Království na prodej

Království na prodej https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253874/bmid_kralovstvi-na-prodej-253874.jpg 4 39 11

Jan Lucemburský série

1. díl >

Království na prodej zachycuje bouřlivé období Českého království, kdy Přemyslovce na trůně střídali Lucemburkové, jejichž hvězda díky císaři Jindřichu VII. právě vycházela, ale nikdo nemohl být úspěšným králem v Čechách bez Jindřicha z Lipé, prvního muže království. Jan Lucemburský to na rozdíl od své panovačné a ctižádostivé manželky Elišky Přemyslovny brzy rozpoznal a jako český král se stal nejdůležitější postavou evropské politiky.... celý text

Přidat komentář

ropotamo
31.01.2024 4 z 5

Co dodat, kdo má rád knihy paní Vaňkové, nebude zklamán. Opět udržela laťku a napsala poutavý příběh se vším všudy. Trocha historie, napětí, ale i romantiky.

Mandlevest
12.08.2023 5 z 5

Takový skvost a jen 37 hodnocení:-(. Pravdou je, že tato kniha skvělé paní Ludmily Vaňkové má poctivých 520 stran, kniha je ve větším formátu a písmenka opravdu drobná, ale kdo má rád historii, zejména dobu Přemyslovců a ještě kousek dál, bude nadšený. Paní Vaňková patřila ještě s Františkem Neužilem v 90. tých letech k mým nejoblíbenějším autorům historických knih. Toto setkání, za které opět a velmi děkuji letošní čtenářské výzvě, po letech mě neskutečně potěšilo a bavilo. Ze začátku jsem se trochu hledala ve stylu psaní, nezdál se mi jednoduchý a je hodně náročný na pozornost. Ale po pár desítkách stran se to úplně zlomilo a já příběh plný nástrah, intrik, boje o moc, ale samozřejmě i lásky a přátelství, četla jedním dechem. Miluju knížky, kdy se musím začátkem trochu prokousat a čím déle čtu, tím se do příběhu více propadám. A jak jsem se na začátku toho počtu stran bála, litovala jsem, že už je příběh u konce. Má ještě pokračování, Roky před úsvitem, a já se po něm musím podívat v knihovně. Osudy hrdinů této knihy se mi vůbec nechce opustit. O Jindřichovi z Lipé, Richenze Polské, Elišce Přemyslovně, Janu Lucemburském, ale i Petrovi II z Rožmberka nebo jeho druhé ženě Kateřině z Vartemberka jsem si hledala další informace na Wikipedii, tolik jsem toho zapomněla :-). Skvělá historická knížka, v podstatě napínavější než leckterý thriller. Kdo má rád českou historii , vřele doporučuji.


CAM
11.07.2023 5 z 5

Krásný poutavý příběh, který vtáhne do děje a do doby, v níž se odehrává. Autorka patří k mým oblíbeným a tato kniha opět nezklamala. Pro ty, kdo mají rádi historii, doporučuji.

Danka22
05.04.2021 4 z 5

Potřebovala jsem něco, kde by byli Premyslivci. A paní Vaňková, královna historických českých románů, mi to dala se vším všudy. Byla v tom romantika, která poukazovala na složitý vztah mezi pysnou Eliškou Premyslovnou i Janem Lucemburským.
Knížka je trochu víc rozvětvená přesto čtivá.

Luigi1
27.12.2020 5 z 5

Jsem moc rád,že jsem mohl číst další knihy od paní Vaňkové

VojtěchL.
17.08.2020 5 z 5

Notnou chvíli mi trvalo než jsem si zvykl na styl psaní paní Vaňkové, ale potom jsem se do knížky zamiloval... prostě úžasné!

karel2592
28.01.2020 5 z 5

Celá serie od přemyslovxců po Lucrmburky co vyšla vtéto podobě je nádhera,teď právě dočítám .díl Přemyslovců a jsem velice nadšen.

Makůvka991
01.09.2018 5 z 5

Byla to moje první kniha paní Vaňkové a po pravdě se mi ze začátku zdál její styl hrozně naročný. Po začtení mi to připadá až nepochopitelný, protože je velmi krásná a zařadila se mezi mé nejoblíbenější. Taková osobnost našich dějin jako Jindřich z Lipé a já o něm do teď ani nevěděla. Děkuji paní Vaňkové, byl to krasný zážitek.

neproniknu
24.12.2017 5 z 5

Chtěl jsem srovnávat Vondrušku s Vaňkovou. Ale myslím, že to nelze.
Polovinu knihy mi dělalo problém její psaní. Pak jsem tomu přišel na chuť a je to prostě vynikající. Do příběhu zakomponované emoce, pocity, myšlenky dělají čtení na první pohled složité, ale ve výsledku je zážitek z knihy výjimečně okouzlující.
Těším se na další knihy a jen doufám, že úroveň bude stejná, ne-li vyšší :-).

ritz
23.05.2016 5 z 5

Krása, miluju obsáhlé historické romány a paní Vaňková je mistr nad mistry.

Selinute
11.03.2016 4 z 5

Oblíbila jsem si romány paní Vaňkové. Krásně se čtou a jsou pro mě relaxem. Na své si určitě přijdou všichni příznivci historie i velkých milostných příběhů.