor spoiler) Dívčí román, u kterého opravdu lituji, že jsem ho četla. Dívka chce zapomenout na smrt svého přítele a tak odjíždí dělat průvodkyni na smyšlený hrad na Moravě a tam potkává zvláštního kluka. Inu, zápletka vypadala dobře, práce průvodkyně dodávala příběhu zajímavou jiskru. Jenže celé to pohřbil tak plochý a těžko uvěřitelný charakter hlavní hrdinky. Stroze popisuje, co se děje a neřeší v podstatě žádné emoce. Hlavní hrdina se chová divně, opravdu hrozně, a na konci není absolutně nic z jeho chování vysvětleno. Vážně vůbec. Přitom kvůli tomu jsem se donutila knihu přečíst, abych zjistila, proč se choval, jak se choval a proč se na hlavní hrdinku vykašlal. Jejich vztah je nedořešený. Ostatně, ani moc o vztah nešlo, spíš jen o sex po nocích. Hlavní hrdinka se nikam neposunula, nevyřešila nic ze své minulostí. Ach jo, ztráta času a peněz, přitom příběh "Dotkni se hvězd" se mi líbil. Asi se musím dívat jen po novějších knihách této autorky.


petra9164
15.01.2021 5 z 5

Dívčí román má svá specifika a pokud od toho někdo čeká napětí jako v thrilleru, asi bude zklamán. Za mě je ale napsaná vtipně, má děj a čtenáři se u knihy rozhodně nenudí. Navíc krásně popisuje kouzla a úskalí práce průvodkyně. Já se u knihy dobře bavila.

popelka595
21.08.2018 odpad!

Čtu opravdu hodně, snesu teda ledasco, ale tohle bylo i na mě tak příšerně napsaný, že se to vůbec nedalo číst. Hlavní hrdiny bych oba nejradši propleskla, jak mi za ně bylo trapně, děj rovná se nule, chyběl tam vtip, napětí, závěr. Až jsem si na konci říkala, že si z nás autorka udělala snad jen srandu. A já opravdu a upřímně po dlouhý době lituju času, který jsem do knížky vložila.

Zirvith
21.09.2017 3 z 5

Knihu jsem si koupila hlavně proto, že mě docela zaujala anotace, ale upřímně - čekala jsem něco lepšího. Děj sice není špatný, ale do knihy se mi moc začíst teda nedařilo. Navíc se jedná jen o popisování toho, co se každej den dělo, což může být někdy taky docela nudné a zdlouhavé, ale co už.. :)
Myslím, že by bylo daleko zajímavější, kdyby autorka psala spíše o konkrétním hradu, konkrétním městě atd, než že se jedná jen o nějaký moravský hrad či blízké a nejmenované město. Dále by také neuškodilo, kdyby kniha prošla korekturou ;) Taky by se dalo určitě vytknout i pár nesrovnalostí, na které jsem v knize narazila. A nakonec i ten konec bych teda čekala rozhodně jiný, ale nebyl špatný :)

mikela
05.09.2016 5 z 5

Království za lásku je druhá kniha bohužel zatím neznámé české autorky Lucie Auzké. Tentokrát nás spisovatelka zavede do krásného moravského hradu s bohatou historií a naprosto skvělým kolektivem. Zajímavé je, že hlavní hrdinka Magda není zrovna fanouškem historie, a tak se nemusíte bát, že by vás kniha nudila jmény, letopočty, atd.... Do příběhu je zasazeno mnoho historek u kterých se často zasmějete. A samozřejmě nesmí chybět ani trošku podivínský milovník historie, Štěpán.
Příběh jsem si jednoduše zamilovala. Je čtivý, humorný s kapkou romantiky, i překvapivým koncem. Musím se přiznat, že prvních několik stránek mi obě hlavní postavy trošku lezly na nervy, ale nakonec jsem si je velmi oblíbila a když jsem dočítala poslední stránku, bylo mi líto, že kniha už končí.
Na závěr bych jen dodala obrovskou poklonu autorce a všem čtenářům tuto knihu doporučila, pokud hledáte nenáročnou literaturu u které se hodně zasmějete, kapku rozčílíte a i trošku popláčete, rozhodně jste si vybrali správně :-)

Redevil
02.09.2016

Tak jako kniha "Čtyřlístek na dlani", ani druhá kniha slečny Auzké nezklamala. Opět jsem se do knihy začetla a neodložila ji do chvíle kdy jsem ji měla celou přečtenou! Děj zajímavý a napínavý od začátku až do konce. K mému překvapení velice odlišný konec než jaký bych si myslela že bude, tak doufám že se někdy dočkám i druhého dílu tohoto krásně čtivého dívčího románu! Jen tak dál!! :) Vřele doporučuji všem čtenářkám co mají rády romantiku a tajemně napínavé příběhy!