Železné války

Železné války https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13317/bmid_zelezne-valky-qLX-13317.jpg 5 50 7

Království boží série

< 3. díl >

3. kniha série Království boží. Pevnost Ormannova Hráz padla. Merdukové pod velením sultána Aurungzeba zaplavují celý ramusianský svět. Král Abeleyn leží na pokraji smrti a nikdo mu nedokáže pomoci, ani jeho přítel čaroděj Golophin. Navíc všemi zeměmi Normannie zmítá spor mezi dvěma pontifiky a ještě více oslabuje válkou vyčerpaná království. Jen jediný člověk může zastavit pád západní civilizace. Vojevůdce Corfe Cear-Inaf, geniální stratég a charismatický velitel. Prostí vojáci i divocí horalé jej ctí a obdivují a on z nich poznenáhlu buduje armádu bez bázně a hany. Mocní jej nenávidí nebo se jej bojí; ale jedna velmi mocná žena jej miluje… Přeložil Robert Čapek.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Iron Wars , 1998


více info...

Přidat komentář

alekis
23.02.2024 5 z 5

Zatímco jeden král vinou vlastní nezkušenosti, hlouposti a nabubřelosti... proč jsi, troubo, nenaslouchal dobrým radám..? Tedy, zatímco jeden král hyne na bojišti, podříznut nejobyčejnějším merdukem, který ani neví, že zabil krále velké země, tak druhý král v jiném království, stojící již na prahu smrti, se zázračně uzdravuje a k překvapení mnohých vykročí na dřevěných nohou zpět do života..!
Někdejší podporučík Corfe, víceméně aniž by chtěl, dělá blýskavou kariéru. A čekám, že v dalším díle se konečně dozvím, jak se má kapitán Hawkwood :-).
Nemá to chybu! A navíc, paráda: žádní draci, trpaslíci, upíři ani elfové... Ale pozor, sem tam se nějaké příšerné monstrum mezi řádky objeví! :-)

špulo
17.11.2022 5 z 5

Dnes, keď sa vo fantasy politikárči o dušu, popisujú sa hry kráľov, hry medzi hrami, aj v pozadí hier a vrazí sa do toho vojnový konflikt, každý hneď kričí, že je to ako Martinova Píseň ledu a ohně. Táto séria ako možná alternatíva budiž. Mne to ale viac pripomína pána Gemmella - prístupom, prácou s postavami, dialógmi, popismi... Takže, udeľujem zlatého Dejvida za tento diel a hor sa do ďalšieho ;))


tonysojka
20.04.2021 5 z 5

Nečetl jsem lepší popis bitev "a la středověk".
Snad jen u popisu obléhání Malty v knize :"Souboj říší : velké obléhání"
A v knihách Jiřího Kovaříka.

Alma-Nacida
04.01.2020 5 z 5

Kdo by to řek, že strategie bitev bude tak zajímavá, že budu číst celou noc. ;) Hodně komentářů srovnává Království Boží s Písní ledu a ohně a svým způsobem to aspoň v námětu podobné je. Já teda budu doufat, že mě tady nebude čekat trpké zklamání v podobě chybějícího konce, který zprzní v tv seriálu k nepoznání. :) Zkrátka, jsem nadšená, samá chvála a vzhůru do dalšího dílu.

kuruteku
01.01.2020 5 z 5

Jsem ztracen, po druhém dílu padl i třetí a já lituji, že jsem si nevzal s sebou na cesty i první nebo aspoň čtvrý díl. Bitva dobojována, ale nic nekončí, vše je jen naznačeno. Corfe se ukazuje jako prozíravý stratég, který umí i mlčet, když je to třeba, Hebrion se potácí mezi tradicí, bojem o trůn i novým nebezpečím, Albrec ve stopách Ramusia usiluje o mír. A já musím čekat, jak to všechno dopadne.

francouz
06.06.2017 4 z 5

V tomto díle musím dát zapravdu Ritchiemu, protože sledovat jak se s obyčejného důstojníka stane obávaný vojevůdce je něco, co i když vidíte, že karty jsou rozdány velmi špatně a klaďasové ztrácejí jedno místo za druhým, je velmi čtivé. K tomu se ukáže mazanost a proradnost církevních hodnostařů, kteří jak už to tak bývá, myslí kromě spásy duše svých oveček hlavně na svůj mocenský boj. A ten musí být veden velmi nelítostně a bez skrupulí. A jestli u toho bude 100 nebo 10.000 obětí, je vlastně jedno, hlavně když staneme na vrcholu moci. Opět čtivé a poměrně zábavné.

Richie1
26.11.2014 5 z 5

Třetí díl ságy - když už se zdá, že ramusiánský svět padne pod přílivem merduků, objeví se Corfe - geniální vojevůdce, který snad ještě může zvrátit nepříznivý vývoj války.
Sledovat vzestup obyčejného vojáka Corfeho v nepřekonatelného generála západních armád je jedinečný čtenářský zážitek.

Štítky knihy

fantasy

Autorovy další knížky

Paul Kearney
irská, 1967
2001  87%Hawkwoodova cesta
2012  89%Ztracený ostrov
2002  92%Železné války
2004  84%Lodě ze západu
2001  89%Královští kacíři

Kniha Železné války je v

Přečtených65x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce70x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x