Království faraonů

Království faraonů https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87544/mid_kralovstvi-faraonu-87544.jpg 5 12 3

Význačný egyptolog nás v této bohatě obrazově vybavené knize provede pamětihodnostmi starověkého Egypta, od paláců a sídel živých přes chrámy bohů až po hrobky zemřelých. Odhaluje přitom mnohá tajemství, která dávnou egyptskou civilizaci opřádají, a svěžím, přístupným jazykem popisuje zajímavé nálezy, nejslavnější památky i to, s čím se on a jeho kolegové setkávají, když během vykopávek nacházejí a interpretují pozoruhodné upomínky na dávno zaniklý svět. Postupné odkrývání staroegyptských staveb a jejich analýza umožňují Hawassovi a dalším archeologům vrhnout nové světlo na osudy nejslavnějších egyptských králů a královen i na život prostých lidí a zasadit velká umělecká díla starého Egypta do správných souvislostí. Na pouti od pyramid v Gíze po Údolí králů kniha nejen vypráví strhující příběhy dávnověku, ale osvětluje také nejnovější objevy, které se zázračně vynořily z písku pouště.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

The realm of the pharaohs , 2006


více info...

Přidat komentář

jana0400
11.03.2024 5 z 5

Neuvěřitelně obsáhlá kniha s mnou milovaným tématem. Zároveň musím přiznat, že se mi kniha četla těžko, nikoli obsahově, ale proto, že vzhledem k rozsahu knihy je písmo velmi drobné a toto mi dělalo potíže. Trvalo mi skoro měsíc knihu přečíst, poměrně rychle mi slzely oči.
Každopádně jsem ale nadšená, kniha je nádherná, plná fotografií a ilustrací a je mi velmi sympatické, že se autor, ač sám velmi známý egyptolog, neopomněl zmínit i o objevech českých egyptologů.

Leona333
06.09.2022 5 z 5

Ani tentokrát Zahi Hawass nezklamal. V této knize, encyklopedii ,,zasvěcené čtenáře," ale i laiky seznamuje s historií Egypta. Vypichuje nejzajímavější a nejznámější památky, zároveň však poukazuje na to, že veškerá tajemství a poklady mocných faraonů a ne jenom jich..., zdaleka ještě nejsou vydány - objeveny a na své znovuvzkříšení a odhalení stále čekají...
Knihou lze listovat a číst na přeskáčku, nebo jí číst od samého začátku. Grafická úprava je dle mého velice povedená, stejně jako krásný přebal knihy, který opravdu dokáže zaujmout na první pohled.


Seraphin
16.03.2013 5 z 5

Nádherná kniha s ohromnými ilustracemi a fotografiemi. Je to klasická encyklopedie, ohromná a těžká, která vám ukáže život ve starověku.

Štítky knihy

Egypt historie, dějiny faraoni starověký Egypt archeologické nálezy

Autorovy další knížky

Zahi Hawass
egyptská, 1947
2006  95%Království faraonů
2008  88%Pyramidy
2009  98%Královské mumie - Nesmrtelnost ve starém Egyptě

Kniha Království faraonů je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst19x
Chci si koupit11x
dalších seznamech4x